Dals Långed

Högt belägen villa i centrala Dals Långed!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Egnahemsvägen 6, Dals Långed

Utgångpris
475 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
1016 Kvm
Biarea
63 Kvm
Boarea
118 Kvm

Med högt läge och vidsträckt utsikt över samhället väntar denna lagom stora villa på ny ägare. Villan ligger i centrala Dals Långed med kort gångavstånd till Ekhagsskolan och idrottsplatsen. Det charmiga huset är byggt 1947 i traditionell planlösning inklusive stor och välkommande entré, vardagsrum, kök och tre-fyra möjliga sovrum. Den nuvarande ägaren har påbörjat en totalrenovering av huset där nya handgjorda fönster har installerats och köket har fått en ny planlösning med platsbyggd inredning. Vidare får nästa ägare sätta sin egen prägel på rummen då kökets behöver färdigställas och flera väggar väntar på nya tapeter. Varmt välkommen till detta mysiga renoveringsobjekt med underbart läge i Dals Långed!

 • Fastigheten erbjuder

  • Handgjorde fönster monterade från 2010
  • Luft-vattenvärmepump
  • Högt läge med närhet till skolan
  • Påbörjat köksrenovering med fina detaljer
 • Planlösning

  ENTRÉPLAN

  Hall – Välkommen in till den praktiskt belägna hallen som förenar samtliga utrymmen och gör dem lättillgängliga direkt vid beträdande. Till höger om hallen vilar vardagsrummet, medan trapporna till övre- och källarplan finns belägna till vänster om ingången. Vidare är utrymmet inrett med en gråmelerad plastmatta, samt vitmålat tak medan väggarna väntar på en ny ägare som bestämmer färg och motiv! I övrigt finns ett wc beläget nästintill källartrappan.

  Vardagsrum – Till höger om hallen väntar ett charmigt vardagsrum med rymlig sällskapsyta för hela familjen. Vardagsrummet är beklätt med tapeter i mintgrön ton som bryts upp av kontrasterande tapeten med trämotiv, ett vackert parkettgolv, samt klassiskt trätak. Vidare finns en godkänd vedkamin i hörnet som kommer att förgylla fredagsmyset med sin värme. I övrigt är rummet förberett med altandörr som kan leda vidare till framtida uteplats.

  Matsal – I direkt anslutning till vardagsrummet finns ett stort rum, vilket kan nyttjas som matsal. Matsalen ligger i fil med vardagsrummet och rummen sammankopplas med genomgående parkettgolv. I övrigt är rummet inrett med tapeter och träpaneler i tak.

  Kök – Välkommen in till det som kan bli ett dröm kök! Nuvarande ägaren har påbörjat arbetet med att skapa ett unikt och reellt kök. Väggar har flyttats, fönstren har monterats och bänkar har byggts på plats i massivt körsbär. Vidare har nuvarande ägaren byggt upp ett gammaldagsskafferi, installerat en vedspis med nybyggt fundament, gipsat väggar och tak samt monterat taklisterna som kommer att inrama köksinredningen. Nästa ägare får möjlighet att slutföra arbetet genom att montera kvarvarande köksinredning, smickra väggarna med tapeterna och kakla bakom spisen. I utrymmet finns spis, fläkt, kyl samt nya vatten och avloppsrör dragna till diskhon.

  WC – Ett mindre wc med vit- och gråmålade väggar, vitmålat tak, och plastmatta. Utrymmet inhyser handfat samt toalett, och är belägen vid hallen på entréplan.

   

  ÖVRE PLAN

  Hall – Vid trappslutet på övre plan väntar en färgglad hall med stor potential! Även här finns det möjligheten att utforma ett praktiskt och möblerbart utrymme. Härifrån nås balkongen i söder med utsikt över Dalslands kanal.

  WC – I hörnet av hallen finns ett mindre wc, vilket är inrett med plastmatta i kombination med äldre tapeter. Handfat och toalett finns i utrymmet.

  Sovrum – Från hallen nås det mysiga sovrummet som innehar en charmig inredning i kombination med praktiska förvaringsutrymmen. Sovrummet är beklätt med tapeter i blommotiv i kombination med rosafärgade tapeter, vita skivor i tak, samt trägolv. De praktiska förvaringsutrymmena utgörs av två platsbyggda garderober med plats för kläd- och övrig förvaring.

  Allrum – Det före detta köket har omformats till ett mindre allrum med plats för såväl säng som mindre soffgrupp. Rummet är inrett med ett trägolv, tapeter i mörk ton och blommotiv, samt murad murstock. En mindre vindsgarderob finns att tillgå i utrymmet. Elektriciteten är urkopplad i rummet för nuvarande.

  Genomgångshall – Mellan allrummet och barnkammaren finns en mindre genomgångshall med tillgång till en mindre garderob, samt en stor vindsgarderob.

  Sovrum– Ett gemytligt sovrum inrett som barnkammare med behaglig inredning bestående av tapeter i neutral ton, plastmatta med trämotiv, samt vita skivor i tak. Rummet kan även nyttjas som gästrum eller varför inte ett hemmakontor?

   

  KÄLLARPLAN

  Hall – Nedanför trappan finns en hall med förrådsutrymmen under trappan och vidareslussning till övriga källarutrymmen inklusive större förråd/jordkällare och garage med el-port.

  Duschrum – Enklare duschrum med målat betonggolv.

  Pannrum/tvättstuga – I utrymmet finns luft-vattenvärmepump av märke CTC installerad 2005 samt tvättmaskin och torktumlare både av märke Cylinda.

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och Dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Vattenmätarbyte – Bengtsfors kommun har skickat ut information till samtliga fastighetsägare anslutna till det kommunala VA-nätet att befintliga vattenmätare kommer att bytas ut. Köparen åtar sig att ombesörja och bekosta de åtgärder som behövs för att få mätarplatsen godkänd för mätarbyte. Se mer information i bifogad fil.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  199 000 kr
  Tomt
  76 000 kr
  Totalt
  275 000 kr
  Taxeringsår
  2018
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  4
  Totalt pantvärde
  365 000 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  118 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2021-10-01)
  Energiklass
  D
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1½ planshus med källare
  Grund
  Grundmur
  Källare
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Eternitskivor
  Takbeklädnad
  Plåt
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Öppen spis med kassett
  Fönster
  2-glas energiglas, 2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt och avlopp
  Uppvärmning
  Luft-vatten värmepump
 • Driftkostnad

  I kostnaden för värme ingår 1- 2 m3 ved, övrig uppvärmningskostnad ingår i kostnaden för el. Renhållning avser årsavgiften för åretrunt boende, 95 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 2063 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  Värme
  1 000 kr/år
  El
  19 000 kr/år
  Vatten/Avlopp
  7 000 kr/år
  Sotning
  900 kr/år
  Renhållning
  1 076 kr/år
  Försäkring
  6 444 kr/år
  Total driftskostnad
  35 420 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Egnahemsvägen 6, Dals Långed

Intresseanmälan till Egnahemsvägen 6, Dals Långed

  500 tecken kvar

  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: stephanie@flink.se

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: sofia.k@flink.se