Billingsfors

Högt belägen villa med stor potential och sjöutsikt!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Övre Terrassgatan 24, Billingsfors

Utgångpris
485 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
1385 Kvm
Biarea
80 Kvm
Boarea
120 Kvm

På Övre Terrassgatan 24 med härlig utsikt över Laxsjön hittar ni denna villa från slutet av 1930-talet. Bostadshuset erbjuder en boarea på 120 kvm och en biarea på 80 kvm. Den vita entréveranda välkomnar oss in i huset. På entréplan har vi ett stort vardagsrum i två sektioner – perfekt för middagar och umgänge. 3 styckena sovrum finns i huset. Terrass/uteplats med vidsträckt utsikt. Luft/luftvärmepump. Uppvuxen trädgård på hela 1 385 kvm med stor potential och många möjligheter. Garage finns i källarplan samt ett fristående garage på tomten. Ett centralt boende med stor potential – Varmt välkomna på visning!

 • Fastigheten erbjuder

  • Utsikt över Laxsjön
  • Uppvuxen trädgårdstomt med potential
  • Fristående garage + garage i källarplan
  • Terrass/uteplats
  • Luft/luftvärmepump
 • Planlösning

  Entré/hall – På Övre Terrassgatan välkomnas vi av en uppvuxen trädgård med buskar och träd, den vita verandan välkomnar oss in i huset som är byggt på slutet av 1930-talet. En rymlig möblerbar entréhall med plats för kläder och skor. Vi finner även dörren till ett duschutrymme här.

  Kök – Till vänster om entréhallen har vi köket placerat. Köket är utformat i vinkel och inrymmer gott om skåp och förvaring. Utrustningen består av: spis (Elektro Helios), fläkt (Elektro Helios) kombinerad kyl/frys (Bosch) och diskmaskin (osäker på om den fungerar). På golvet har vi ett ljust laminatgolv och på väggarna samt i taket målad träpanel. Plats för matbord.

  Vardagsrum/matplats – Rakt fram i entréhallen har vi vardagsrummet som är uppdelat i två sektioner. Här har man valt att i första sektionen ha ett större matbord med plats för många gäster att avnjuta härliga middagar vid. I nästa sektion har man placerat soffgruppen och den härliga utsikten mot Laxsjön kan beskådas. Vi har parkett på golvet, tapeter på väggarna och spänt målat tak. Utgång till verandan.

  Gästrum/sovrum – Vidare kommer vi till ett gästrum/sovrum med laminat på golvet, målad väv på väggarna och takskivor i taket. Inbyggda garderober.

  Hall – Här i hallen har man valt att placera en luft/luftvärmepump av märket 5600 Foma. Vi har en praktisk plastmatta på golvet, tapet på väggarna och träpanel i taket.

  Badrum – Från hallen tar vi oss in i badrummet där vi har våtrumsmatta på golvet, ljust kakel på väggarna och vitmålat tak. Utrustning: toalett, handfat, bidé, badkar och tvättmaskin. 

   

  Ovanvåningen

  Hall/allrum – En trappa leder oss upp till ovanvåningen där vi först har en hall/allrum med heltäckningsmatta på golvet, tapet på väggarna och träpanel i taket.

  Sovrum – Vidare kommer vi till ett av de två sovrummen som finns på ovanvåningen. Heltäckningsmatta på golvet, tapet på väggarna och träpanel i taket. Vindsgarderob. Utgång till terrass/uteplats i öster.

  Sovrum – Nästa sovrum ligger mot norr och har ett vackert gammalt trägolv. På väggarna är det tapet och i taket takskivor. Vindsgarderob.

   

  Källarplan

  En trappa från entréhallen leder oss ner till husets källarplan, där vi har följande utrymmen: Garage med plats för 1 bil, pannrum, matkällare samt diverse förrådsutrymmen.

 • Övriga byggnader

  Fristående garage – med plats för 1 bil.

  Stenlagd uteplats

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och Dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Eldstäder – Inga godkända eldstäder.

  Energideklaration – Bostadshuset har varit fritidshus och inte varit bebott de senaste åren och är därmed undantaget från Boverkets krav om energideklaration.

  Vattenmätarbyte – Bengtsfors kommun har skickat ut information till samtliga fastighetsägare anslutna till det kommunala VA-nätet att befintliga vattenmätare kommer att bytas ut. Köparen åtar sig att ombesörja och bekosta de åtgärder som behövs för att få mätarplatsen godkänd för mätarbyte. Se mer information i bifogad fil.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  236 000 kr
  Tomt
  87 000 kr
  Totalt
  323 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  0
 • Energi

  Status (energideklaration)
  Behövs ej
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1½ planshus med källare
  Grund
  Grundmur
  Källare
  Stomme
  Trä/betong
  Bjälklag
  Fasad
  Puts/trä
  Takbeklädnad
  Betongpannor
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Fönster
  3-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
  Uppvärmning
  Luft/luftvärmepump. Vattenburet system (skick osäkert – ej i bruk då pannan är trasig).
 • Driftkostnad

  Huset har använts som fritidshus, därav de låga kostnaderna. Under posten el ingår uppvärmning, beräknad årsförbrukning 2 200 kWh/år. Renhållningsavgiften avser årsavgiften, 97kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 2 423 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  12 500 kr/år
  Vatten/Avlopp
  4 500 kr/år
  Renhållning
  1 176 kr/år
  Försäkring
  3 000 kr/år
  Total driftskostnad
  21 176 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Övre Terrassgatan 24, Billingsfors

Intresseanmälan till Övre Terrassgatan 24, Billingsfors

  500 tecken kvar

  Ansvarig Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: sofia.k@flink.se

  Biträdande Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: stephanie@flink.se