Centrum

Mysigt boende i centrala Bengtsfors!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Gjutaregatan 10, Bengtsfors

Utgångpris
495 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
738 Kvm
Boarea
110 Kvm

Varmt välkommen till detta anrika hus med anor från tidigt 1900 talet! Denna nätta villa ligger mitt i centrala Bengtsfors med gångavstånd till allt från service och handel till skolor och parker, busstation och båthamn samt även badplats inom ett radium på 500 meter! Villan har varit i samma ägo sedan 1960 talet då den renoverades till sin nuvarande standard. Huset erbjuder 110 m2 uppdelad på 2 plan med möjlighet till att återskapa två separata lägenheter eller nyttja villan som en bostad. Takbyte år 2010 och ny luft-luft värmepump 2021. Vidare finns ett fristående förrådsbyggnad som kan omvandlas till gäststuga. Den lilla villan passar utmärkt som permanentbostad för 1 eller 2 hushåll, som fritidshus eller övernattningsboende.

 • Fastigheten erbjuder

  • Anrikt hus i centrala Bengtsfors
  • Möjlighet till en bostad eller två lägenheter
  • Finns gamla detaljer
  • Robotgräsklippare
 • Planlösning

  ENTRÉPLAN

  Hall – Välkommen in till en färgglad hall inrett med grönmålade paneler och plastmatta på golvet. Här finns trappan upp till övre plan, badrum och ingång till köket på entréplan.

  Badrum – Äldre badrum utrustat med toalettstol, duschkabin och handfat. Badrummet har en äldre standard och är målat i en ljusblå kulör.

  Kök – Genom en vacker, antik dörr nås ett kök i sann 60-tals stil. Skåpen är höga och målade i en trevlig gul färg med vita knoppar. Vidare finns ett litet kylskåp, spis belägen under en vacker murad kåpa och diskbänk. Utrymmet har högt i tak och ymnig plats till köksbord. Köket är inrett med plastmatta på golvet, tapeter på väggarna och vitmålade paneler i tak.

  Vardagsrum – Bredvid köket ligger det första av två sällskapsrum. Rummet är inrett med plastmatta på golvet, tapeter på väggarna och vitmålade paneler i tak. Här finns gott om plats till exempelvis matsalsbord eller soffgrupp. Utgång till en mindre utbyggd entré vilken inte har används på senare tid.

  Rum – I fil med det första nämnda vardagsrummet ligger ytterligare ett rum, denna med vacker murad rörspis (ej i bruk) och nyare luft-luft värmepump. Även detta rum kan användas som sällskapsrum eller skulle kunna delas av till ett framtida sovrum. Inredningen är i samma stil som intilliggande vardagsrum.

   

  ÖVRE PLAN

  Hall – Upp för trappan väntar en stor hall inrett med grönmålade paneler och plastmatta. Ingång till två stora vindsgarderober på sidorna, kök och två rum.

  Kök – Bakom den gedigna dörren till vänster ligger köket i genomgående 60-talsstil med skåp bakom skjutdörrar och gamla beslag. Köksinredningen är målad i en ljusblå färg och den övriga inredningen består av plastmatta på golvet, tapeter på väggarna och vitmålade paneler i tak. Diskbänk samt spiskåpa.

  Rum – Förbi köket ligger ett ”mellanrum” inrett med plastmatta, gamla tapeter och vitmålade paneler i tak. Utgång finns till den gamla balkongen vilken inte är i bruk för tillfället (räcke och trall saknas.)

  Rum – Sist ut och med direkt ingång från hallen finns ett rum inrett med plastmatta på golvet, tapeter på väggarna och vitmålade paneler i tak. En garderob och vindsgarderob nås från rummet.

   

 • Övriga upplysningar

  Friskrivningsklausul – Fastighetens säljs med friskrivningsklausul pga generationsskifte.

  Energideklaration – Bostaden har varit obebodd sedan september 2022 och är undantaget från Boverkets krav om energideklaration. Bostaden har varit uppvärmd till 10-15 grader under tiden att det har varit tomt.

  Eldstäder – Enligt sotarprotokoll daterat 2018-12-06 för värmepanna Olja, CTC 265B/EM finns inga avvikelser. Rörspisen i vardagsrummet är inte besiktigad och inte godkänd för eldning.

  Robotgräsklippare – Robotgräsklippare lämnas kvar vid försäljning.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  338 000 kr
  Tomt
  134 000 kr
  Totalt
  472 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  4
  Totalt pantvärde
  100 000 kr
 • Energi

  Status (energideklaration)
  Behövs ej
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1,5 planshus
  Grund
  Grundmur
  Torpargrund
  Stomme
  Timmer
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Betongpannor
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Rörspis (ur funktion)
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp
  Uppvärmning
  Oljepanna, luft-luft värmepump
 • Driftkostnad

  Uppvärmning med olje. Renhållning avser årsavgiften, 97 kr tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3.540 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  Värme
  35 000 kr/år
  El
  7 287 kr/år
  Vatten/Avlopp
  6 682 kr/år
  Renhållning
  1 271 kr/år
  Försäkring
  4 055 kr/år
  Total driftskostnad
  54 295 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Gjutaregatan 10, Bengtsfors

Intresseanmälan till Gjutaregatan 10, Bengtsfors

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: [email protected]

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: [email protected]