Ljuvlig gård med skog i vackra Ärtemark!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Flaten 4, Bengtsfors

Utgångpris
4 700 000 kr
Antal rum
4
Total area
754883 Kvm
Övrig mark
1 Ha
Betesmark
1 Ha
Åkermark
5 Ha
Skogsimpediment
15 Ha
Skogsmark
54 Ha
Biarea
12 Kvm
Boarea
75 Kvm

Med anor från 1910 stoltserar detta ljuvliga röda torp i området Flaten i Ärtemark. Dess karaktär finns bevarad och vackra detaljer som murad spiskåpa, vedspis och gjutjärnskamin sätter härlig prägel till utrymmet. Fastigheten är väl utrustad med ny luft-luftvärmepump, badrum och tre sovrum och kan nyttjas som såväl fritidshus som permanentboende. Till fastigheten följer två ladugårdar och 75,5 Ha mark i nio skiften med angränsning både till Håltjärnet, Megsjön och Stämmetjärnet. Fastigheten har 62,3 hektar produktiv skogsmark uppdelad i ca 57% tall, 26% gran och 17% lövträd. Medelboniteten på skogen beräknas till 4,8 m3sk/hektar med virkesförråd på 5.869 m3sk, enligt skogsbedömning från oktober 2022. Varmt välkommen på visning!

 • Fastigheten erbjuder

  • Ljuvligt torp från 1910
  • 54 Ha skogsmark
  • 20 Ha åkermark/betesmark
  • Två ladugårdsbyggnader
 • Planlösning

  Entréplan

  Kök – Via groventrén vilket är belägen på bostadens baksida beträds det rymliga och trivsamma köket som erbjuder stort utrymme för matgruppen. Här väntar ett otroligt ljust och arbetsvänligt lantkök utrustat med goda bekvämligheter så som spis, diskmaskin (2017) och kombinerad kyl/frys. Här kan disken betas av med nöje framför den fridfulla utsikten över intilliggande åkermark där man samtidigt kan få chansen att beskåda ett par rådjur på promenad. Den vackra emaljerade vedspisen under den murade kåpan hjälper till att sprida god värme under kyliga dagar, vedspisen har renoverats med nytt stålrör och isolering samt är godkänd för eldning. I övrigt är köket utrustat med ny luft-luftvärmepump (ca 2019–2020) vilket kan fjärrstyras från mobiltelefonen.

  Sovrum – Från köket kan entréplanets sovrum beträdas vilket även har ingång från hallen i öst. Rummet får behagligt ljusinsläpp från två stora fönster i olika väderstreck och här erbjuds utrymme för dubbelsäng. Sovrummet är inrett med plastmatta på golv, tapetserade väggar och vita skivor i tak.

  Vardagsrum – Tillbaka genom köket mot bostadens södra gavel beträds det rymliga vardagsrummet. Här badar rummet i behagligt ljus från tre stora fönster och en helglasad dubbelaltandörr. Mitt i rummet stoltserar en dekorativ gjutjärnskamin där man med glädje slår sig ner intill under en regnig och ruggig höstdag. Vardagsrummet erbjuder god möblerbarhet och utrymme för både soffgrupp och matsalsmöbel. Utanför fönstren vilar stilla natur och en långtgående utsikt över den egna marken i väst, en utsikt man aldrig tröttnar på! Vardagsrummet är inrett med parkettgolv, vita tapeter och vita skivor i tak.

  Hall – Via den gulliga verandan i öst beträds en mindre hall vilket erbjuder vidare ingång till sovrum, vardagsrum och inhyser trappan upp till övre plan. Hallen är inredd med parkettgolv, ljust laserad träpanel på väggar och trätak.

   

  Övre plan

  Hall – Vidare upp på övre plan beträds en möblerbar hall vilket idag inhyser en sängplats. Rummet är inrett med laminatgolv, vitmålade vävtapeter och dekorativt vitt tak. Hallen erbjuder vidare gång mot husets båda gavlar samt inhyser ett förvaringsutrymme.

  Sovrum – Välkommen in i det första sovrummet på övre plan. Här erbjuds ett större och luftigt rum med utrymme för flera sängplatser eller möjlighet att möblera med kontorshörna eller garderober som komplement. Rummet är inrett med laminatgolv, ljusa tapeter och trätak samt inhyser garderob och varmvattenberedare till intilliggande badrum. Från sovrummet nås en lucka till kattvinden.

  Badrum – Ett rymligt badrum utrustat med duschkabin, tvättmaskin från Electro Helios, handfat och toalett. Badrummet är inrett med våtrumsgolv, vävtapet på väggar och trätak samt är försedd med mekanisk fläkt.

