Bengtsfors

Två bostadshus med egen sjötomt på 1,1 hektar!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Norra Grean 1 och 2, Bengtsfors

Utgångpris
2 500 000 kr
Antal rum
6
Boarea
151 Kvm
Biarea
90 Kvm
Tomtarea
11217 Kvm

Har ni hört talas om det populära uttrycket ”läge, läge, läge”? Det är så man kan tro att det är skapat för Norra Grean 1 och 2! Två bostadshus på absolut första parkett vid sjökanten, med känslan av att befinna sig till sjöss när man blickar ut genom fönstren. Parkera båten utanför huset, ta ett dopp vid den egna sandstranden och drick morgonkoppen kaffe med dagens första solstrålar speglandes i vattenytan och till ljudet av kluckande vågor. På den stora fastigheten på över 1,1 hektar finns inte bara två bostadshus utan även dubbelgarage, vedskjul, jordkällare och ett ytterligare garage på egen markplätt ute på angränsade udde. Både läge och svårslagna möjligheter finns, så greppa tumstocken och välkomna på visning för att planera er dröm!

 • Fastigheten erbjuder

  • Två bostadshus vid sjökanten
  • Egen sandstrand
  • Dubbelgarage
  • Ostörd sjöutsikt från första parkett
  • Stor mark på över 1,1 Ha
 • Norra Grean 2

  Entréplan

  Veranda – Den inbyggda verandan med plats för möblemang leder vidare både till hallen på höger hand och det stora uterummet rakt fram. Slå er ner och blicka ut över det stilla vattnet med en rykande varm kopp kaffe i hand.

  Uterum – Ett stort uterum med många fönster så sjön kan beskådas från alla vinklar! Här finns gott om utrymme för möblering och en plats där man gärna slår sig ner med frukostbrickan och ser morgonsolens strålar spegla sig i vattenytan.

  Hall – Innanför ytterdörren väntar en stor hall som öppnar upp mot en rymlig yta vid trappan till övre plan. Hallen är inredd med plastmatta på golv, en kombination av tapetserade väggar och bröstpanel samt vitmålat trätak. Hallen är utrustad med luft-luftvärmepump och leder vidare till samtliga utrymmen på entréplan.

  Badrum – Ett äldre badrum inrett med grön våtrumsmatta i 70-talsstil, trätak och stor badrumsmöbel med mycket förvaring. I övrigt är badrummet utrustat med toalettstol och dusch.

  Kök – Det välplanerade köket erbjuder utrymme för matgrupp och en trivsam plats att förbereda middagen. Köksinredningen är krämfärgad med både mycket förvaring, stora arbetsytor och vitrinöverskåp, detta kombineras med en mörkare bänkskiva och helkaklade ytor bakom arbetsbänken. I övrigt är rummet inrett med laminatgolv, tapetserade väggar med bröstpanel och vita skivor i tak. Köket är utrustat med kylskåp och frysskåp från Electrolux, diskmaskin från Bosch, spis från Cylinda och integrerad micro från Whirlpool.

  Klädkammare – En stor klädkammare med gott om förvaring i flera platsbyggda garderober. Rummet är inrett med ljus plastmatta på golv, tapetserade väggar och vita skivor i tak.

  Sovrum – Beläget under trappan till övre plan hittas ett rymligt sovrum med plats för enkelsäng och förslagsvis ett skrivbord. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter i fem platsbyggda garderober och gott om ljusinsläpp från fönster i sydväst. Sovrummet är inrett med laminatgolv, tapetserade väggar och trätak.

  Vardagsrum – Förbi dörren till källarplan och på byggnadens sydöstra gavel öppnar det trivsamma vardagsrummet upp. I det inre hörnet stoltserar en vacker murad eldstad med dekorativa detaljer. Genom de stora fönstren kan man via vidbyggt uterum beskåda sjöutsikten som stilla väntar utanför. Vardagsrummet är inrett med parkettgolv, tapetserade väggar och trätak.

