Centrum

Centralt beläget torp med stor charm!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Lilla Tvärgatan 6, Bengtsfors

Utgångpris
595 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
889 Kvm
Biarea
44 Kvm
Boarea
71 Kvm

Med anor från 1899 ligger denna pärla lite smått undangömd på Lilla Tvärgatan. Dess historia och gemytliga torpstil känns genomgående i bostaden och här bjuds det på härlig karaktär från bland annat vackra spegeldörrar och den öppna spisen i vardagsrummet. Den härligt uppvuxna trädgården bjuder på både fruktträd och bärbuskar som blir en utmärkt ingrediens i den hembakta pajen till 11-kaffet. Under senare år har stora renoveringar utförts på fastigheten med bland annat brädfodring och tilläggsisolerad av fasad, tilläggsisolering av vind, fönsterbyte och badrumsrenovering. Fastigheten är utrustad med fiber och ny pelletspanna installerades ca 2017. Varmt välkomna att uppleva denna lilla pärla på plats!

 • Fastigheten erbjuder

  • Inkopplad fiber
  • Flera stora utförda renoveringar
  • Mysig uppvuxen trädgård
  • Nybyggt förråd och växthus
  • Central belägenhet i lugnt område
 • Planlösning

  Entréplan

  Punchveranda – Bakom vackra spröjsade pardörrar välkomnar en gullig punchveranda till bostaden och vittnar om vad fastigheten har att erbjuda. Här kan en enkel kopp kaffe smuttas på medan blommande buskar beskådas genom vackert gammalt glas i rutorna. Skiner solen kan man med fördel förflytta sig till den lilla intilliggande altanen för att samtidigt även känna doft av syrenerna och höra fåglarnas kvitter i fruktträden.

  Hall – Innanför ytterdörren möter en liten men funktionell hall med goda avhängningsmöjligheter i utrymme bredvid trappan som leder till övre plan. Rummet besmyckas av vackra spegeldörrar målade i sobert vitt och mörkgrått, i övrigt är rummet inrett med plastmatta på golv och vitmålade väggar med gråmålat listverk.

  Vardagsrum – På höger hand om hallen beträds det rymliga vardagsrummet med goda möjligheter till flera möblemang. Stjärnan i rummet är tveklöst den vackra öppna spisen med dekorativt blågröna kakeldetaljer. Genom nya tvåglasfönster i äldre stil sprids gott om ljusinsläpp från både norr och öst vilket skapar ett ljust och trivsamt rum att vistas i. Vardagsrummet är inrett med plastmatta på golv, ljusa tapeter och trätak.

  Matsal – Vägg i vägg med vardagsrummet hittas ytterligare ett vidsträckt rum som upplevs ljust och luftigt tack vare de stora fönstren i väst. Här erbjuds gott om utrymme för matgruppen och möjlighet för det större sällskapet att ta plats runt bordet. Från matsalen nås vidare ingång till badrum och förråd.

  Badrum – Ett rymligt badrum med detaljer i en behaglig grön färgsättning. Badrummet är utrustat med handfat, badkar och toalettstol samt tvättmaskin från Cylinda. Badrummet är inrett med våtrumsmatta på golv och vägg. 

  Förråd – Vägg i vägg med badrummet hittas ett rymligt förrådsutrymme. Utrymmet är inrett med plastmatta på golv, mönstrade tapeter och vitmålat tak.

  Rum – I fil med intilliggande matsal beträds ytterligare ett rum på entréplan vilket även angränsar till bostadens kök. Rummet är inrett med laminatgolv, ljusa tapeter och vita skivor i tak samt besmyckas av en vacker spegeldörr som avgränsar in till köket.

  Kök – Ett gulligt kök med utrymme för matplats. Köket är utrustat med spis, spisfläkt och kombinerad kyl/frys samt erbjuder förvaring bakom grönmålade luckor. I övrigt är rummet inrett med laminatgolv, bröstpanel, vitmålade väggar och vita skivor i tak.

   

  Övre plan

  Hall – Via trappan belägen innanför ytterdörren beträds det övre våningsplanets hall. Utrymmet är inrett med plastmatta på golv, målade väggar och vitmålat tak samt leder vidare till två sovrum.

  Sovrum 1 – Ett rymligt sovrum med utgång till balkong i norr. Här erbjuds utrymme för enkelsäng och övrigt önskvärt möblemang. Rummet är inrett med plastmatta på golv, svartmålade tapeter och vitmålad panel i tak.

  Sovrum 2 – I andra änden av det övre våningsplanet hittas bostadens andra sovrum. Här erbjuds plats för dubbelsäng och önskvärt förvaringsmöblemang. Sovrummet är likt det tidigare inrett med plastmatta på golv, svartmålade tapeter och vita skivor i tak.

   

  Källarplan

  Pannrum – Vidare ner på källarplan hittas ett pannrum vilket inhyser kombipanna med pellets från CTC (begagnad panna installerad ca 2017).

  Snickarbod – På källarplan hittas även en praktisk liten snickarbod för den händiga att få utlopp för sin kreativitet.

 • Övriga byggnader

  Förråd – En praktisk förrådsbyggnad uppförd år 2020. Byggnaden är uppförd på block med träpanel och plåttak.

  Växthus

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Renoveringar – Fastigheten har sedan säljarens förvärv bland annat försetts med nytt bandplåtstak på utbyggnad (2020), fiber har kopplats in och vinden har tilläggsisolerats med lösull (ca 2017-2018). Mellan ca 2015-2019 har fastigheten tilläggsisolerats och brädfodras om en sida i taget, i samband med detta sattes även nya 2-glasfönster in. Ca 2012 renoverades badrummet med nytt rör i golvet och inreddes med våtrumsmatta på väggar och golv. Nytt vattenutkast har installerats i pannrummet. Begagnad pelletspanna från CTC installerades ca 2017. Under 2020 byggdes den fristående förrådsbyggnaden och växthus monterades.

  Trädgård – Den mysiga trädgården har bland annat syrenbuskar, tre plommonträd, ett päronträd och vinbärsbuskar.

  Eldstäder – Brandskyddskontroll för öppen spis, bottenvåning vardagsrum, daterad 2021-11-02 är utförd utan noteringar som föranleder vidare utredning. Vid brandskyddskontrollen framkom att spjäll är bristfälligt. Installationsbesiktning för pelletspanna, modell CTC Ecoflex, källarvåning pannrum daterad 2017-11-27 är utförd utan noterade brister. Utfall – Godkänd.

  Fiber – Fiber finns inkopplat till fastigheten.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  238 000 kr
  Tomt
  133 000 kr
  Totalt
  371 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  5
  Totalt pantvärde
  540 000 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  113 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2022-06-15)
  Energiklass
  D
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1½ planshus med källare
  Grund
  Grundmur
  Källare/Torpargrund
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Plåt
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Öppen spis
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp.
  Uppvärmning
  Pellets
 • Driftkostnad

  Renhållning avser årsavgiften, 97 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 2783kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  Värme
  15 000 kr/år
  El
  6 478 kr/år
  Vatten/Avlopp
  8 515 kr/år
  Sotning
  2 000 kr/år
  Renhållning
  1 176 kr/år
  Försäkring
  3 800 kr/år
  Total driftskostnad
  36 969 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Lilla Tvärgatan 6, Bengtsfors

Intresseanmälan till Lilla Tvärgatan 6, Bengtsfors

  500 tecken kvar

  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: stephanie@flink.se

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: sofia.k@flink.se