  Sovrum – Sist ut har vi bostadens tredje sovrum vilket även detta är rymligt och erbjuder gott om plats för flera möblemang. Rummet är inrett med laminatgolv, målade vävtapeter och trätak.

   

 • Övriga byggnader

  Liten ladugård – En mindre ladugård uppdelad i tre sektioner och utedass. Ladugården inhyser förrådsutrymme med anslutande pumphus där brunnen är belägen, ett magasin med plankgolv och loft samt en vedbod. Byggnaden är uppförd med träpanel och plåttak.

  Ladugård – Ytterligare en ladugårdsbyggnad, denna är uppdelad i fem sektioner och uppförd med plåttak, timmer och plankgolv. Längst till vänster återfinns ett f.d. stall som nyttjas som förrådsutrymme och är inrett med betonggolv, vidare hittas traktorgarage, gammal hölada och ett gammalt stall.  

 • Övriga upplysningar

  Renoveringar – Fasaden är nymålad. Fjärrstyrd luft-luftvärmepump installerades ca 2019–2020. Några fönster byttes ut ca 2010.

  Fiber – Fastigheten är utrustad med fiber via Ärtemarks Fiberförening.

  Energideklaration – Fastigheten har nyttjats mindre än 25% av året och är därmed undantagen Boverkets krav om energideklaration.

  Fornlämningar – Fornlämningar finns på fastigheten.

  Eldstäder – Brandskyddskontroll för braskamin, modell Morsö, belägen i vardagsrum daterad 2017-10-03 är utförd utan noteringar som föranleder vidare utredning. Brandskyddskontroll för vedspis, modell Husqvarna, belägen i kök daterad 2017-10-03 är utförd utan noteringar som föranleder vidare utredning.

  Besiktning och Dolda fel-försäkring – Bostadshuset är besiktigat och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Förvärvstillstånd – Förvärvstillstånd krävs. (Du som sedan minst ett år är folkbokförd inom glesbygdsområde i Bengtsfors kommun behöver inte söka tillstånd.) Förvärvstillstånd söks hos Länsstyrelsen i samband med köp och kostar 4600 kr för privatpersoner.

  Jakt – Jakträtt finns. Älgjakt samordnad med grannfastigheter.

  Åtelplats – Åtel finns uppställt på fastigheten men ingår inte i försäljningen. Åteln tas bort innan tillträdet.

  Arrende – Åkermarken har arrenderats ut för år 2023. EU stödrätterna ägs av arrendatorn och följer inte försäljningen. Eventuellt arrende för år 2024 blir enligt överenskommelse med köparen.

 • Gemensamhetsanläggningar

  Gemensamhetsanläggning BENGTSFORS FLATEN GA:1
  GA4

  Gemensamhetsanläggning BENGTSFORS GÄLLSBYN GA:1
  GA3

  Gemensamhetsanläggning BENGTSFORS GOTTARSBYN GA:2
  GA2

  Gemensamhetsanläggning BENGTSFORS FLATEN GA:2
  GA1

 • Samfälligheter

  Samfällighet BENGTSFORS FLATEN S:1
  samfallighet_1

 • Servitut

  Avtalsservitut, Last
  3, 2014-02-14

  Avtalsservitut, Last
  1, 1983-10-12

  Avtalsservitut kraftledning, Last
  15-IM6-83/4674 – 1, 1994-12-16

  Avtalsservitut kraftledning, Last
  1460IM-14/4329 – 1

 • Fornlämning

  Fornlämning
  Akt: L1963:3795
  Registrerat: 2006-10-22

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  211 000 kr
  Tomt
  77 000 kr
  Skog
  1 866 000 kr
  Totalt
  2 376 000 kr
  Taxeringsår
  2020
  Taxeringskod
  120

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  1
  Totalt pantvärde
  1 600 000 kr
 • Energi

  Status (energideklaration)
  Behövs ej
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1,5 planshus
  Grund
  Grundmur
  Torpargrund
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Plåt
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Vedspis, kamin
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Borrad brunn. Enskilt avlopp.
  Uppvärmning
  Luft-luft värmepump, direktverkande el
 • Driftkostnad

  Fastigheten nyttjas som fritidshus. Kostnad för samfällighet avser tre olika vägföreningar. Värme ingår i uppgift för el. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 2160kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  9 000 kr/år
  Vatten/Avlopp
  951 kr/år
  Sotning
  826 kr/år
  Samfällighet
  2 820 kr/år
  Renhållning
  705 kr/år
  Försäkring
  5 500 kr/år
  TV-anläggning/internet
  700 kr/år
  Total driftskostnad
  20 502 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Flaten 4, Bengtsfors

Intresseanmälan till Flaten 4, Bengtsfors

  500 tecken kvar

  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: stephanie@flink.se

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: sofia.k@flink.se