Lennartsfors

Sjönära sommartorp i Lennartsfors!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Trane Gård 1, Årjäng

Utgångpris
795 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
3718 Kvm
Biarea
10 Kvm
Boarea
80 Kvm

Nu kan äntligen drömmen om att äga ett litet rött torp på landet slå in! Med mindre än 100 meter ner till Foxens glittrande vatten kan somrarnas sol, bad och äventyr bli något alldeles extra. Stugan har genomgående detaljer från förr i form av härligt trägolv, godkänd kamin och vedspis, spegeldörrar samt en social planlösning för umgänge med familj och vänner. En perfekt miljö för stillsamma stunder att avnjuta med nära och kära, här kan barnen kan leka fritt i trädgården och grillkvällarna kan bli långa i den värmande kvällssolen! På Trane Gård 1 erbjuds en fridfull plats ackompanjerad av fågelsång och humlesurr, varmt välkomna att uppleva detta smultronställe på plats!

 • Fastigheten erbjuder

  • Mindre än 100m till sjön Foxen
  • Lagom stor och soldränkt tomt
  • Vackra bevarade detaljer
  • Fyra möjliga sovrum
  • Badrum med dusch och mulltoa
 • Planlösning

  Entréplan

  Hall – Via en stor möblerbar veranda i söder beträds stugans hall. Utrymmet inhyser trappan till övre plan och genom vackra spegeldörrar nås anslutande kök och sovrum. Rummet är inrett med plastmatta på golv, målade väggar och vitt masonittak.

  Kök – Ett stort och socialt kök öppnar upp och får tankarna att vandra iväg till soliga sommarmornar när frukostbrickan förbereds för att avnjutas ute i morgonsolen. Utrymmet erbjuder gott om plats för det stora matbordet där midsommarmiddagen kan serveras om regnovädret hälsar på. I övrigt erbjuds en klassisk vedspis (godkänd för eldning), äldre elspis samt kombinerad kyl/frys. Rummet är inrett med plastmatta på golv, målade panelväggar och vitmålat planktak.

  Badrum – Innanför köket hittas badrummet vilket inhyser mulltoa, äldre tvättmaskin, dusch och handfat. Rummet är inrett med plastmatta och tapeter.

  Vardagsrum – Med ytterligare några steg genom köket beträds ett rymligt vardagsrum. Här kan en sprakande brasa i kaminen värma gott efter ett uppfriskande kvällsdopp. Rummet är inrett med plastmatta på golv, tapeter och vitmålat trätak.

  Litet rum – Ett mindre genomgångsrum med plats för förslagsvis skrivbord, där arbete kan utföras ostört om vardagens måsten kallar under semestern eller om lusten att skriva en egen roman tar över. Utrymmet är inrett med plastmatta, tapeter och vitmålat tak samt inhyser en garderob.

  Rum – Vidare genom stugan hittas ett större rum med utgång i öst. Här hittas vackra spegeldörrar, platsbyggd hylla, garderob och stora spröjsade fönster som både bjuder in behagligt dagsljus och visar upp den rofyllda sjöutsikten. Rummet är inrett med plastmatta, tapeter och vita skivor i tak samt inhyser en vedspis som behöver kontrolleras av sotare innan den tas i bruk.

  Rum – Sist ut på entréplan hittas ytterligare ett större rum vilket med fördel kan inredas som sovrum. Utrymmet är inrett med härligt plankgolv, ljusa tapeter och vitmålat planktak. Här inne vilar ögonen på en ståtlig fattigmanskakelugn, ej godkänd för eldning.

   

  Övre plan

  Hall – En charmig liten hall möter upp på det övre våningsplanet. Utrymmet är inrett med plastmatta på golv, ljuvligt blommiga tapeter och vitt tak.

  Rum – Ytterligare ett möjligt sovrum beträds och blicken faller genast mot den hänförande sjöutsikten som vilar utanför fönstret. Rummet är inrett med plastmatta, tapeter och vitmålat trätak samt inhyser proppskåp och garderob.

