Skåpafors

Renoverad villa med fantastisk tomt och sjöutsikt!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Villavägen 11, Skåpafors

Utgångpris
1 450 000 kr
Antal rum
5
Boarea
93 Kvm
Tomtarea
1845 Kvm

Nu väntar en sällsynt chans att förvärva en av Skåpafors trevligaste fastigheter! Den trivsamma villan ligger placerad på en fantastisk tomt med många dekorativa stensättningar, stora altaner i tre väderstreck och med ett tunnelväxthus som möjliggör för många typer av odlingar. Villan uppvärms med elpatron samt flera luft-luftvärmepumpar som både värmer och kyler. Slå er ner i det nybyggda uterummet från Willab Garden och blicka ut över tomten där robotgräsklipparen samtidigt sköter jobbet! Villans interiör är genomgående renoverad och har både sociala ytor att umgås vid samt en stillsam sovrumsdel att dra sig undan till. Runt knuten finns stillsam natur att upptäcka och med ett kort bilavstånd på några minuter nås centrala Bengtsfors och alla dess bekvämligheter. Missa inte denna chans, varmt välkomna på visning!

 • Fastigheten erbjuder

  • En otrolig trädgård med sjöutsikt!
  • Genomgående renoverad interiör
  • Gammalt hus och stort uthus på tomten
  • Nytt uterum från Willab Garden
  • Vackra stensättningar och stora altaner
  • Vedkamin i vardagsrummet
  • Inkopplad fiber
 • Bostadshus

  Hall – En hall där man genast känner sig som hemma när man stiger på! Känslan av att kunna andas ut och släppa alla intryck dagen bjudit på. Här är det ljust och luftigt med massor av behagligt ljusinsläpp genom både fönster över hatthyllan och stort sidofönster invid ytterdörren. Rummet är stillsamt inrett med mörkt klinkergolv, krämfärgad träpanel på väggar och vitmålat tak. Direkt från dörrmattan är siktlinjen lång – genom köket och vardagsrummet, vidare ut genom uterummet och till sist landar blicken på det pittoreska gamla huset intill.

  WC – Med praktisk belägenhet i hallen hittas en lagom stor WC försedd med toalettstol och handfat. Bakom handfatet kontrasterar det härliga kornblå mosaikkaklet mot de i övrigt ljusa och neutrala materialvalen.

  Pannrum – I hallen finns även ingång till villans pannrum där en värmepanna från Nibe finns lokaliserad. Denna kan användas med både olja och elpatron, nuvarande ägare har enbart brukat el (ej olja).

  Kök – Med en direkt anslutning och trivsam belägenhet vid vardagsrummet är köket det första rum man beträder. Det ljusa och stilfulla köket har en vit inredning med klassiska vitrinöverskåp där det vackraste porslinet kan stoltsera. På arbetsytan ligger en vacker stenskiva med beige mönstring som ansluter mot det mörkare kaklet bakom arbetsytan som blir ett riktigt blickfång i rummet. Köket är utrustad med ny diskmaskin, rostfri spisfläkt, en spishäll i hörnet med avlastningsyta för såväl kryddor som oljor samt integrerad ugn och micro.

  Vardagsrum – Det trivsamma vardagsrummet ansluter där utrymme finns för både soffgrupp vid den stämningshöjande kaminen samt matgrupp intill uterummet. Här väntar ett otroligt ljust och trivsamt rum där stora mängder dagsljus släpps in via många fönster från såväl norr som öst. Golvet är beklätt med vackert skeppsgolv, väggarna med krämfärgad träpanel och ett vitmålat tak. Här är det behagligt att vistas oavsett årstid, kaminen värmer skönt under ruggiga vintermorgnar och luft-luftvärmepumpen kan hjälpa till att kyla under sommarens gassande dagar. Utanför de stora fönstren vilar en stillsam och otroligt harmonisk utsikt över trädgården där Laxsjön glittrar i bakgrunden!

  Uterum – Det nybyggda uterummet från Willab Garden (2022) tillför stor njutning i vardagen. Här förlängs sommarmånaderna där utomhus och inomhus blir till ett även under både vår och höst. Öppna upp dubbeldörren och slå er ner i skydd från väder och vind, eller skjut undan dörrarna mot anslutande altan och kliv ut i det fria! Här vilar ett behagligt trägolv under fötterna och rummet är utrustat med en luft-luftvärmepump från Canvac som både värmer och kyler, allt för en så behaglig vistelse som möjligt.

  Altan – Kliv vidare ut på den rymliga altanen som löper längst husets norra gavel, vidare över östra långsidan och till sist mot entrén i söder. Följ solens strålar för att maxa soltimmarna eller ta skydd i skuggan under de varmaste dagarna. Blicka ut över den trivsamma trädgården och Laxsjön.

