Sund

Trivsam stuga i Sund!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Sund 2030, Ed

Utgångpris
495 000 kr
Antal rum
3
Tomtarea
1629 Kvm
Boarea
60 Kvm

I det lugna området Sund öster om sjön Stora Le och bara 35 km från Halden hittas detta härliga fritidshus med stor potential att bli en riktig sommaridyll. Med dess absoluta närhet till stilla skogsområden, promenadavstånd till vattnet och ostörda läge finns alla möjligheter till en trivsam ledighet. Ca 950m från fastigheten nås färjan som leder vidare över Sund-Jarenleden i sjön Stora Le och mysiga Bengtsfors ligger bara 30 km bort. Stugan har visst renoveringsbehov men erbjuder stor potential och en härlig naturtomt. Vidare finns en större kombinerad förrådsbyggnad/garage med vidbyggt vedförråd. Varmt välkommen att planera inför era kommande sommarvistelser!

 • Fastigheten erbjuder

  • Trivsam stuga med stort förråd/garage
  • Promenadavstånd till sjön Stora Le
  • Lugn natur alldeles runt hörnet
  • Trivsam altan i sydväst
 • Planlösning

  Entréplan

  Hall – Välkommen in i denna trivsamma stuga med en ljus hall som öppnar upp mot övriga utrymmen. Hallen är inredd med ljus plastmatta på golv, ljusa tapeter och vitlaserat trätak samt inhyser en garderob.

  Kök – Stegen leder genast vidare in mot det luftiga köket med öppen planlösning mot intilliggande vardagsrum. Köket erbjuder utrymme för matgrupp, har goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor samt vidare utgång till den njutbara altanen. Med central belägenhet i rummet återfinns en vattenmantlad vedspis (funktion osäker, status på vattenrör okänd). Köket är inrett med ljus plastmatta på golv, ljusa tapeter och vitlaserat trätak.

  Rum – Med öppen planlösning mot köket hittas ett rum som med fördel kan inredas som vardagsrum. Rummet är likt tidigare nämnda utrymmen inrett med ljus plastmatta, ljusa tapeter och vitlaserat trätak och erbjuder plats för soffgruppen.

  Sovrum – Ett trivsamt sovrum utrustat med fyra platsbyggda garderober. Utanför fönstret vilar en stilla utsikt att vakna upp till för att få en bra start på dagen. Rummet är inrett med ljus plastmatta, ljusa tapeter och träpanel i tak.

  Sovrum – Ett mindre sovrum vilket erbjuder utrymme för enkelsäng. Rummet är inrett med ljus plastmatta på golv, ljusa tapeter och trätak samt är utrustat med två platsbyggda garderober.

  Badrum – Sist ut hittas ett rymligt badrum inrett med våtrumsmatta på väggar och golv. Badrummet är utrustat med äldre varmvattenberedare + pump, toalettstol, handfat och dusch.

 • Övriga byggnader

  Förråd/garage – En fristående förrådsbyggnad med port som erbjuder gott om utrymme till såväl bilmeck som plats för hemmasnickaren att husera. Det ljusa och luftiga rummet är utrustat med tryckluft där trefasmotor med trycktank finns placerad uppepå vinden. Byggnaden är uppförd på murad grund med träpanel och plåttak. På sidan om byggnaden finns ett praktiskt vedförråd vidbyggt.

 • Övriga upplysningar

  Friskrivningsklausul – Fastigheten säljs med friskrivningsklausul då fullständig kännedom om fastigheten saknas pga. generationsskifte.

  Fiber – Fiber via Håbols Fiber finns till tomtgräns men inte inkopplat till fastigheten.

  Vattenledningar – Status på vattenledningar är okänd då vattnet varit avslaget under senare år.

  Eldstad – Brandskyddskontroll för vedpanna fastbränsle, modell WAMSLER, placerad i kök daterad 2019-04-10 är utförd utan noteringar som föranleder vidare utredning. Säljaren har informerat om att dess funktion bör betraktas som osäker då man ej vet status på vattenrören.

  Uppvärmningskostnad – Fastigheten har inte varit uppvärmd under flera år och information om uppvärmningskostnad saknas. Köparen bör räkna med att uppvärmning tillkommer utöver angivna driftskostnader.

  Renovering – Byggnad är i behov av renovering. Det noteras bland annat att bjälken under köket och altanen är rutten. Köparen hänvisas till sin undersökningsplikt.

  Avlopp – Brister finns i trekammarbrunn, se Inspektionsrapport – tillsyn av enskild avloppsanläggning från 2003.

  Energideklaration – Fastigheten används som fritidshus och är därmed undantagit från Boverkets krav om energideklaration.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  366 000 kr
  Tomt
  164 000 kr
  Totalt
  530 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  3
  Totalt pantvärde
  251 200 kr
 • Energi

  Status (energideklaration)
  Behövs ej
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  Fritidshus
  Grund
  Grundmur
  Krypgrund
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Plåt
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Vedspis
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Grävd brunn. Trekammarbrunn.
  Uppvärmning
  Vattenmantlad vedspis (funktion osäker)
 • Driftkostnad

  Fastigheten har inte använts i flera år och inte varit uppvärmd. Elkostnaden avser fasta avgiften till Vattenfall, förbrukning tillkommer. Renhållning avser sophämtning för sommarhalvåret. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3975 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  3 840 kr/år
  Vatten/Avlopp
  1 000 kr/år
  Renhållning
  1 759 kr/år
  Försäkring
  4 557 kr/år
  Total driftskostnad
  11 156 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Sund 2030, Ed

Intresseanmälan till Sund 2030, Ed

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: stephanie@flink.se

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: sofia.k@flink.se