  Garderob – Stor oinredd garderob med timmerväggar.

  Rum – Ett större rum med god möblerbarhet och möjlighet att nyttja som sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Utrymmet är inrett med trägolv, tapeter och masonittak.

  Litet rum – I vindsdelen av övre plan hittas ett litet oinrett rum med ljuvlig sjöutsikt, utmärkt att inreda till ytterligare sovrum vid behov.

 • Övriga byggnader

  Jordkällare – En liten jordkällare med tillhörande byggnad ovanpå. Byggnaden är uppförd med träpanel, lertegeltak och saknar golv.

  Förråd – Större förrådsbyggnad uppförd med timmer, träpanel och plåttak.

 • Övriga upplysningar

  Eldstäder – Brandskyddskontroll för vedspis, modell Husqvarna 1926, bottenvåning i kök daterad 2019-12-05 är utförd utan noteringar som föranleder vidare utredning. Brandskyddskontroll för braskamin, modell Jötul, bottenvåning i vardagsrum daterad 2019-12-05 är utförd utan noteringar som föranleder vidare utredning. Övriga eldstäder i fastigheten ej kontrollerade och har därmed eldningsförbud. Senaste sotning skedde 2019-06-25, ny sotning rekommenderas under juni 2022.

  Förvärvstillstånd – Förvärvstillstånd krävs. (Du som sedan minst ett år är folkbokförd inom glesbygdsområde i Årjängs kommun behöver inte söka tillstånd.) Förvärvstillstånd söks hos Länsstyrelsen i samband med köp och kostar 4600 kr för privatpersoner.

  Friskrivningsklausul – Fastigheten säljs med friskrivningsklausul pga generationsskifte.

  Byggnadsår – Enligt taxeringsuppgifterna byggdes huset 1909 men byggnaden bedöms vara mycket äldre i verkligheten. Exakta uppgifter om byggnadsår saknas.

  Boarea – Enligt taxeringsuppgifter är husets boarea 80 m2. Huset bedöms vara större i verkligheten men ingen ny mätning har gjorts i samband med försäljning.

  Energideklaration – Fastigheten har använts för mindre än 4 månader per år och är därmed undantagit från Boverkets krav om energideklaration.

 • Gemensamhetsanläggningar

  Gemensamhetsanläggning ÅRJÄNG TRANE GA:1
  GA1

 • Servitut

  Avtalsservitut, Last
  1, 2006-12-11

  Ledningsratt starkström, Last
  17-Å-4226 – 1

  Avtalsservitut kraftledning,nätstation, Last
  1765IM-06/34980 – 1

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  235 000 kr
  Tomt
  292 000 kr
  Skog
  139 000 kr
  Totalt
  527 000 kr
  Taxeringsår
  2020
  Taxeringskod
  120

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  0
 • Energi

  Status (energideklaration)
  Behövs ej
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  Tvåplanshus
  Grund
  Grundmur
  Torpargrund
  Stomme
  Timmer
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Tegel/Plåt
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Vedspis, braskamin
  Fönster
  enkelglas + innanfönster
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Grävd brunn. Stenkista till gråvatten.
  Uppvärmning
  Direktverkande el
 • Driftkostnad

  Huset har inte använts på flera år och därmed är driftskostnader mycket låga. Renhållningskostnad är en schabloonkostnad. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 2910 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  4 304 kr/år
  Vatten/Avlopp
  1 000 kr/år
  Sotning
  684 kr/år
  Samfällighet
  1 080 kr/år
  Renhållning
  1 500 kr/år
  Försäkring
  2 829 kr/år
  Total driftskostnad
  11 397 kr/år

Planlösning

Bilder

Karta

Trane Gård 1, Årjäng

Intresseanmälan till Trane Gård 1, Årjäng

  500 tecken kvar

  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: stephanie@flink.se

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: sofia.k@flink.se