Steneby

Praktisk villa med dubbelgarage lantligt belägen!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Norebyn 17, Dals Långed

Utgångpris
1 100 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
1523 Kvm
Biarea
113 Kvm
Boarea
113 Kvm

Nu har ni möjligheten att förvärva denna trevliga enplansvilla med källare lantligt belägen i Norebyn! Gillar ni att meka med bilar eller behöver ett större garage så är detta fastigheten för er – här har ni chansen att förvärva ett stort dubbelgarage som är byggt för ca 10 år sedan. Bostadshuset är från 1978 och erbjuder er en boarea på 113 välplanerade kvm och en lika stor biarea, med källare under hela huset. Från vardagsrummet nås den härliga altanen med utsikt mot sydost och sjön Iväg. I ena änden av altanen finns ett inglasat uterum. Köket är rymligt och har genomgått en uppfräschning 2021. 3 styckena sovrum och gillestuga. Bergvärme installerades (2020-2021). Fiber finns. Missa inte detta tillfälle – varmt välkomna till Norebyn 17!

 • Fastigheten erbjuder

  • Enplansvilla med källare och dubbelgarage
  • Stor altan med inglasad del
  • Bergvärme
  • Fiber
  • Lantligt beläget med sjöutsikt
 • Planlösning

  Entréplan

  Entré/hall – Varmt välkomna till Norebyn 17 och detta enplanshus med källare. En stenlagd gång leder oss fram till husets vita ytterdörr, där vi kommer in i en ljus entré. En halvtrappa leder oss upp till hallen. Vi har ett stilrent laminatgolv som är inlagt 2021 på golvet, en modern randig tapet på väggarna och vitmålade takskivor i taket. Vid ytterdörren sitter en luft/luftvärmepump monterad.

  Kök – Till höger finner vi köket med dess öppna planlösning placerat. Köket är renoverat 2021 och ger en ombonad och lantlig känsla. Skåpen är omlackerade, ny bänkskiva, nytt golv samt tapeter. Vitvarorna är nyare och består av spis, fläkt, kyl, frys och diskmaskin. Separat matplats med gott om plats. På golvet ligger ett laminatgolv, på väggarna vitmålad bröstpanel/mönstrad tapet och i taket vitmålade takskivor. Bra med skåp och förvaringsmöjligheter.

  Vardagsrum – Vardagsrummet ligger rakt fram ifrån entrén och här möts ni av en härlig vy över omgivningen och ni har en glimt av sjön Iväg till höger. De stora fönsterna är ett fantastiskt ljusinsläpp och rummet blir en del av den härliga uteplatsen som sträcker sig efter hela fasaden i sydost. Golvet i vardagsrummet består av ett gediget parkettgolv, på väggarna har vi en ljus tapet och taket har vitmålade takskivor.

  3 Sovrum – På entréplan har vi 3 styckena praktiska sovrum med laminat på golvet, tapeter på väggarna och vitmålade takskivor i taket. Från det största av sovrummen tar vi oss ut till den inglasade delen av uteplatsen.

  Toalett (tidigare badrum) – Här har ni en toalett/badrum från slutet av 1970-talet med den blåa karaktäristiska färgen. På golvet ligger en brun våtrumsmatta, på väggarna en blå våtrumstapet och taket består av vitmålade takskivor. Utrustning: toalett, handfat och bidé. Tidigare har det även funnits ett badkar.

  Nedre plan

  Gillestuga – Från entrén tar vi oss ner till husets källarplan, där vi först har huset gillestuga. Gillestugan har ett robust laminatgolv, ljusa tapeter och vitmålade takskivor. Under golvet finns ett fläktsystem monterat på grund av en tidigare fuktskada för ca 4 år sedan. I hörnet av gillestugan finns möjligheten att lätt göra ett separat rum om så önskas.

  Badrum – På källarplan har vi ett badrum med våtrumsmatta på golvet, våtrumstapet på väggarna och vitmålade takskivor i taket. Utrustning: toalett, handfat, duschkabin samt bastu.

  Tvättstuga – Tvättstugan har våtrumsmatta på golvet, våtrumstapet på väggarna och vitmålat tak. Utrustning tvättmaskin och torktumlare (nyare).

  Övriga utrymmen – På källarplan finn även pannrum samt förrådsutrymme.

   

  Vidbyggt dubbelgarage – Stort garage med plats för 2 bilar. Garaget är byggt för ca 10 år sedan.

  Altan/inglasat uterum – Härlig altan/uterum som är byggt 2020-2021 och har utsikt mot sjön iväg mot söder.

 • Övriga upplysningar

  Besiktning – Fastigheten är besiktigad. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Friskrivningsklausul – Fastigheten säljs med friskrivningsklausul på grund av generationsskifte.

  Fiber finns inkopplad.

  Eldstäder – Sotarprotokoll daterat 2021-03-22 på värmepanna fastbränsle Vedex 3300 finns utan noteringar som föranleder vidare utredning. 

  Vatten/avlopp/väg – Vväghållning för gatan och avgift för slamsugning av det gemensamma avloppet. Gemensamhetsanläggning finns för avloppet.atten och avlopp är gemensam för flera fastigheter i området. Djupborradbrunnen och avloppsanläggningen är belägna på Norebyn 1:1. Grannskapet har en muntlig överenskommelse om delat vatten, 

 • Gemensamhetsanläggningar

  Gemensamhetsanläggning BENGTSFORS NOREBYN GA:1
  GA1

 • Servitut

  Officialservitut väg, Förmån
  15-STE-946 – 2

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  694 000 kr
  Tomt
  126 000 kr
  Totalt
  820 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  5
  Totalt pantvärde
  410 000 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  99 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2022-04-06)
  Energiklass
  D
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  Enplanshus med källare
  Grund
  Grundmur
  Källare
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Träpanel
  Takbeklädnad
  Betongtegel (ca 10 år)
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Fönster
  3-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Enskilt vatten (djupborradbrunn) och avlopp som delas med andra hus i området.
  Uppvärmning
  Bergvärme (2020-2021) och vedpanna (ca 10 år) + ackumulatortankar.
 • Driftkostnad

  Värme ingår i elförbrukning baserad på 12400 kWh. Renhållning avser årsavgiften, 97 kr tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 6 150 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  24 000 kr/år
  Vatten/Avlopp
  1 700 kr/år
  Sotning
  500 kr/år
  Renhållning
  1 176 kr/år
  Försäkring
  5 000 kr/år
  Total driftskostnad
  32 376 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Norebyn 17, Dals Långed

Intresseanmälan till Norebyn 17, Dals Långed

  500 tecken kvar

  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: stephanie@flink.se