Torrskog

Nu har ni chansen att förvärva denna lantliga idyll – ett riktigt smultronställe!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Kesnacken Slottet 1, Bengtsfors

Utgångpris
950 000 kr
Antal rum
4
Boarea
72 Kvm
Tomtarea
7979 Kvm

Varmt välkomna till Kesnacken Slottet 1 och denna härliga idyll belägen i en glänta med utsikt över trädtopparna. Här är stället för er som söker en rofylld plats omgiven av en vacker natur med svamprik mark och fina vandringsleder. Bostadshuset är från början av 1900-talet men genomgick 1991 en omfattande om/tillbyggnation och har idag alla de vardagliga bekvämligheterna som önskas. I väster med en vy över dalen hittar vi en uteplats delvis under tak, en fantastisk plats att sitta på och njuta i kvällssolen. Fastigheten har en vacker trädgård med många härliga perenner planterade – en dröm för den trädgårdsintresserade att spinna vidare på! På tomten som är på hela 7 979 kvm finns även en liten gäststuga samt ett uthus som tidigare har används för djur. Varmt välkomna på visning!

 • Fastigheten erbjuder

  • Ett lantligt läge med rofylld vy
  • Charmigt bostadshus med hemtrevliga detaljer
  • Uteplats i väster
  • Trädgård med fina perenner
  • Gäststuga och uthus
 • Planlösning

  Via den grusbelagda vägen tar vi oss fram till fasigheten som ligger belägen på den högra sidan på toppen av en vacker glänta. Parkering finns på gårdsplanen och stenplattor leder oss fram till verandan och ytterdörren.

  Entré/hall – Vi kommer in i en ljus entréhall med klinkers på golvet, målade väggar och tak. Hallen förbinder köket med vardagsrummet och här i hallen hittar vi även trappen upp till ovanvåningen.

  Kök – Rakt fram har vi det lantliga köket med inredning i en behaglig grå nyans placerat. Köket renoverades 2017-2018 och avger ett harmoniskt intryck. På golvet har vi trägolv+klinkers, på väggarna tapet och taket består av vitmålade takskivor. Utrustningen består av spis, fläkt, kombinerad kyl/frys, diskmaskin samt vedspis.

  Vardagsrum – Väljer vi att gå till vänster i entréhallen kommer vi till husets vardagsrum, ett ljust och ombonat rum med vedkamin installerad. Kaminen är centralt placerad och bidrar till minskade uppvärmningskostnaderna samt ökar mysfaktorn. I vardagsrummet hittar vi även en luft/luftvärmepump placerad. Golvet består av ett vitmålat trägolv, tak och väggar vitmålade. Plats för matsalsmöbel och sittmöbel.

  Gästrum/kontor – Går vi igenom vardagsrummet kommer vi till en liten hall där vi på höger sida har ett gästrum/kontor placerat. Vi har plastmatta på golvet, tapet på väggarna och träpanel i taket.

  Badrum – Mittemot gästrummet/kontoret hittar vi badrummet med en stilren inredning. På golvet har vi våtrumsmatta, på väggarna våtrumstapet och i taket träpanel. Utrustningen består av toalettstol, handfat, duschkabin, tvättmaskin samt pax-fläkt.

  Hall – Från hallen som har plastmatta på golvet, laserade väggar och tak tar man sig ut på uteplatsen/balkongen som ligger i väster. Från uteplatsen har man hen härlig vy över dalen och trädtopparna.

  Övre plan

  Vi tar oss tillbaka till entréhallen där trappan upp till ovanvåningen finns placerad. En stabil trappa leder oss till det övre planet.

  Allrum – Vi kommer upp i ett mysigt allrum med snedtak. På golvet har vi en träimiterad plastmatta, målade/tapetserade väggar och taket består av ett vitlaserat trätak. Utgång till balkonen i söder finns placerad på vänster sida när vi kommer upp för trappan. Allrummet består av två sektioner och upplevs rymligt.

  Sovrum – I den västra delen har vi ett sovrum placerat. Vi har plastmatta på golvet, målade väggar och målad träpanel i taket. Ett mysigt rum att vakna upp i och njuta av utsikten en stund.

  Övriga utrymmen

  Källarutrymme – Under en liten del av fastigheten (den västra) finns det ett mindre källarutrymme/förrådsutrymme.

 • Övriga byggnader

  Gäststuga – På tomten i anslutning till huset har vi en gäststuga placerad. Perfekt om man behöver lite extra sängplatser för släkt och vänner.  

  Uthus – Ca 40 meter från Bostadshuset ligger ett uthus som av tidigare ägare användes för djur, passar bra om man önskar ha höns. Vidbyggd carport och vedskjul.

  Växthus

  Jordkällare – Finns på tomten.

 • Övriga upplysningar

  Sotarprotokoll – Brandskyddskontroll daterad 2023-05-29 på braskamin Contura 860T i vardagsrummet finns utan noteringar som föranleder vidare utredning. Brandskyddskontroll daterad 2020-07-06 på vedspis Husqvarna i köket finns utan notering som föranleder vidare utredning.

  Fiber – Finns

  Avloppsbrunn – Troligtvis ej kontrollerad.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  652 000 kr
  Tomt
  224 000 kr
  Totalt
  876 000 kr
  Taxeringsår
  2024
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  3
  Totalt pantvärde
  400 000 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  238 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2024-06-04)
  Energiklass
  G
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1,5 planshus
  Grund
  Grundmur
  Torpargrund/liten källare
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Plåt
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Kamin och köksspis
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Enskilt vatten året om (grävd brun)/Enskilt avlopp.
  Uppvärmning
  Direktverkande el, luft/luftvärmepump samt eldstäder
 • Driftkostnad

  Beräknad årsförbrukning för el 15 657 kWh/år. Renhållning avser årsavgiften, 111 kr tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 5 280 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  28 937 kr/år
  Vatten/Avlopp
  1 124 kr/år
  Sotning
  519 kr/år
  Renhållning
  1 495 kr/år
  Försäkring
  6 138 kr/år
  Total driftskostnad
  38 213 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Kesnacken Slottet 1, Bengtsfors

Intresseanmälan till Kesnacken Slottet 1, Bengtsfors

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: [email protected]

  Biträdande Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: [email protected]