Råggärd

Lantligt belägen idyll med gedigen maskinhall!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Råggärd Trekanten 10, Högsäter

Utgångpris
800 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
8750 Kvm
Biarea
55 Kvm
Boarea
62 Kvm

Med anrik historia från 1881 ligger detta charmiga bostadshus med maskinhall i lugna Råggärd. Här finns en tomt på hela 8750 m2 som enligt uppgift är belägen på en rullstensås med bördig sandjord. På tomten ligger ett idylliskt rött bostadshus med vita knutar och härlig veranda med vackra vyer över det öppna landskapet. Invändigt är det ljust och harmoniskt – många fina detaljer finns att beskåda såsom fina gamla rörspisar och vedspis. Vidare finns kök och badrum på båda planen vilket ger möjlighet till uthyrning. Fiber finns installerat. På tomten finns ett större uthus/maskinhall byggt 2009, perfekt till förvaring av redskap och maskiner. Fastigheten är belägen i en mycket lugn och lantlig omgivning med några få grannar. Närliggande finns Råggärds kyrka och Råggärds hembygdsförening som är aktiv på sommaren med café och minigolf. Varmt välkommen till ”Trekanten”!

 • Fastigheten erbjuder

  • Lantligt belägen fastighet med charmigt bostadshus
  • Trädgårdstomt med fruktträd på 8 750 kvm
  • Ljust och lantligt inrett bostadshus
  • Stort uthus/maskinhall på tomten
  • Fiber finns installerad
 • Planlösning

  Entréplan

  Entré/hall – Den mysiga verandan ger ett välkomnande intryck som leder in till bostadshusets huvudentré. Här finns en praktisk plastmatta på golvet, mönstrad tapet på väggarna och trätak. Plats för att hänga av sig kläder.  Rakt fram finns trappen till ovanvåningen.

  Sovrum – Till höger finns ett rum som lämpar sig bra som sovrum. På golvet ligger plastmatta, på väggarna en ljusgrå tapet och taket består av vitmålade takskivor. I rummet finns en rörspis placerad (skicket osäkert), men en vacker detalj till inredningen.

  Vardagsrum– På vänster sida om entrén finns vardagsrummet som även ligger i anslutning till köket. Rummet är ljust och trevligt med fönster i öster och norr som bjuder på harmoniska vyer. Inredningen består av plastmatta på golvet, ljus tapet på väggarna och vitmålat tak.

  Kök – Välkommen in till ett mysigt lantkök som avger en varm och härlig känsla. Det gamla köket är ljust med klassisk inredning i form av gråa, släta skåpsluckor, charmig vedspis och plats till köksbord.Vidare finns en praktisk plastmatta på golvet, neutrala tapeter på väggarna och vitmålade takskivor i taket. Utrustning: spis (äldre), kombinerad kyl/frys (Indesit), liten micro och vedspis.

  Rum – Vid villans sydvästra hörn, intill köket, ligger ett rum som enligt uppgift var affärslokal och lanthandel vid sekelskiftet. Enligt gamla berättelser ska det ha funnits en lucka i golvet till ett källarutrymme där kall öl förvarades. Luckan finns dock inte kvar idag men den kuriosa detaljen kan undersökas vidare av nästa ägare till huset. Idag finns plastmatta på golvet, tapet på väggarna och vitmålat trätak.

  Badrum – Våtrumsmatta på golvet, mönstrad våtrumstapet på väggarna och träpanel i taket. Utrustning: toalett, handfat, dusch, tvättmaskin. Innanför finns ett litet rum med hydrofor och varmvattenberedare.

  Groventré/hall – Plastmatta på golvet, tapet på väggarna och trätak.

   

  Övre plan

  Kök – Välkomna upp till bostadshusets övre plan. Här finns ytterligare ett mindre kök med klassisk inredning. Golvet präglas av en praktisk plastmatta, väggarna är klädda med en ljus tapet och taket med träpanel. Utrustning: spis (Cylinda), kombinerad kyl/frys (Whirlpool) samt vedspis (har använts, men ej kontrollerad av sotare).

