Centrala Bengtsfors

Charmigt renoverat torp i centrala Bengtsfors!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Karlsbergsvägen 18, Bengtsfors

Utgångpris
750 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
1136 Kvm
Biarea
64 Kvm
Boarea
112 Kvm

Här erbjuds ett charmigt rött torp med vita knutar beläget i de centrala delarna av Bengtsfors. Vackra byggnadsdetaljer i stilfull harmoni med husets karaktär gör denna bostad speciell. Vid beträdande av bostaden möter en renoverad insida med många vackert bevarade detaljer så som karaktärsfulla trägolv, målade trätak och en vacker murad öppen spis. Här välkomnas du till en välplanerad villa med bra balans mellan de sociala och privata ytorna. Under senare år har flertalet renoveringar utförts så som takbyte, uppfräschning av kök och installation av ny luft-luftvärmepump. Här bor du i anslutning till skogsområde med närhet till badplats i sjön Lelång och alla centrala bekvämligheter inom promenadavstånd. Varmt välkomna till Karlsbergsvägen 18!

 • Fastigheten erbjuder

  • Central och sjönära belägenhet
  • Smakfullt renoverade ytskikt
  • Vackert bevarade detaljer
  • Tre sovrum och sociala sällskapsytor
  • Njutbar kamin med täljstensskiva
 • Planlösning

  Entréplan

  Hall – Via den rymliga och möblerbara verandan i väst nås ytterdörren vilket leder in i en ljus och välkomnande hall. Från hallen nås trappan till övre plan, vidare ingång till köket och en fräsch gästtoa. Hallen har en sober bas med mörkgrått klinkergolv, vitmålad träpanel på väggar och vitmålat trätak.

  Kök – På höger hand om hallen beträds det rymliga köket vilket erbjuder goda förvaringsmöjligheter, härliga ytor för att laga mat tillsammans och en fantastisk kamin med täljstensskiva som bjuder på härligt värmande brasor under kyligare dagar. På golvet ligger ett mörkt laminatgolv i klinkerliknande stil, väggarna är beklädda med vit pärlspont och vita tapeter vilket kombineras med vitmålat trätak. Köket är utrustat med spishäll, köksfläkt, ny ugn, ny micro, diskmaskin och ny kyl/frys.

  WC – I anslutning till köket hittas en rymlig WC utrustad med toalettstol och handfat. Rummet är inrett med laminatgolv och målad träpanel på väggarna. Här erbjuds förutom förvaringsmöjlighet i kommod även utrymme för fristående förvaringsmöblemang.

  Vardagsrum – Med stor öppning mot intilliggande kök erbjuder detta rymliga vardagsrum en social yta som står redo för minnesvärda middagsbjudningar och mysiga filmkvällar. Rummet är vackert inrett med härligt trägolv, vitmålade tapeter och vackert bevarat trätak som målats vitt. Rummet får härligt dagsljusinsläpp från fönster i både söder och väst vilket skapar en ljus och trivsam miljö att vistas i.

   

  Övre plan

  Hall – Vidare upp på det övre våningsplanet välkomnar en stor och möblerbar hall med platsbyggd förvaring. I mitten av rummet stoltserar en ljuvlig öppen spis där du kan dra dig tillbaka och njuta av en god bok framför den knastrande brasan. Hallen är i övrigt ljust och trevligt inrett med vitmålat trägolv, vitmålad träpanel på väggar och vitmålat trätak.

  Sovrum – Härnäst beträds det första sovrummet i huset vilket är ett ljust och rymligt sovrum med liten klädkammare. Rummet har vackert vitmålat trägolv, dekorativa tapeter i sober färgskala och vitmålat trätak.

  Badrum – Med några ytterligare steg och till vänster hand om hallen nås det stora helkaklade badrummet vilket är utrustat med både dusch, badkar, toalettstol och handfat. Från badrummet kan en liten balkong på den ostörda baksidan beträdas.

  Sovrum – Ytterligare ett rymligt sovrum vilket är ljust och hemtrevligt inrett med trägolv, vitmålad träpanel på väggar och vita skivor i tak. Här erbjuds utrymme för både dubbelsäng och förvaringsmöblemang.

  Sovrum – Bakom en vacker spegeldörr gömmer sig bostadens tredje och sista sovrum. Rummet vetter mot väst och är inrett med trägolv, vitmålade panelväggar och vita skivor i tak. Den sobra färgskalan ger ett stort lugn och låter inredningen sätta prägel till rummet.

   

  Källarplan

  Tvättstuga – På källarplan hittas tvättstugan vilket inhyser tvättmaskin från Electrolux samt varmvattenberedare.

  Pannrum – I pannrummet hittas den gamla pannan som numera är urkopplad.

  Vedbod – En praktisk vedbod där vedträ inför höstens och vinterns myseldning kan förvaras.

  Källarrum – Ett större källarrum vilket bjuder på goda förvaringsmöjligheter. Rummet är inrett med betong på golv, väggar och tak.

 • Övriga upplysningar

  Besiktning – Fastigheten är besiktigad inför försäljning. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Friskrivningsklausul – Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. 

  Renoveringar – Säljarna har under år 2022 målat och fräschat upp ytskikt i flera rum, målat om köksluckor och installerat ny ugn, micro och kylskåp. Ny luft-luftvärmepump har installerats och fasaden i söder har målats om. Vid säljarnas förvärv fick dem information att följande renoveringar hade utförts av föregående ägare från 2008 och framåt: Renoverat ytskikt, renoverat kök samt ändrat planlösning, ny el, nya vatten och avloppsrör, bytt takpannor 2020, gjort i ordning tomt, uteplats och entréveranda.

  Eldstäder – Brandskyddskontroll för braskamin, modell Contura 550, bottenvåning daterad 2021-06-01 är utförd utan noteringar som föranleder vidare utredning. Vid brandskyddskontroll noterades informationen att takstege ej är monterad enligt monteringsanvisning. Brandskyddskontroll för öppen spis i hall på andra våningen daterad 2021-06-01 är utförd utan noteringar som föranleder vidare utredning. Vid brandskyddskontroll noterades informationen att takstege ej är monterad enligt monteringsanvisning samt att eldstadsplan saknas.

  Dränering – Fastighetens dränering är bristfällig och rekommenderas att göras om.

  Energideklaration – Fastigheten har använts mindre än 4 månader/år och därmed undantaget från Boverkets krav om energideklaration.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  571 000 kr
  Tomt
  187 000 kr
  Totalt
  758 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  5
  Totalt pantvärde
  680 000 kr
 • Energi

  Status (energideklaration)
  Behövs ej
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1½ planshus med källare
  Grund
  Grundmur
  Källare
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Lertegel
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Täljstenskamin, öppen spis
  Fönster
  3-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp.
  Uppvärmning
  luft-luft värmepump, oljefyllda/el element
 • Driftkostnad

  Värme ingår i kostnad för el. Renhållning avser årsavgiften, 97 kr tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 5685kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen. Kostnaden för el och VA är baserad på tidigare ägarens uppgifter. Fastigheten har nyttjats som fritidshus.

  El
  14 694 kr/år
  Vatten/Avlopp
  4 896 kr/år
  Sotning
  500 kr/år
  Renhållning
  1 164 kr/år
  Försäkring
  3 827 kr/år
  Total driftskostnad
  25 081 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Karlsbergsvägen 18, Bengtsfors

Intresseanmälan till Karlsbergsvägen 18, Bengtsfors

  500 tecken kvar

  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: stephanie@flink.se

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: sofia.k@flink.se