Sidan Södra

Stor renoverad villa i familjevänligt område!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Björnerudsgatan 12, Bengtsfors

Utgångpris
1 250 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
878 Kvm
Boarea
130 Kvm

Söker ni en renoverad villa med stilfulla materialval, stora sällskapsytor och hela fem möjliga sovrum för att hela familjen ska kunna få varsin egen plats? Då har ni hittat rätt! På Björnerudsgatan 12 väntar denna otroligt bekväma villa belägen i lugnt och familjärt bostadsområde i Sidan Södra. På den soliga baksidan väntar en stor altan med njutbar kvällssol i direkt anslutning till den stora gräsmattan som väntar på att kubbspelet plockas fram, grillen tänds och solglasögonen tas på! Inom gångavstånd nås Björkåsens förskola, badmöjlighet vid Krutkällans badplats, padelbanor och lugna promenadstigar bara några steg bort. På andra sidan sjön väntar centrum och allt som kan önskas i central bekvämlighet gällande butiker, restauranger och allehanda service. Detta är en fastighet ni verkligen inte vill missa, varmt välkomna på visning!

 • Fastigheten erbjuder

  • Renoverat och bekvämt boende för familjen
  • Lugnt och eftertraktat bostadsområde
  • Stor altan med sol hela eftermiddag och kväll
  • Ny pelletskamin i vardagsrummet
  • Badrum på båda våningsplan
 • Planlösning

  Entréplan

  Hall – Välkommen in i en ljus och inbjudande hall med goda förvaringsutrymmen och praktisk planlösning. Under trappan till övre plan gömmer sig en garderob och i övrigt finns goda ytor till fristående förvaringsmöblemang för ytterkläder och skor att ta plats. Rummet har en mörk klinkers innanför ytterdörren som övergår i ett klassiskt laminatgolv längre in i rummet och binder samman med anslutande rum. Genom ytterdörren som är utrustad med Yale Doorman-kodlås sprids behagligt dagsljus in genom det längsgående fönsterpartiet. I övrigt är utrymmet utrustat med luft-luftvärmepump och värmeslingor i klinkergolvet (ej inkopplade).

  Badrum – Till vänster om ytterdörren hittas ingång till entréplanets helkaklade badrum. Det beigea klinkergolvet värms upp behagligt med elgolvvärme, detta kombineras med vita kaklade väggar och vita skivor i tak. Rummet är utrustat med toalettstol, handfat, duschkabin och frånluftsfläkt.

  Sovrum – På höger hand om entréhallen väntar ett mysigt sovrum med utrymme för dubbelsängen att ta plats. Rummet är vackert inrett i en behaglig färgskala med grå tapeter och en härlig rosenmönstrad fondvägg, nytt laminatgolv och vita skivor i tak. Längst ena kortsidan av rummet återfinns en garderobsvägg med goda förvaringsmöjligheter.

  Kök – Vidare in i bostaden nås det mysiga köket med utrymme för familjen att slå sig ner tillsammans vid matbordet. Köket har en ljus köksinredning, stilfulla mönstrade tapeter i sober färgskala, ljusgrått laminatgolv och vitt kakel bakom köksbänken. Köket är utrustat med diskmaskin från Electrolux (2020), spis, fläkt från Husqvarna samt kylskåp och frysskåp från Cylinda.

  Tvättstuga – Innanför köket hittas en renoverad och fräsch tvättstuga där man gärna smiter iväg och viker tvätten i lugn och ro! Rummet är stilfullt inrett med mörkgrå våtrumsmatta på golv, ljusgråa tapeter på väggar samt vita skivor i tak. Inredningen är högglansigt vit med guldiga knoppar och en bänkskiva som matchar väl med väggens grå nyans. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin från Electrolux, torktumlare från Cylinda, varmvattenberedare från Nibe samt frånluftsfläkt. Ta enkelt stegen vidare ut genom ytterdörren och häng upp det rentvättade på tork i den friska luften!

  Vardagsrum – I det stora mysiga vardagsrummet slår man sig gärna ner framför favoritserien och kopplar av efter dagens måsten. Här möbleras rummet med enkelhet med såväl soffgrupp som tv-möbel och gör utrymmet ombonat och inbjudande. Ta ett steg ut genom de stora altandörrarna under de härliga sommardagarna och beträd den njutbara altanen med underbar kvällssol eller tänd en värmande brasa i den mysiga pelletskaminen och låt det rogivande knastret från vedträna fylla rummet när det börjar bli kyligare utomhus.

