Dals Långed

Arkitektritad 60-talsvilla i populärt område!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Bäckvägen 11, Dals Långed

Utgångpris
650 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
748 Kvm
Biarea
10 Kvm
Boarea
116 Kvm

Nu erbjuds denna underbara 60-talsvilla till försäljning vilket har en karaktär utöver det vanliga. Många tidstypiska detaljer finns väl bevarade och har varsamt tagits om hand genom åren, för att enbart nämna några hittas bland annat intressanta etage, stora fönsterpartier och ett snedtak som genast leder blicken uppåt. Utanför huset väntar ett stillsamt område med närhet till naturen och gångstråk precis intill, ta en kort promenad in till Dals Långed centrum eller vidare för en lugn stund vid Dalslands Kanal. Villan byggdes ut under 1969 och dess boarea om 116 kvadratmeter disponeras bland annat på tre sovrum, arbetsvrå, stort vardagsrum i två etage, matsal och charmfullt kök. Till fastigheten finns även ett vidbyggt garage med plats till en bil. Den soliga trädgården erbjuder plats för barnlek, odlingar och umgänge vid den stenlagda uteplatsen.

 • Fastigheten erbjuder

  • Arkitektritad villa med välbevarade 60-talsdetaljer
  • Underbart ljusinsläpp genom stora fönsterpartier
  • Mysig stenlagd uteplats i sydväst
  • Njutbar vedkamin i vardagsrummet
  • Sjövatten på tomten till trädgårdsbevattning
 • Planlösning

  Entréplan

  Hall – Innanför den lindblomsgröna ytterdörren i nordöst välkomnar en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter i platsbyggd garderob och utrymme både hatthylla och skoställ. Redan i hallen upplevs vad bostaden har att erbjuda med dess vackra klinkergolv som fortsätter in i huset och dess härliga korktapeter som bekläder väggarna. Blicken löper direkt vidare mot intilliggande matsal och vidare ut genom de vidsträckta fönsterpartierna i sydväst.

  WC – Direkt till vänster om ytterdörren hittas en gästwc vilket är utrustad med toalettstol och handfat. Utrymmet är inrett med mörkblå våtrumsmatta, ljusgula våtrumstapeter med diskret blommönster vilket kombineras med vitmålat trätak och från fönster i nordöst sprids behagligt dagsljus in till utrymmet.

  Matsal – Med några steg in i bostaden öppnar den luftiga matsalen upp med anslutande yta mot vardagsrum och kök. Här sätter de stora fönsterpartierna stilen och tillsammans med snedtakets luftiga takhöjd upplevs rummet härligt spatiöst. Här finns gott om plats för matgruppen att ta plats och serveringen sker enkelt från köket intill. Rummet är inrett med klinkergolv vilket uppvärms med vattenburen golvvärme, vita tapeter och vackert trätak.

  Kök – I direkt anslutning till matsalen hittas det mysiga lilla köket. Utrymmet är inrett med klinkergolv likt intilliggande rum, vitmålade väggar och ljusgrönt tak vilket vackert binds samman med den ljusgröna köksinredningen från ursprungsåret. Köket är försett med kombinerad kyl/frys från Electrolux, spis från Cylinda och köksfläkt från Husqvarna. Från köket nås trappan vilket leder ner till det kombinerade tvättstuga/pannrum på källarplan.

  Vardagsrum, övre etage – Längst villans nordvästra kortsida sträcker sig det trivsamma vardagsrummet vilket är uppdelat i två olika etage. Det övre etaget berikas av en njutbar vedkamin som värmer gott under kyligare kvällar och är en stor stämningshöjare, här slår man sig gärna ner i ro med en god bok i handen. Utrymmet erbjuder plats för soffgrupp samt tv-möbel och är inrett med vackert ljust parkettgolv, vitmålade väggar, dekorativ murstock i tegel och karaktäristiskt snedtak i trä. Från den övre delen av vardagsrummet kan man naturligt blicka ner ut mot det nedre etaget och enkelt samtala med övrig familj och vänner i intilliggande rum.

  Vardagsrum, nedre etage – Om man istället tar trappan ned möter ett stort och ljust utrymme som bjuder in trädgården utanför fönstren. Här kan familj och vänner samlas vid minnesvärda högtider som julafton och födelsedagar – eller varför inte bara bjuda in till en stor middagsbjudning med kompisgänget. Rummet får fantastiskt ljusinsläpp via stora fönsterpartier och intill vilar fötterna på behagliga stenplattor, helt enkelt en perfekt plats för växterna att sträcka sig mot solens strålar. Med vidare steg ut genom altandörren möter en stenlagd uteplats under tak dit man gärna förflyttar sig under varma sommardagar. Den nedre delen av vardagsrummet är inredd med ljus plastmatta på golv vilket uppvärms med vattenburen golvvärme, nymålade väggar och trätaket som bjuder på ett intryck som enbart kan upplevas till fullo väl på plats i rummet.

  Sovrum 1 – Vidare tillbaka genom matsalen nås det första sovrummet vilket erbjuder plats för dubbelsäng och övrigt önskvärt möblemang. Rummet har en imponerade takhöjd, garderobsdörrar av bevarad tidstypiskt gabon och speciella handtag som bevarats. Utrymmet är nyligen renoverat med laminatgolv och målade väggar.

  Badrum – Med steg ned mot korridoren som öppnar upp mot bostadens andra sovrumsdel hittas det rymliga badrummet. Rummet är utrustat med ny toalettstol, handfat och duschhörna samt frånluftsfläkt från PAX. Rummet är inrett med brun våtrumsmatta, tidstypiskt orangea våtrumstapeter och vitmålat trätak.

