Billingsfors

Renoverad etagevilla med stilren design och sjöutsikt!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Sommarvägen 3, Billingsfors

Utgångpris
995 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
933 Kvm
Biarea
99 Kvm
Boarea
102 Kvm

Varmt välkomna till en mycket stilrena och inbjudande bostad belägen på Sommarvägen 3 i Billingsfors! Bostadshuset är byggt 1974 och erbjuder en boarea på 102 välplanerade kvadratmeter samt en biarea på hela 99 kvadratmeter, där bland annat en mysig gillestuga räknas. Den vita mexistenvillan med gråa trädetaljer ger ett välkomnande intryck från gatan och vi kommer in i en lika välkomnande miljö genom huset ytterdörr. Vardagsrummet har stora fönsterpartier med utsikt mot Laxsjön med omnejd. Köket känns levande och personligt med de vackra detaljerna och den härliga tapeten. Badrummen är renoverade och man ser en röd tråd genom hela husets inredning och design. Stora renoveringar har gjort de senaste åren och här är det bara att flytta in! Huset är energisnålt och värms upp genom bergvärme. Fiber och laddbox till elbil finns. Varmt välkomna!

 • Fastigheten erbjuder

  • Renoverad med stilren design
  • Utsikt mot Laxsjön
  • Bergvärme
  • Fiber och laddbox till elbil
  • Inglasat uterum med skjutbara dörrar
 • Planlösning

  ENTRÉPLAN

  Entré/hall – Genom husets vita ytterdörr tar vi oss in i en ljus hall med plats för kläder och skor på den vänstra sidan. På golvet finns en praktisk rutmönstrad plastmatta i behagliga naturtrogna nyanser. Väggen är klädd i en ljusgrå tapet och taket består av vitmålad träpanel. Hallen är rymlig och det finns plats för en förvaringsmöbel.

  Vardagsrum – Vidare till vänster ligger husets vardagsrum, här finns mycket plats att umgås på och perfekt för trevliga sammankomster. Vardagsrummet ligger i vinkel med separat plats för matsalsmöbel. Stora fönsterpartier ger ett härligt ljus till rummet och utsikten över Laxsjön är mycket tilltalande. Utgång till inglasat uterum i söder som förlänger både våren och hösten. På golvet ligger ett parkettgolv, på väggarna en grå tapet och i taket vitmålade takskivor.

  Kök – Från vardagsrummet går vi vidare till ett mycket personligt och smakfullt kök som renoverades under 2008. En öppning i väggen mellan vardagsrummet och köket gör att kontakten med middagsgästerna behålls vid matlagning och det ger även en ökad rymd till rummen. Bra med avlastningsytor och skåp, längs ena väggen har man valt vitrinskåp vilket ger ett elegant intryck. Utrustningen består av: Spis ink. ugn (Electrolux), fläkt, diskmaskin (Elektro Helios), kylskåp (Cylinda) samt mikrovågsugn. På golvet har man valt samma plastmatta som finns i hallen, på väggarna har vi en mönstrad tapet i moderndesign och i taket är det vitmålad träpanel. Köket har två ingångar och nås från både vardagsrummet och hallen. Utgång till det inglasade uterummet och trädgården i söder.

   

  Övre plan

  En halvtrappa leder oss upp till husets övre plan där vi har tre sovrum samt badrum placerat.

  Sovrum – Till vänster mot söder har vi det minsta av de tre sovrummen. På golvet ligger ett laminatgolv, på väggarna har vi en ljusgrå tapet samt en mönstrad fondvägg och taket är vitmålat. 2 styckena garderober.

  Sovrum – Nästa sovrum är det största av sovrummen och här har man valt en ljus plastmatta med träimitation på golvet, ljus tapet med blommig fondvägg på väggarna och vitmålade takskivor i taket. 3 styckena garderober.

  Sovrum – Sista sovrummet ligger mot norr och som de övriga sovrummen är även detta renoverat. En plastmatta med träimitation ligger på golvet, en blå och vitrandig tapet pryder väggarna och taket består av vitmålade takskivor. 3 styckena garderober.