  Altan – Den stora och otroligt trivsamma altanen väntar på härliga grillkvällar, njutbara solstunder och möjlighet att ta tillvara på allt sommaren har att erbjuda! Slå dig ner med en kaffekopp och överblicka barnens lek på gräsmattan, tänd grillen och bjud in till en härlig kväll eller ta fram en god bok och njut av rofylldheten i det lugna grannskapet.

  Matsal – I direkt anslutning till vardagsrummet beträds en rymlig matsal som lockar till minnesvärda middagsbjudningar, många skratt och härliga högtidsfiranden. Rummet är inrett likt intilliggande vardagsrum med plastmatta på golv, ljusgrå tapeter på väggarna och vitmålat tak.

   

  Övre plan

  Hall – På övre plan möter en större möblerbar hall som leder vidare till tre sovrum, kontor och badrum med dusch. Rummet är inrett med nytt laminatgolv, vita tapeter med en dekorativt blommönstrad fondvägg och vitmålat tak.

  Kontor – Först ut på höger hand om trappan hittas ett litet kontor med vidare ingång till intilliggande sovrum. Rummet är inrett med tapeter i sober grön nyans, nytt laminatgolv och vita skivor i tak.

  Sovrum – Innanför kontoret nås övre planets första sovrum, ett lagom stort utrymme för enkelsäng med övrigt önskvärt möblemang. Rummet är inrett med nytt laminatgolv, mörkblå tapeter på väggarna och vita skivor i tak.

  Badrum – Även på övre plan hittas ett badrum vilket är utrustat med toalettstol, handfat och dusch. Rummet är inrett med äldre våtrumsmatta på golv och äldre våtrumstapeter.

  Sovrum – Övre planets andra sovrum är likt tidigare lagom stort för enkelsäng och fristående möblemang som förslagsvis skrivbord och förvaringsmöbel. Rummet har likt övriga utrymmen på övre plan nytt laminatgolv, vita tapeter med en kontrasterande fondvägg föreställande svart tegel och vita skivor i tak.

  Sovrum – Vägg i vägg med tidigare nämnt utrymme hittas sovrum med utrymme för enkelsäng och övrigt fristående möblemang. Rummet har nytt laminatgolv, ljusgrå tapeter på väggarna och vita skivor i tak.

 • Övriga utrymmen

  Carport – En äldre carport i sämre skick.

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Renoveringar – Sedan säljarens förvärv 2019 har följande renoveringar genomförts: Satt in nya fönster och dörrar, satt in ny altandörr och byggt altan. Renoverat tvättstugan, satt in ny torktumlare och diskmaskin. Installerat pelletskamin i vardagsrummet, satt in nya element och installerat Yale Doorman kodlås på ytterdörren. I övrigt har alla rum fått nya ytskikt.

  Eldstad – Installationsbesiktning för pelletskamin, modell Retta, vardagsrum daterad 2021-02-10 är utförd utan noterade brister. Utfall – Godkänd.

  Larm – Larm är installerat och lämnas kvar i huset.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  547 000 kr
  Tomt
  135 000 kr
  Totalt
  682 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  5
  Totalt pantvärde
  912 000 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  139 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2019-08-07)
  Energiklass
  E
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1,5 planshus
  Grund
  Grundmur
  Gjuten betongplatta
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Tegel/trä
  Takbeklädnad
  Betongpannor
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Pelletskamin
  Fönster
  3-glas
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp
  Uppvärmning
  el element, pelletskamin, luft-luft värmepump
 • Driftkostnad

  Renhållning avser årsavgiften, 97 kr tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 5115kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  Värme
  15 000 kr/år
  El
  13 662 kr/år
  Vatten/Avlopp
  10 124 kr/år
  Sotning
  480 kr/år
  Renhållning
  1 271 kr/år
  Försäkring
  5 333 kr/år
  Total driftskostnad
  45 870 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Björnerudsgatan 12, Bengtsfors

Intresseanmälan till Björnerudsgatan 12, Bengtsfors

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: stephanie@flink.se

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: sofia.k@flink.se