  Sovrum – Vidare på övre plan finns ett potentiellt sovrum med plastmatta på golvet, ljusa tapeter på väggarna och vitmålat trätak. Belägen i rummet är en äldre kakelugn (ur funktion) i rummet som efter åtgärder blir en vacker detalj i inredningen.

  Badrum – Husets andra badrum finns på ovanvåningen med våtrumsmatta på golvet, våtrumstapet på väggarna och träpanel i taket. Utrustning: toalett, handfat, dusch och varmvattenberedare.

  Övriga utrymmen på övre plan – Hall i anslutning till husets rymliga balkong i söderläge. Vindsutrymme som är perfekt för förvaringsutrymme samt ett mindre rum som tidigare har varit vindsgarderob – där finns el centralen placerad.

 • Övriga byggnader

  Maskinhall/större uthus – På tomten finns en större byggnad på ca 100 m2 som lämpar sig bra som maskinhall. Möjligheterna är stora att inreda byggnaden efter egna behov och idéer, t ex: vedhantering, verkstad, garage, snickarbod, mm. Byggnaden uppfördes under 2008-2009 och är konstruerad med gjuten betongplatta, fasad av träpanel och plåttak. Takhöjden är ca 3,5m och byggnaden har 2 stora portar. El finns (3 fas).

  Jordkällare – Finns på tomten.

 • Övriga upplysningar

  Fiber – Fiber finns inkopplat till fastigheten.

  Trädgård – En solig och rymlig trädgård med öppna ytor, fruktträd och bärbuskar.

  Eldstad – Inga protokoll/objekt finns registrerade. Besiktning av eldstäder beställd till 2023-05-16.

  Avloppet – Avloppet är äldre och behöver hållas under uppsikt. Finns inget åläggande i dagsläget, men inventering/protokoll från 1994 finns. Enligt Dalslands Miljö- & Energikontor finns en 3-kammarbrunn men inte så mycket mer. 

  Renoveringar – Huset renoverades och moderniserades i mitten på 1990 talet inklusive ändring av planlösningen, installation av badrum på övre plan och utbyggnad med badrum på nedre plan, tillbyggnad av balkong, ny trappa till övervåningen, installation av köksparti och vedspis på övervåningen samt tilläggsisolering och ny brädfodring.

  Elkostnad – Huset har stått tomt sedan november 2021 och den uppgivna el och uppvärmningskostnaden är grundat på ett hushåll med 5-6 personer (inklusive barn/tonåringar) under drygt fyra år. (20.000 kWh/år med snittpris för elområde 3 för år 2022 (157.6 öre/Kwh)).

  Energideklaration – Fastigheten har inte varit bebott sedan 2021 och är därmed undantagit från Boverkets krav om energideklaration.

 • Servitut

  Avtalsservitut, Last
  2, 2013-02-15

  Avtalsservitut elledning, Last
  1439IM-13/5078 – 1

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  209 000 kr
  Tomt
  156 000 kr
  Totalt
  365 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  1
  Totalt pantvärde
  9 000 kr
 • Energi

  Status (energideklaration)
  Behövs ej
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1,5 planshus
  Grund
  Grundmur
  Torpargrund
  Stomme
  Timmer
  Bjälklag
  Fasad
  Träpanel
  Takbeklädnad
  Betongtegel
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  2 styckena vedspisar samt rörspisar (eldstäderna är ej kontrollerade).
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Enskilt vatten året om – djupborrad brunn/Enskilt avlopp – 3 kammarbrunn (1965).
  Uppvärmning
  Direktverkande el
 • Driftkostnad

  Uppvärmning ingår i kostnaden för el. Elkostnad baserad på 20.000 kWh och snittpris för området år 2022. I övrigt ingår kostnaden för den årliga grundkostnaden i fiberföreningen. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 2738kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  58 740 kr/år
  Vatten/Avlopp
  1 812 kr/år
  Sotning
  465 kr/år
  Renhållning
  1 560 kr/år
  Försäkring
  2 900 kr/år
  Övrigt
  670 kr/år
  Total driftskostnad
  66 147 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Råggärd Trekanten 10, Högsäter

Intresseanmälan till Råggärd Trekanten 10, Högsäter

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: stephanie@flink.se

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: sofia.k@flink.se