Gustavsfors

Smultronställe i vackra Gustavsfors!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Vammerviken Alfhem, Gustavsfors

Utgångpris
495 000 kr
Antal rum
7
Tomtarea
2253 Kvm
Biarea
60 Kvm
Boarea
126 Kvm

Nu finns tillfälle att förvärva detta smultronställe beläget i trivsamma Gustavsfors där lena trägolv, vackra vedspisar och pittoreska kök sätter prägel. En underbar sommaridyll som likväl kan nyttjas året om för den som inte kan få nog av platsen. Den stora förrådsbyggnaden kan förslagsvis rustas upp till en blivande ateljé där den kreativa kan verkliggöra sina idéer! På den rymliga tomten om 2253 kvadratmeter finns gott om utrymme för springande barnfötter att ta sig ut på upptäcktsfärd, stora ytor för alla härliga odlingar att gro och gott om plats för att bara ta dagen med ro. Torpet erbjuder upp till fem möjliga sovrum, trivsamt vardagsrum, två kök samt ett helkaklat badrum. För att fylla på kylskåpet nås Optimistens Lanthandel med en kort cykeltur om ca 1km, för att besöka vattnet kan slussen i Gustavsfors, vilket är en del av Dalslands Kanal, nås med ungefär samma avstånd – varför inte hyra en kanot och ta dig ut på en tur i det blå? Vi ses på visningen!

 • Fastigheten erbjuder

  • Naturnära boende nära vattnet
  • Stor tomt med jordkällare och förråd
  • Härliga trägolv och vackra detaljer
  • Två kök och upp till fem möjliga sovrum
  • Helkaklat badrum och WC
 • Planlösning

  Entréplan

  Hall – Innanför ytterdörren möter en rymlig hall upp med goda förvaringsmöjligheter och utrymme för hatthylla och skoställ att ta plats. Rummet kan med fördel inredas med sittplatser för att underlätta påklädnad och förvaringsmöblemang för att alla små attiraljer ska få sin bestämda plats. Rummet är inrett med mörkare trägolv, vitmålade väggar och vitmålat tak.

  Kök – Vidare mot bostadens första kök, ett härligt lantkök med vedspis och stort fönster ut mot trädgården. Rummet erbjuder gott om plats för den större matgruppen samt bra förvaringsmöjligheter i lådor och skåp. Köket är utrustat med liten diskmaskin, kombineras kyl/frys (funktion osäker), spis samt spisfläkt och är vidare inrett med laminatgolv, ljusa tapeter och trätak.

  Rum – I anslutning till köket nås ett mindre rum som med fördel kan nyttjas som sovrum. Rummet erbjuder plats för enkelsäng och övrigt önskvärt möblemang samt är inrett med laminatgolv, ljusa tapeter på väggarna samt trätak.

  WC – En rymlig WC utrustad med toalettstol och handfat. Rummet är helkaklat med grått klinkergolv, vitt kakel på väggarna och vitmålat tak.

  Förrådsutrymme – Bredvid toaletten finns ett förrådsutrymme vilket inhyser tvättmaskin.

  Sovrum – Ett rymligt sovrum med plats för dubbelsängen. Rummet har en stilla utsikt över trädgården och inhyser fyra garderober för goda förvaringsmöjligheter. Sovrummet är i övrigt inrett med laminatgolv, träpanel på väggar och trätak.

  Korridor – En korridor inredd med laminatgolv, träpanel och trätak.

  Hall – Ytterligare en rymlig hall vilket med fördel kan möbleras med en sittplats under fönstren för att enkelt slå sig ner och filosofera. Rummet är inrett med trägolv, träpanel på väggar och trätak.

  Vardagsrum – Vidare till bostadens vardagsrum vilket är trivsamt utrustad med en vacker kamin och härlig spegeldörr. Utrymmet är stillsamt inrett med ljust trägolv, vitmålade paneler på väggarna samt ljust laserat trätak och får behagligt ljusinsläpp från flera väderstreck. Vardagsrummet är utrustat med nyare luft-luftvärmepump.

