Sidan Södra

Enplansvilla för den mindre familjen!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Sandgärdesgatan 10, Bengtsfors

Utgångpris
475 000 kr
Antal rum
3
Tomtarea
870 Kvm
Biarea
66 Kvm
Boarea
68 Kvm

På Sandgärdesgatan 10 väntar en enplansvilla med stor potential på sin nya ägare. Villan passar utmärkt för den mindre familjen, på entréplanets 68 kvadratmeter erbjuds två sovrum, vardagsrum och kök. I övrigt hittas även en källare om 66 kvadratmeter med gott om förvaringsutrymmen. I den soliga trädgården om 870 kvadratmeter växer rhododendron, röda vinbär och äpplen samt erbjuder ytterligare utrymme för odlingar och sköna uteplatser. Vidbyggt till bostaden finns ett garage och plats för två bilar på uppfarten. En gullig pärla som längtar efter ny ägare, varmt välkommen på visning!

 • Fastigheten erbjuder

  • Solig trädgård med bärbuskar och äppleträd
  • Vidbyggt garage
  • Två sovrum
  • Gott om förvaring på källarplan
 • Planlösning

  Entréplan

  Veranda – Den större verandan i väst bjuder på ett välkomnande första intryck till fastigheten, utrymmet är möblerbart och en härlig plats för nedvarvning.

  Hall – Innanför ytterdörren väntar en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter i två platsbyggda garderober samt utrymme för hatthylla. Rummet är inrett med korkmatta, tapeter och vita skivor i tak samt inhyser vindslucka.

  Vardagsrum – På höger hand om hallen hittas ett mysigt vardagsrum med plats för soffgrupp. Genom fönster i både söder och väst sprids dagsljuset in i rummet som är inrett med parkettgolv, ljusa tapeter och trätak.

  Kök – Rakt fram från hallen beträds köket som erbjuder plats för matgrupp. Köket är inrett med bevarad köksinredning som syns i många stilfulla hem, korkmatta, träpanel som kombineras med ljusa tapeter och vita skivor i tak. Köket är utrustat med spis från Electrolux och mindre kylskåp från Elektro Helios.

  Sovrum – Innanför köket hittas bostadens första sovrum, ett ljust och härligt rum med ljusinsläpp från öst. Rummet är inrett med ljus plastmatta, ljusblå tapeter och vita skivor i tak samt erbjuder förvaringsmöjlighet i tre platsbyggda garderober.

  Rum – Vägg i vägg med köket hittas det andra sovrummet. Utrymmet får ljusinsläpp från norr och är inrett med plastmatta, ljusa tapeter och vita skivor i tak samt erbjuder förvaring i två platsbyggda garderober.

  Badrum – Mindre badrum utrustat med badkar, handfat och toalett. Rummet är inrett med våtrumsmatta på golv och målade väggar med delvis kaklade ytor.

   

  Källarplan

  Hall – Nedanför trappan från entréhallen väntar en mindre hall. I utrymmet återfinns vattenmätaren (ej utbytt, se övrig information).

  Matkällare – Praktiskt förvaringsutrymme för exempelvis potatis, saft och sylt.

  Pannrum – Innanför hallen ligger bostadens pannrum vilket inhyser en kombipanna från Nibe 1995 som kan värma med ved, olja och el. Elpatronen har funnits sedan tidigare men kopplats på först nu på senare tid. Kombipannan är utrustad med ett nyare expansionskärl.

  Förråd/Rum – Praktiskt utrymme till förvaring.

  Korridor

  Källarrum/Förråd – Inrett rum med plastmatta på golv, gulmålade panelväggar och trätak.

  Tvättstuga – En rymlig tvättstuga utrustad med dusch, tvättmaskin från Siemens och tvättho.

  Källarrum – Ett större källarrum med betonggolv, betongväggar och masonittak. I rummet finns utgång vilket leder upp till uppfart och garage.

 • Övriga byggnader

  Vidbyggt garage – I anslutning till fastigheten återfinns ett garage med betonggolv, träpanel och plåttak.

 • Övriga upplysningar

  Friskrivningsklausul – Fastigheten säljs med friskrivningsklausul pga generationsskifte.

  Renoveringar – Fasaden har genom åren delvis bytts ut men inte överallt. På 80-talet byggdes verandan vid bostadens entré. Taket var omlagt ca. 1985.

  Vattenmätarbyte – Bengtsfors kommun har skickat ut information till samtliga fastighetsägare anslutna till det kommunala VA-nätet att befintliga vattenmätare kommer att bytas ut. Köparen åtar sig att ombesörja och bekosta de åtgärder som behövs för att få mätarplatsen godkänd för mätarbyte. Se mer information i bifogad fil.

  Eldstäder – Besiktningsprotokoll för brandskyddskontroll av värmepanna fastbränsle – miljö, modell Nibe Combi-VX, på källarvåning daterat 2019-03-14. Inga brister är noterade vid okulär kontroll. Senast sotad 2022-05-04.

  Energideklaration – Bostadshuset har stått tomt under senaste året och är därmed undantagen Boverkets krav om energideklaration.

  Pantbrev – Det skriftliga pantbrevet på 125.000 kr med inskrivningsdag 1982-11-17 saknas. Ansökan om dödning är inskickad till Inskrivningsmyndigheten 2022-05-04. Det åligger köparen att ansöka om slutlig dödning eller nyinteckning.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  248 000 kr
  Tomt
  135 000 kr
  Totalt
  383 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  1
  Totalt pantvärde
  125 000 kr
 • Energi

  Status (energideklaration)
  Behövs ej
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  Enplanshus med källare
  Grund
  Grundmur
  Källare
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Betongpannor
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp.
  Uppvärmning
  Kombinationspanna
 • Driftkostnad

  Vatten/avlopp är ett schablonbelopp. Renhållning avser årsavgiften, 97 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 2 873 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  Värme
  27 750 kr/år
  El
  10 100 kr/år
  Vatten/Avlopp
  5 000 kr/år
  Sotning
  1 500 kr/år
  Renhållning
  1 176 kr/år
  Försäkring
  4 218 kr/år
  Total driftskostnad
  49 744 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Sandgärdesgatan 10, Bengtsfors

Intresseanmälan till Sandgärdesgatan 10, Bengtsfors

  500 tecken kvar

  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: stephanie@flink.se