  Kontor – I anslutning till badrummet erbjuds en luftig del som med fördel kan nyttjas som kontor eller mysig läshörna. Möblera utrymmet med förslagsvis ett skrivbord och njut av att jobba hemifrån framför naturen som avspeglas utanför fönstret. Rummet är inrett med nytt laminatgolv, vittmålade tapeter och vitmålat tak.

  Sovrum 2 – Vidare till husets östra gavel hittats denna tillbyggda del från 1969 vilket inhyser två sovrum. Det första sovrummet är inrett med parkettgolv, nymålade väggar och vitmålat trätak vilket låter inredningen sätta stilen på rummet. Rummet uppvärms med el-element och får behagligt ljusinsläpp från fönster i söder.

  Sovrum 3 – Sist ut på entréplan beträds detta trivsamma sovrum i den del av villan som tillbyggdes 1969. Rummet är inrett med parkettgolv, tapetserade väggar och vitmålat trätak. Utrymmet uppvärms med el-element.

   

  Källarplan

  Pannrum/tvättstuga – I byggnadens nordvästra del, beläget under vardagsrummets övre etage, hittas det kombinerade pannrummet och tvättstugan. Utrymmet är ljust och får behagligt ljusinsläpp från mindre fönster och är vidare inrett med målad betong på golv, väggar och tak. Utrymmet leder vidare till en praktisk matkällare och inhyser äldre torkskåp (hemmagjort), tvättmaskin från Cylinda (2016) och tvättho. Fastigheten uppvärms med kombipanna (el/olja) från 1998 (oljebrännare 1988, ny cirkulationspump), oljetanken är nedgrävd i trädgården utanför. Under senare år har enbart elpatronen använts för uppvärmning.

  Torpargrund – En lucka har öppnats upp till torpargrunden under ytterligare del i mitten på huset, torpargrunden under utbygge från 1969 är fortfarande stängd men kan ses genom en liten ventilationslucka.

 • Övriga byggnader

  Garage – Ett ljust och fräscht garage med plats till en bil, arbetsbänk och verktyg. Garaget har elport från 2014 och utrymmet är försett med el. Ovanpå garaget finns ett loft som kan användas som förrådsutrymme.

  Förråd – I anslutning till entrén hittas ett praktiskt trädgårdsförråd med plats för både trädgårdstillbehör och gräsklippare.

 • Övriga upplysningar

  Renoveringar – Vid säljarnas förvärv fick de följande information: Fastigheten uppfördes 1960 och tillbyggdes 1969 med två sovrum och garage. 1988 installerades oljebrännaren och 1998 sattes ny kombipanna in. Elport installerades i garaget 2014 och tvättmaskin byttes ut 2016. I övrigt målades hela fasaden 2020. Sedan sitt förvärv 2020 har säljarna utfört följande renoveringar: Målat väggar i flera utrymmen, lagt in nytt laminatgolv i sovrum och kontor, byggt upp en vägg mellan sovrummen i den utbyggda delen, bytt ut toalettstol, tagit bort bidé och installerat PAX-fläkt i badrummet. I samband med detta byttes även skadade delar ut i trossbotten och balkar under badrum. Bytt cirkulationspump och vattenmätare samt bytt vattenledning mellan källare och kommunens brunn.

  Kulturhistoriskt värde – Bostadshuset har pekats ut som ett hus av kulturhistoriskt värde av Västarvet på uppdrag av Bengtsfors kommun. Det kulturhistoriska värdet motiveras av bostadshuset välbevarade tidstypiska karaktär och exteriör med påkostade material och fina detaljer. För att det kulturhistoriska värdet ska bibehållas är det väsentligt att bland annat följande bevaras: Bostadshusets form och proportioner. Fasadens fjällpanel målad i röd slamfärg. Tidstypiska dörrar och fönster. Det flacka takfallet. Se mer i bifogad fil.

  Sjövatten – Sjövatten finns draget till fastigheten vilket är utmärkt för bland annat trädgårdsbevattning.

  Eldstad – Brandskyddskontroll för braskamin, modell Dovre 40 CB, bottenvåning daterad 2020-01-14 är utförd utan noteringar som föranleder vidare utredning. Vid brandskyddskontroll noterades informationen ”Otät anslutning förbindelsekanal mot rökkanalen”.

  Besiktning – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Möbler – Mycket av bohaget kan lämnas kvar vid försäljning vid överenskommelse.

 • Servitut

  Avtalsservitut, Last
  1, 1961-05-17

  Avtalsservitut ledning mm, Last
  15-IM6-61/627 – 1

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  336 000 kr
  Tomt
  106 000 kr
  Totalt
  442 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  3
  Totalt pantvärde
  468 000 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  188 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2020-05-29)
  Energiklass
  F
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1,5 planshus
  Grund
  Grundmur
  Krypgrund/Källare
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Plåt
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Vedkamin
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp.
  Uppvärmning
  Kombipanna (el)
 • Driftkostnad

  Renhållning avser årsavgiften, 97 kr tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3315kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  35 331 kr/år
  Vatten/Avlopp
  6 050 kr/år
  Sotning
  400 kr/år
  Renhållning
  1 271 kr/år
  Försäkring
  3 553 kr/år
  Total driftskostnad
  46 605 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Bäckvägen 11, Dals Långed

Intresseanmälan till Bäckvägen 11, Dals Långed

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: stephanie@flink.se

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: sofia.k@flink.se