Steneby

Ljuvligt smultronställe vid sjön Grann!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Havden Tjärsviken 1, Dals Långed

Utgångpris
1 250 000 kr
Antal rum
3
Tomtarea
1204 Kvm
Boarea
33 Kvm

När du behöver en paus från vardagens sus och stim packas väskorna och slutdestinationen heter Havden Tjärsviken 1. Mitt ute i lugna naturen med sjön Grann som närmsta granne kvittrar fåglarna, vattnet skvalpar och solnedgångarna speglas i vattenytan. Här lever man enkelt, perfekt för den som söker en avkopplande reträtt utan distraktioner från moderna bekvämligheter. Intill fastigheten ligger en härlig sandstrand där uppiggande morgondopp och avkopplande stunder i solstolen väntar. Under ruskiga sommardagar kryper man gärna upp framför en värmande brasa i öppna spisen, plockar fram ett sällskapsspel och njuter av stillheten och det lugn platsen bjuder på. Varmt välkomna!

 • Fastigheten erbjuder

  • Underbar belägenhet vid sjön Grann
  • Gångavstånd till sandstrand
  • Njutbar öppen spis
  • Sovstuga med kamin
  • Rymlig altan byggd 2019
 • Stuga

  Vardagsrum – Välkommen in i det rymliga vardagsrummet med en luftig takhöjd öppet upp till nock. Ögonen faller genast på den stora öppna spisen med tegeldetaljer där man gärna samlas vid de lite kyligare dagarna. Här finns gott om utrymme för både soffgrupp och matplats samt övriga önskvärda möblemang för att ha en trevlig stund tillsammans. Under fötterna vilar ett vackert trägolv, väggar och tak är beklädda med liggande träpanel. Från stora spröjsade fönster sprids behagligt dagsljus in i rummet och utanför vilar den stilla utsikten.

  Kök – I stugan finns ett mindre kök utrustat med vedspis (ej besiktigad), bänkyta med förvaringsutrymme och en bänkugn med kokplattor.

  Sovrum – Ett mindre sovrum med en platsbyggd våningssäng. Här sover två personer bekvämt och fridfullt i detta ljusa och luftiga rum. Rummet är inrett med trägolv, vita tapeter och träpanel i tak med luftig takhöjd.

  Sovrum – Likt föregående nämnt sovrum har även detta platsbyggd våningssäng med två sovplatser. Golvet är beklätt med trägolv, väggarna har vita tapeter och träpanel i tak.

  Altan – Längst stugans västra sida breder en härlig altan ut sig. Altanen byggdes 2019 och erbjuder plats för både matgrupp, grill och solstolar. Här blir man lätt sittande i timmar och bara blickar ut över det rofyllda vattnet, lyssnar till fåglarnas sång och njuter av tiden här och nu.

 • Övriga byggnader

  Sovstuga – Vid stugans södra gavel hittas en liten sovstuga med utrymme för två bäddar. En otroligt mysig plats att avsluta dagen. Tänd en brasa i kaminen, ställ dörren på glänt och vila ögonen på kvällssolens strålar som speglas i vattenytan. Stugan är utrustad med el och har en liten altan utanför med plats för ett par sittplatser. Byggnaden är uppförd på plint med liggande träpanel och tjärpapptak under 80-talet men flyttades till platsen 2022.

  Uthus – Ett mindre uthus uppdelat i två sektioner med redskapsbod och torrdass. Byggnaden är uppförd på plint med enkel trästomme och plåttak.

 • Övriga upplysningar

  Vatten/Avlopp – Vatten och avlopp saknas.

  El – Stugan är utrustad med el och uppvärms med oljefyllda elelement.

  Eldstäder – Sotarprotokoll daterad 2024-06-12 för öppen spis i vardagsrum är godkänd utan noteringar som föranleder vidare utredning. Vedspis i kök är ej besiktigad då den ej använts på många år och behöver kontrolleras av sotare innan den tas i bruk. Sotarprotokoll daterat 2024-06-12 för braskamin, modell Brunel, i sovstuga är godkänd. Vid besiktningstillfället antecknades det att glidskydd saknas till den lösa markstegen.

  Energideklaration – Fastigheten används som fritidshus och är undantaget från kravet att utföra energideklaration vid försäljning.

  Bom – Infartsväg till området är stängd med låst bom. Vänligen kontakta mäklaren för visning.

  Boarea – Boarean finns inte registrerad hos Skatteverket då fastigheten är taxerad som småhusenhet, tomtmark med byggnad (213). Boarean uppskattas till 33,5 m2 enligt säljarens grova uppmätning. Altanens storlek uppskattas till ca 30 m2.

  Gemensamhetsanläggning – Fastigheten har del i gemensamhetsanläggning för väg Bengtsfors Bligan GA:1 med andel 1828.

 • Gemensamhetsanläggningar

  Gemensamhetsanläggning BENGTSFORS BLIGAN GA:1
  GA1

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Tomt
  144 000 kr
  Totalt
  144 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  213

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  0
 • Energi

  Status (energideklaration)
  Behövs ej
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  Fritidshus/blockhus
  Grund
  Grundmur
  Torpargrund
  Stomme
  Timmer
  Bjälklag
  Fasad
  Timmer
  Takbeklädnad
  Plåttak
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Öppen spis
  Fönster
  1-glas (+ fönsterluckor)
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Vatten saknas/Avlopp saknas.
  Uppvärmning
  Oljefyllda element
 • Driftkostnad

  El kostnad baserad på 250 kWh/år (ej uppvärmd vintertid). Renhållning avser årsavgiften för fritidshus, 111 kr/tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 1 080 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  4 650 kr/år
  Sotning
  150 kr/år
  Samfällighet
  1 600 kr/år
  Renhållning
  732 kr/år
  Försäkring
  1 760 kr/år
  Total driftskostnad
  8 892 kr/år

Planlösning

Bilder

Karta

Havden Tjärsviken 1, Dals Långed

Intresseanmälan till Havden Tjärsviken 1, Dals Långed

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: [email protected]