  Badrum – Här hitta vi husets ena badrum som ger ett mycket fräscht och enhetligt intryck. Badrummet är helkaklat med en bård som bryter av på mitten. Taket består av ett vitmålat trätak. Utrustning: Toalett, handfat/badrumsmöbel (ca 2 år), duschkabin (ca 2 år) samt fläkt.

   

  NEDRE PLAN

  Från hallen på entréplan leder en halvtrappa oss ner till husets nedre plan.

  Gillestuga/Tv-rum – Här har vi ett mysigt och ombonat rum som idag används som tv-rum. Murad öppen spis med insats som ger en varm och behaglig värme. Fint trägolv på golvet, vitmålad panel på väggarna och vitmålat trätak. Ena hörnet har skärmats av och används som kontor.

  Badrum – Husets andra badrum som är renoverat för ca 2 år sedan finner ni här på det nedre planet. På golvet har vi en gråsvart våtrumsmatta, på väggarna en ljus våtrumstapet och taket vitmålat. Utrustning: Toalett, handfat, dusch samt golvvärme. Bastu med ny dörr och nytt aggregat.

  Relaxrum/strykrum – Ett bra utrymme för exempelvis strykning, sminkning eller varför inte avkoppling. Plastmatta på golvet, gråa tapeter på väggarna och vitmålade takskivor i taket. Förvaring.

   

  Källarplan

  Från det nedre planet tar vi oss vidare via en halvtrappa till husets källarplan.

  Ungdomsrum – Här har vi ett inrett rum som lämpar sig bra som ungdomsrum. Laminat på golvet, målade väggar och vitmålade takskivor. Förvaring.

  Tvättstuga/pannrum – Tvättstuga med tvättmaskin (Samsung), tvättho och centraldammsugare. Bergvärmepumpen finns även placerad här och den är från Thermia, årtal ca 2001. Ny vattenmätare.

  Förrådsrum – Med betonggolv, målade väggar och vitmålat tak. Dörr ut till trädgården.

  Matkällare – Här finns proppskåpet, automatsäkringar till badrum och till laddbox.

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och Dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Eldstäder – Sotarprotokoll för braskasett Keddy daterad 2017-01-24 visar inga avvikelser.

  Larm – Verisure följer huset. Elektroniskt dörrlås med kod kopplat till Verisure.

  Centraldammsugare – Finns.

  Sjöbevattning – Finns.

  Fiber – Finns.

  Radonmätning – Korttidsmätning pågår.

  Laddbox – Evaconnect Wallcharger – Typ 2, 11 kW, 16A, 3-fas

 • Övriga byggnader

  Fristående förråd – Byggt ca 2009 på plintar. Träpanel på väggarna och taket består av plåt.

  Carport – Plats för 1 bil och det finns laddbox till elbil.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  414 000 kr
  Tomt
  78 000 kr
  Totalt
  492 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  9
  Totalt pantvärde
  750 000 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  72 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2022-02-11)
  Energiklass
  C
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  Etage-villa
  Grund
  Grundmur
  Källare
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Mexisten
  Takbeklädnad
  Plåt (nytt 1997 + ändrat på takkonstruktionen)
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Öppen spis med kassett
  Fönster
  3-glas (bytta för ca 10-15 år sedan ej källaren)
  Ventilation
  Självdrag (fläkt badrum)
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp.
  Uppvärmning
  Bergvärme (2001)
 • Driftkostnad

  I posten el ingår kostnaden för uppvärmning. Renhållning avser årsavgiften, 97 kr per tömning tillkommer. Under samfällighet ligger kostnaden för sjöbevattning. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3 690 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  17 000 kr/år
  Vatten/Avlopp
  8 000 kr/år
  Samfällighet
  300 kr/år
  Renhållning
  1 176 kr/år
  Försäkring
  3 755 kr/år
  Total driftskostnad
  30 231 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Sommarvägen 3, Billingsfors

Intresseanmälan till Sommarvägen 3, Billingsfors

  500 tecken kvar

  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: stephanie@flink.se

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: sofia.k@flink.se