  Rum – Ett större rum som idag nyttjas som kontor men även kan inredas som sovrum om behov finns. Utanför det vackra fönstret i väst vajar grenarna på kastanjeträdet i trädgården och skapar goda förutsättningar för en lugn start på dagen. Rummet är inrett med parkettgolv, målade väggar i ljusgrå nyans och vitmålat tak. I rummet finns tre platsbyggda garderober för goda förvaringsmöjligheter.

  Sovrum – Ett stort och trivsamt sovrum med utrymme för dubbelsängen att ta plats. Här erbjuds ett ljust rum med laminatgolv, vita väggar som kompletteras av en stillsam fondvägg och vitmålat tak. Rummet erbjuder goda förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober och utanför fönstret vilar en lugn utsikt över trädgårdens västra sida.

  Klädkammare – En praktisk klädkammare där goda förvaringsmöjligheter finns för såväl vinterjackor som sommarklänningar när det inte är säsong.

  Sovrum – Bostadens tredje och sista sovrum erbjuder utrymme för enkelsäng och övrigt önskvärt möblemang som förslagsvis skrivbord. Rummet är inrett med laminatgolv, vita tapeter på väggarna och vitmålat tak. Utanför fönstret skymtas en väldoftande lila syren som bidrar med extra fräschör när fönstret öppnas upp för vädring.

  Badrum – I anslutning till sovrummen och invid ytterdörren i groventrén hittas bostadens fräscha badrum. Rummet har mörkt klinkergolv och behaglig golvvärme, badrumsskivor föreställande vitt kakel på väggarna och vitmålat tak med infällda spotlights. Badrummet är utrustat med kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Hotpoint, stor kommod med förvaring i lådor, toalettstol, duschkabin och badrumsfläkt.

  Vind – En stor vind med golv som bjuder på goda möjligheter att ta tillvara på utrymmet!

 • Äldre hus

  Entréplan

  Kök – Anslutande till altanen i norr sammankopplas det äldre huset med bostadshuset. Innanför ytterdörren väntar ett gammalt kök med vackert bevarade detaljer som vedspis (ej i bruk), murad spiskåpa och charmig köksinredning. Rummet har försetts med en ny luft-luftvärmepump och erbjuder ett väldigt praktiskt utrymme för hobbyaktiviteter!

  Rum – Innanför köket öppnar ett ljust och stillsamt rum upp, ett utmärkt gästrum att erbjuda till vänner och familj på besök! Under fötterna vilar ett lent trägolv, väggarna har fått ny gips med vackra tapeter och taket är vitmålat. Den äldre rörspisen stoltserar i rummet och är ett vackert blickfång (ej i bruk).

  Övre plan

  Rum – Vidare upp på övre plan hittas två kallrum, varför inte skapa en ateljé för den kreativa?

  F.d. kök – Ett före detta kök med inkopplad el.

 • Övriga byggnader

  Uthus – Ett större uthus placerat på tomtens norra del. Byggnaden är uppförd med träpanel och plåttak samt är uppdelad i tre sektioner med förvaringsutrymme, vedbod och dass samt vidbyggd carport. Under byggnaden finns två gjutna rum som kan nyttjas som matkällare.

  Tunnelväxthus – Ett större tunnelväxthus där det härligaste odlingarna kan ta plats. Låt vindruvorna slingra sig uppåt och tomaterna frodas! Inred med sittplatser och en härlig miljö att avnjuta 11-kaffet tar form.

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och dolda fel försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Trädgård – Den underbara trädgården måste upplevas på plats! Här ramar vackra stensättningar in, sjöutsikten glittrar i bakgrunden och de stora altanerna runt om huset bjuder in till många platser att umgås vid.

   

  Robotgräsklippare – Till fastigheten följer en robotgräsklippare som sköter jobbet och lämnar mer tid över till roligare aktiviteter.

  Fiber – Fiber finns inkopplat.

  Eldstäder – Sotarprotokoll daterad 2022-06-13 för braskamin i vardagsrum. Godkänd. Vid besiktning noterades informationen att takstegen är felplacerad vilket ska vara åtgärdat enligt ägarna. Övriga eldstäder ej i bruk och behöver kontrolleras innan användning.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  474 000 kr
  Tomt
  170 000 kr
  Totalt
  644 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  1
  Totalt pantvärde
  1 000 000 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  132 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2024-05-29)
  Energiklass
  E
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  Enplanshus
  Grund
  Grundmur
  Gjuten betongplatta
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Betongtegel
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Kamin
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp
  Uppvärmning
  Oljepanna med elpatron, luft-luftvärmepump
 • Driftkostnad

  El kostnad baserad på 11 000 kWh/år. Värme avser kostnad för ved. Renhållning avser årsavgiften, 111 kr/tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 4 830 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  Värme
  3 000 kr/år
  El
  18 000 kr/år
  Sotning
  500 kr/år
  Samfällighet
  600 kr/år
  Renhållning
  1 465 kr/år
  Försäkring
  3 365 kr/år
  Total driftskostnad
  26 930 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Villavägen 11, Skåpafors

Intresseanmälan till Villavägen 11, Skåpafors

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: [email protected]

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: [email protected]