Centrum

Anrikt hus i centrala Bengtsfors!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Kinadalsvägen 19, Bengtsfors

Utgångpris
495 000 kr
Antal rum
3
Tomtarea
555 Kvm
Biarea
30 Kvm
Boarea
49 Kvm

Varmt välkommen till denna anrikt hus med anor från det förra sekelskifte! Denna nätta villa ligger på en solig hörntomt, mitt i centrala Bengtsfors med gångavstånd till allt från service och handel till skolor och parker, busstation och båthamn samt även badplats inom ett radium på 500 meter! Villan fick en kraftig renovering och modernisering för ca 10-12 år sedan inklusive tillbyggnad, indragning av kommunalt VA, nydragen el med automatsäkringar och nytt kök. Enligt uppgift var taket omlagt av en tidigare ägare och fiber finns inkopplad. Huset erbjuder 49 välplanerade kvadratmeter uppdelat i hall, badrum/tvättstuga, kök och vardagsrum i öppen planlösning och 2 sovrum. Vidare finns ett fristående förrådsbyggnad med utedass och plats till förvaring av ved och trädgårdsredskap. Den lilla villan passar utmärkt som permanentbostad för den mindre familj, fritidshus eller övernattningsboende.

 • Fastigheten erbjuder

  • Mysig villa på solig hörntomt
  • Centralt läge
  • Fiber inkopplad
 • Planlösning

  Hall – Den praktiska entrén är belägen i husets tillbyggda del i nord. Här finns det gott om plats till förvaring av ytterkläder och skor. Rakt fram ligger badrummet, köket är belägen till höger och varmvattenberedare finns inbyggd i en garderob. Hallen är inredd med klinker ovanför elektrisk golvvärme samt vitmålade paneler i väggar och i tak.

  Badrum – Belägen i husets tillbyggda del ligger det moderna badrummet. Utrymmet är inrett med samma svart och vitmönstrat klinkergolv (ovanför elektrisk golvvärme) som återfinns i hallen, vitt kakel på väggarna och vitmålade träpaneler i tak. Utrustningen består av toalett, handfat, dusch och tvättmaskin från Husqvarna.

  Kök – Köket nås direkt från entréhallen och smickrats av rustik charm från golv till tak! Här finns en enkel köksinredning som kombinerar modernare lådor och skåp i lantligt mönster med överskåp från trendiga 50-talet. Vidare finns spis från Intuition, kylskåp från Whirlpool och fläkt. Väggen bakom köksinredningen är inrett med vitt kakel samt söta tapeter som kompletterar looken. Mitt i rummet fångas blicken av en gammal murstock med godkänd vedspis av modell Husqvarna no 726 vilket fungerar som rumsavdelare mellan köket och vardagsrummet. I övrigt består inredningen av trägolv och vitmålade träpaneler i tak.

  Vardagsrum – Bakom murstocken gömmer sig en godkänd vedkamin från Jøtul vilket höjer stämningen i storstugan ytterligare. Såsom i köket är rummet inrett med trägolv, ljusa tapeter och vitmålade träpaneler i tak. En luft-luftvärmepump från Panasonic finns på väggen, monterad för ca år 2010 av tidigare ägare. Under trappan finns en praktisk garderob där även fibercentralen finns monterad.

   

  Övre plan

  Hall – Uppför trappan finns en mindre hall som leder vidare till två mindre rum samt vindsutrymme. Hallen är inredd med trägolv, vitmålade väggar och tak.

  Sovrum – Till vänster om hallen finns det minsta sovrummet, denna med utsikt i söder. Inredningen består av trägolv, vitmålade väggar och vitmålat tak.

  Sovrum – Till höger om hallen finns denna sovkammare med utsikt i nord. Även detta rum är inrett med trägolv, vitmålade väggar och vitmålat tak.

 • Övriga byggnader

  Fristående förrådsbyggnad uppdelat i utedass, vedbod och förråd.

  Jordkällare

 • Övriga upplysningar

  Friskrivningsklausul – Fastigheten säljs med friskrivningsklausul pga generationsskifte.

  2 Fastigheter – Försäljningsobjektet består av två samtaxerade fastigheter: Bengtsfors Olympen 11 och Olympen 12. Olympen 11 har en area om 140 m2 Olympen 12 har en area om 415 m2. Totalarea = 555 m2.

  Eldstäder – Brandskyddskontroll för vedspis, modell Husqvarna 726, bottenvåning daterad 2022-01-12 är utförd utan noteringar som föranleder vidare utredning. Brandskyddskontroll för braskamin, modell Jøtul 602 N, bottenvåning daterad 2022-01-12 är utförd utan noteringar som föranleder vidare utredning. Vid brandskyddskontrollen framkom att glidskyddet är bristfälligt.

  Vattenmätarbyte – Bengtsfors kommun har skickat ut information till samtliga fastighetsägare anslutna till det kommunala VA-nätet att befintliga vattenmätare kommer att bytas ut. Köparen åtar sig att ombesörja och bekosta de åtgärder som behövs för att få mätarplatsen godkänd för mätarbyte. Se mer information i bifogad fil.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  230 000 kr
  Tomt
  127 000 kr
  Totalt
  357 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  3
  Totalt pantvärde
  510 000 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  144 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2014-10-24)
  Energiklass
  G
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1,5 planshus
  Grund
  Grundmur
  Torpargrund
  Stomme
  Timmer
  Bjälklag
  Fasad
  Träpanel
  Takbeklädnad
  Plåt
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Vedkamin
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp.
  Uppvärmning
  Oljefyllda element, luft-luftvärmepump
 • Driftkostnad

  Värme ingår i elförbrukning baserad på 6 109 kWh. Renhållning avser årsavgiften, 97 kr tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 2678 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  16 500 kr/år
  Vatten/Avlopp
  6 259 kr/år
  Sotning
  500 kr/år
  Renhållning
  1 176 kr/år
  Försäkring
  4 572 kr/år
  Total driftskostnad
  29 007 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Kinadalsvägen 19, Bengtsfors

Intresseanmälan till Kinadalsvägen 19, Bengtsfors

  500 tecken kvar

  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: stephanie@flink.se

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: sofia.k@flink.se