  Sovrum – Bostadens sista sovrum är inrett med trägolv, träpanel på väggar och skivor i tak. Här finns gott om utrymme för enkelsängen samt övrigt önskvärt möblemang att ta plats.

  Kök – Sist ut har vi ytterligare ett kök, ett gulligt bevarat kök i mjuk blekgul nyans. Även här tar en ståtlig vedspis sin välförtjänta plats och sätter sin härliga prägel till rummet tillsammans med trägolvet och den välbevarade köksinredningen.

  Badrum – Ett rymligt helkaklat badrum inrett med grått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Duschrummet är utrustat med toalettstol, handfat, tvättmaskin och dusch. Golvet är dåligt och behöver repareras.

   

  Övre plan

  Hall – Ovanför trappan till övre plan möter en mycket stor och rymlig hall med vidare ingång till två ytterligare sovrum. Rummet är inrett med blå plastmatta på golv, tapetserade väggar och vitmålat tak. Här är takbjälkarna framplockade och sätter härlig karaktär till utrymmet.

  Sovrum – Ett rymligt sovrum inrett med ljus plastmatta på golv, vita tapeter och vitmålat tak. Rummet kan med fördel inredas med dubbelsäng.

  Sovrum – Bostadens sista sovrum är inrett med grön plastmatta på golv, blommiga tapeter på väggarna och vita skivor i tak samt erbjuder plats för enkelsäng och övrigt önskvärt möblemang.

 • Övriga byggnader

  Förrådsbyggnad – En större förrådsbyggnad vilket förslagsvis kan rustas upp och inredas som ateljé eller gäststuga, förrådet är idag i sämre skick. Byggnaden är uppförd med torpargrund, träpanel och plåttak och inhyser ett stort rum inrett med masonitgolv, träpanel och vita skivor i tak.

  Vedbod – En praktisk vedbod uppförd med träpanel och plåttak.

  Jordkällare – På tomten hittas en jordkällare med vacker natursten vilket är utrustad med nya dörrar, ny överbyggnad samt äldre lertegel.

 • Övriga upplysningar

  Eldstäder – Brandskyddskontroll för braskamin, modell Ulefos, vardagsrum daterad 2021-12-20 är utförd utan noteringar som föranleder vidare utredning. Brandskyddskontroll för vedspis, modell EXERGON, kök daterad 2021-12-20 är utförd utan noteringar som föranleder vidare utredning. Vid brandskyddskontrollen framkom informationen att takstegen är bristfälligt monterad, skruv släppt på ena sidan. Åtgärdat av säljaren efter påpekandet.

  Friskrivningsklausul – Fastigheten säljs med friskrivningsklausul enligt säljarens önskemål.

  Energideklaration – Fastigheten är undantagen Boverkets krav om energideklaration då den nyttjats mindre än 25% om året.

  Renoveringar – Fastigheten har utrustats med ny luft-luftvärmepump samt ny vattenpump. Jordkällaren har renoverats med nya dörrar och nytt tak (äldre lertegel).

 • Servitut

  Officialservitut avloppsledning, Förmån
  15-VÅV-421 – 1

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  294 000 kr
  Tomt
  117 000 kr
  Totalt
  411 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  1
  Totalt pantvärde
  145 000 kr
 • Energi

  Status (energideklaration)
  Behövs ej
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1,5 planshus
  Grund
  Grundmur
  Torpargrund
  Stomme
  Timmer
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Plåt
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Vedspis, kamin
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Borrad brunn. Enskilt avlopp
  Uppvärmning
  Luft-luftvärmepump, el och ved
 • Driftkostnad

  Avgift för sophämtning avser den årliga fasta avgiften, 98 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3083 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  19 125 kr/år
  Vatten/Avlopp
  1 100 kr/år
  Renhållning
  1 271 kr/år
  Försäkring
  3 699 kr/år
  Total driftskostnad
  25 195 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Vammerviken Alfhem, Gustavsfors

Intresseanmälan till Vammerviken Alfhem, Gustavsfors

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: [email protected]

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: [email protected]