Ed

Hemtrevlig bostad på solig tomt!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Ängshögevägen 12, Ed

Utgångpris
1 295 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
783 Kvm
Biarea
30 Kvm
Boarea
80 Kvm

Välkommen till Ängshögevägen 12, en bostad som erbjuder det bästa av många världar! Denna bostad har gammaldags charm men moderna bekvämligheter. Vidare skapar villan en hemtrevlig känsla med vackra vyer över landsbygden samtidigt som den är belägen i utkanten av ett lugnt bostadsområde med närhet till centrum och service i Ed. Bostaden byggdes på 1930-talet men har renoverats kraftigt under de senaste åren och även har byggts ut med en solig matsal i öster. Här finns många vackra detaljer såsom godkända vedspis och kamin, charmiga vinklar och vrår och en inredd vind som passar perfekt som förråd eller varför inte lekrum till barnen? Trädgården och uteplatser är lättillgängliga genom en stor altandörr placerad i matsalen och stora altaner finns i såväl väster som i öster. Välkommen att förälska dig i denna välvårdade och mysiga bostad!

 • Fastigheten erbjuder

  • Renoverad och utbyggd villa
  • Flera soliga uteplatser
  • Lugnt bostadsområde med lantlig känsla
  • Nära till samhället och service
 • Planlösning

  Entréplan

  Entré – Välkommen in till en lagom stor hall med närhet till såväl köket som vardagsrummet, trappan upp till övre plan och ner till källaren. Hallen är inredd med mörk plastmatta på golvet, vitmålade träpanel på väggarna och träpanel i tak. Den röda entrédörren är en vacker kontrast mot den ljusa interiören.

  Kök – Med korta steg från entrén nås köket som har renoverats i vitt, svart och gråa toner år 2015. I hörnet mot skorstenen villar en gammal (godkänd) vedspis på en nymurad fundament med inbyggt fack till ved. Den vita köksinredningen är uppbyggd mot ytterväggen och består av en praktisk kombination av låder och skåp, diskbänk, diskmaskin med matchande front (år 2021), kylskåp från Elektrolux (år 2020) och ugn från Elektrohelius (år 2015).

  Matsal – Vid villans långsida i öster finns denna tillbyggda matsal med stora glaspartier som öppnar upp mot en härlig uteplats. Ett mörkt laminatgolv i trämönster sammanfogar matsalen med det närliggande vardagsrummet och ljusgråa väggar avger en fräsch och modern känsla. Taket består av vitmålade träpaneler som monterades år 2020 i samband med installation av dörr/fönsterpartierna.

  Badrum/Tvättstuga – Med ingång från matsalen finns detta badrum som skapades år 2015. Utrymmet är inrett med våtrumstapeter och golv och el golvvärme värmer under fötterna.  Utrustningen består av toalett, dusch, tvättställ och tvättmaskin av märke Matsui år 2015.

  Vardagsrum – Vardagsrummet är beläget vid bostadens södra gavel, mellan hallen och matsalen. Det trivsamma rummet är inrett med laminatgolv i mörkt trämönster, ljusmålade panel på väggarna och vitmålat träpanel i tak. Vidare finns luft-luftvärmepump av märket Pansasonic år 2015 och en godkänd vedkamin som höjer mysfaktorn och uppskattas vintertid.

   

  Övre plan

  Hall – Uppför trappan finns en mindre hall som leder vidare till båda sovrummen på övre plan. Hallen är renoverad i samma anda som övriga delar av huset inklusive ett laminatgolv i mörkt trämönster, ljusmålade väggar och vitmålade träpaneler i tak.

  Rum – Ett mindre rum som fungerar utmärkt som kontor eller barnkammare. Rummet är inrett med laminatgolv, målade väggar och hunternit tak.

  Rum – Bostadens största sovrum renoverades år 2019 inklusive tilläggsisolering av ytterväggen, uppbyggnad av en ny (isolerad) vägg mot vindsgarderoben, nytt laminatgolv, nya tapeter och vitmålat träpanel i tak.

  Vindsrum – Genom det stora sovrummet nås detta extra vindsutrymmet som har inretts med laminatgolv, vitmålade träpanel samt målade väggar och vitmålad träpanel i tak. Utrymmet har en låg ståhöjd vilket gör att det passar utmärkt som barnkammare eller lekrum men utrymmet kan även användas till förvaring.

   

  Källare

  Källarutrymme finns under köket med nedgång från hallen. Utrymmet har betonggolv, putsade väggar och trätak. Här finns varmvattenberedare från 2015 och en extra frys från Cylinda som följer huset.

 • Övriga byggnader

  Fristående förråd byggt av trä med lertegelpannor på taket (2016). Ny brädfodring på 3 sidor år 2017. Förrådet är uppdelat i cykelförråd med betonggolv, vedförråd med grusgolv och 3e sektion med jordgolv samt stege upp till loft.

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och Dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Eldstäder – Brandskyddskontroll för vedspis, modell Husqvarna 233, bottenvåning kök daterad 2022-01-28 är utförd utan noteringar som föranleder vidare utredning. Brandskyddskontroll för braskamin, modell Jötul 602, bottenvåning vardagsrum daterad 2022-01-28 är utförd utan noteringar som föranleder vidare utredning.

  Fiber finns till tomtgränsen.

 • Renoveringar

  Vid sitt förvärv av fastigheten år 2016 fick säljaren information om att den tidigare ägaren hade genomfört en omfattande renovering av huset inklusive tillbygge av matsal och badrum i öster, nytt tak, nytt kök och nytt ytskikt invändigt.

  Den nuvarande ägaren har utfört följande renoveringar: År 2017: sått gräsmatta, År 2018: bytt fönster på nedre plan, År 2019: bytt fönster på övre plan, År 2020: byggt altan på fram- och baksidan, satt in altandörr och nytt fönster i matsalen, ny huv till skorsten, monterat tak vid entrén. År 2022: Planterat syrenhäck runt hela tomten. Satt in ventilation på vinden. Ny källardörr. Ny förrådsdörr.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  316 000 kr
  Tomt
  236 000 kr
  Totalt
  552 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  6
  Totalt pantvärde
  1 184 000 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  98 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2016-04-14)
  Energiklass
  E
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1,5 planshus
  Grund
  Grundmur
  Torpargrund/källare
  Stomme
  Trä/plank
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Lertegel/plåt
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  kamin, vedspis
  Fönster
  3-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
  Uppvärmning
  el, luft-luft värmepump
 • Driftkostnad

  Uppvärmning ingår i kostnaden för el. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3765 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  17 200 kr/år
  Vatten/Avlopp
  4 357 kr/år
  Sotning
  600 kr/år
  Renhållning
  2 500 kr/år
  Försäkring
  5 100 kr/år
  Total driftskostnad
  29 757 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Ängshögevägen 12, Ed

Intresseanmälan till Ängshögevägen 12, Ed

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: stephanie@flink.se

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: sofia.k@flink.se