Laxarby

Familjebostad med lantligt läge!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Flatebyn 6, Bengtsfors

Utgångpris
1 995 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
2634 Kvm
Biarea
40 Kvm
Boarea
212 Kvm

Ungefär 500 meter från vackra Laxsjön hittas denna unika familjevilla med lantlig placering. Villan har en lugn, ostört läge samtidigt som den har en bra tillgänglighet från länsvägen med bilfärd till Bengtsfors på ca 10 minuter (Åmål på ca 30 minuter.) Villans boarea om hela 212 m2 erbjuder plats till hela familjen, rummen är vidsträckta och hela huset bjuder in till umgänge och blir en naturlig mötesplats för familj och vänner. Bostadshuset villar på en naturtomt på 2.634 m2 där huset omfamnas av en lummig uppvuxen trädgård, närliggande skog och sjöglimt från den stora altanen i väster. Vidare finns ett praktiskt uthus som inhyser carport, pannrum och snickarbod. Fiber finns inkopplad. Djupborrad brunn och nytt avlopp. Välkommen på visning!

 • Fastigheten erbjuder

  • Stora sällskapsytor och 4 sovrum
  • Stor altan i sydväst
  • Ljuvlig naturtomt med sjöglimt
  • Djupborrad brunn och nytt avlopp
  • Fiber
 • Planlösning

  Entré – Välkommen in genom pampiga dubbeldörrar till en mindre hall/kapprum som erbjuder en naturlig plats till att hänga av sig innan man tillträder den fina hallen.

  WC – Denna praktiska gästtoaletten är belägen i närheten av entrén och kapprummet. Här finns toalett och handfat.

  Hall – Vidare in i bostaden väntar en imponerande hall som blir en naturlig avdelare mellan bostadens privata ytor och fina sällskapsutrymmen. Här fångas blicken av den vackra murade spisen där en härlig brasa kan värma bostaden och blir en mysig hälsning till gäster och familj som stiger in. Under fötterna finns ett golv av massiv furutilja från Föllinge i Jämtland medan väggarna är målade i en neutral färg och vitmålade träpaneler finns i tak. Vidare in i hallen återfinns trappan till övre plan samt en utgång till baksidan av huset.

  Vardagsrum – Till höger om hallen vid bostadens östra flygel väntar ett stort och inbjudande sällskapsutrymme med mycket ljusinsläpp genom fönster i öster och väster. Denna imponerande ytan kan möbleras med såväl salongsmöbler som matsalsgrupp. Såsom i hallen är denna sal inrett med ett rejält golv av furutilja, ljusa tapeter och vitmålade träpaneler i tak. Luft-luftvärmepump.

  Kök – Vänster om hallen väntar köket som är belägen i delvis öppen plan mot matgruppen. Köket är inrett med en praktisk korkmatta, tapeter och vitmålade paneler i tak. Här återfinns en äldre inredning i nostalgiska 70-tals färger och utrustningen består av diskmaskin från Bosch, äldre spis från Electrolux, kyl och frys av märke Cylinda och spisfläkt från Husqvarna.

  Tvättstuga /förrådsutrymmen – Bredvid köket vid bostadens nordligaste hörn återfinns tvättstugan som även fungerar som grovingång. Intill tvättstugan finns även en stor garderobs/förrådsutrymme. Tvättstugan är utrustad med Tvättmaskin från Siemens och torkskåp. Inredningen består av våtrumsmatta, tapeter samt vitmålat tak.

  Badrum – Det vältilltagna badrummet erbjuder dusch, fristående badkar och bastu samt toalettstol och handfat. Det gråblåa klinkergolvet värms upp underifrån med hjälp av golvvärmen och väggarna präglas av vitt kakel med blåa detaljer. Mekanisk frånluft.

  Sovrum (1) – Längst ut på den västra flygen väntar bostadens största sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns ett flertal garderober, parkettgolv, romantiska tapeter och vita skivor i tak. Sovrummet har en egen utgång till den soliga altanen i väster.

   

  ÖVRE PLAN

  Allrum – Uppför trappan väntar ett utrymme som har nyttjas som ateljé men som fungerar även utmärkt som allrum. Utrymmet känns mycket luftigt och är öppet upp till nock med ljusinsläpp genom takfönster. Extraförvaringsmöjligheter finns i kattvindarna vid sidan av rummet. Inredningen består av plastmatta, tapeter och vitmålat tak.

  WC – Bostadens 3e toalett finns placerad på övre våningen och är utrustad med toalettstol och handfat.

  Garderob – Mittemot WC:n återfinns en större garderob.

  Sovrum (2 & 3) – Den västra gaveln är uppdelad i två symmetriska sovrum, både inredda med heltäckningsmatta, tapeter och vita skivor i tak.

  Sovrum (4) – Vid den östra gaveln återfinns ett större sovrum inrett med heltäckningsmatta, tapeter och vitmålade paneler i tak.

 • Uthus/Carport

  Större uthus byggt i slutet på 1970-talet uppdelat i pannrum, snickarbod och carport. Byggnaden är uppförd på betonggolv, trästomme och betongtegel på taket. Kulvert finns mellan pannrummet och bostaden.

 • Övriga upplysningar

  Friskrivningsklausul – Bostaden säljs med friskrivningsklausul.

  Eldstäder – Enligt sotarprotokoll daterad 2022-02-04 för öppen spis, bottenvåning, hall är brandskyddskontrollen utförd utan noteringar som föranleder vidare utredning. Glidskydd bristfälligt. Sotarprotokoll saknas för kombipannan samt vedspisen.

  Fiber finns inkopplad via Laxarby Fiber Ekonomiska Förening.

  Avlopp – Trekammarbrunn med infiltration installerad år 2015.

  Flatebyn GA:3 – Fastigheten nyttjar den samfällda vägen Flatebyn GA:3 som förvaltas av Flatebyns vägsamfällighet. Vägavgiften är ca 800 kr/år.

 • Servitut

  Officialservitut avlopp, Förmån
  15-LAX-696 – 1

  Avtalservitut väg, Förmån, D-2023-00177251

   

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  958 000 kr
  Tomt
  148 000 kr
  Totalt
  1 106 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  3
  Totalt pantvärde
  406 700 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  202 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2023-08-09)
  Energiklass
  F
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1,5 planshus
  Grund
  Grundmur
  Krypgrund
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Betongpannor
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Öppen spis, vedspis
  Fönster
  2+1 glas
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Vatten och avlopp
  Djupborrad brunn. Trekammarbrunn med infiltration.
  Uppvärmning
  Kombinationspanna (el), luft-luftvärmepump
 • Driftkostnad

  Beräknad årsförbrukning för el (inklusive uppvärmning) är 17.500 kWh/år. Renhållning avser årsavgiften, 97 kr tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 8.295 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen. Samfällighet avser vägavgiften. Övrigt avser fiber inkl. medlemsavgift och Telia.

  El
  36 000 kr/år
  Vatten/Avlopp
  1 124 kr/år
  Samfällighet
  800 kr/år
  Renhållning
  1 271 kr/år
  Försäkring
  7 123 kr/år
  Övrigt
  4 065 kr/år
  Total driftskostnad
  50 383 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Flatebyn 6, Bengtsfors

Intresseanmälan till Flatebyn 6, Bengtsfors

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: stephanie@flink.se

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: sofia.k@flink.se