   

  Övre plan

  Vardagsrum – Ovanför trappan öppnar ett rymligt vardagsrum upp med balkong i nordväst. Hit kan man enkelt dra sig undan för lite lugn och ro. Slå er ner på balkongen och blicka ut över området. Vardagsrummet är inrett med plastmatta på golv, gröna tapeter på väggarna och trätak. Invid balkongdörren sitter en luft-luftvärmepump (funktion osäker).

  Badrum – Det stora badrummet är inrett med våtrumsmatta på väggar och golv samt utrustat med toalettstol, handfat och dusch. Här kan man stå och borsta tänderna framför fantastisk sjöutsikt, helt enkelt lite bättre förutsättningar för en bra start på dagen!

  Klädkammare – På höger hand om trappan hittas en praktisk klädkammare.

  Sovrum – Två mindre sovrum som avskiljs med nedtagbar vägg om man istället önskar ett större utrymme. Golvet är beklätt med ljus plastmatta, väggarna har blå tapeter och vitmålat tak.

  Sovrum – Mindre rum med plats för enkelsäng och med förvaring i fyra platsbyggda garderober. Rummet är inrett med ljus plastmatta, rosa tapeter och vitmålat tak.

   

  Källarplan

  Hall – Nedanför trappan möter en hall med klinkers på golv och vitmålade betongväggar.

  Gillestuga – En stor gillestuga inredd med plastmatta på golv och tapetserade väggar.

  Rum – Med ingång från anslutande gillestuga nås ett större rum med många möjliga ändamål.

  Verkstad – Ett större verkstadsrum med betong på väggar och golv. I rummet återfinns hydroforpump och varmvattenberedare från Nibe.

  Tvättstuga – Större tvättstuga inredd med klinker på golv och halvkaklade väggar. Tvättstugan är utrustad med stor tvättho, tvättmaskin från Husqvarna och torktumlare från Cylinda.

  Förråd – Förrådsutrymme med utgång till trädgården i nordväst. Rummet är inrett med klinkergolv och målade betongväggar.

 • Norra Grean 1

  Entréplan

  Hall – Beläget via uterummet precis intill sjökanten nås entréhallen i mitten på byggnaden. Här erbjuds gott om plats till hatthylla, skoställ och övrigt önskvärt möblemang. Golvet är beklätt med ett klassiskt laminatgolv, väggarna med beigea tapeter och vita skivor i tak. Från rummet nås vidare ingång till badrum, vardagsrum och kök.

  Vardagsrum – Till vänster om entréhallen ligger det ljusa vardagsrummet placerat. Här finns utrymme för soffgrupp och matbord att ta plats där man gärna slår sig ner och beskådar den hänförande sjöutsikten utanför. Rummet är inrett med laminatgolv, ljust målade vävtapeter och vitmålat trätak. Vardagsrummet är utrustat med luft-luftvärmepump.

  Badrum – Rakt fram från entréhallen nås bostadens nyrenoverade badrum. Golvet är beklätt med mörk våtrumsmatta, väggarna med grå våtrumsmatta och vita skivor i tak. Badrummet är utrustat med handfat, nyinköpt förbränningstoalett installerad 2024 och dusch med vikbara väggar. Här finns V/A förberett för tvättmaskin samt torktumlare och behagligt dagsljus kommer in från fönster i sydväst.

  Kök – På höger hand beträds köket med utrymme för matgrupp och plats för barstolar invid köksbänken. Rummet är stilfullt inrett med grått laminatgolv, sobert mönstrade tapeter och vita skivor i tak som besmyckas av två takbjälkar med infällda spotlights i den över köksbänken. Snegla ut genom fönstret och beskåda en långtgående utsikt över Lelång från absolut första parkett, i nivå med vattnet med känslan av att befinna sig på en båt! Att stå vid diskhon och ta hand om dagens disk känns inte belastande när ögonen samtidigt vilar på denna utsikt. Köket är utrustat med kylskåp, spis från Electrolux, spisfläkt och vedspis (ej besiktigad).

  Rum – Innanför köket nås ett rum som med fördel kan nyttjas som sovrum eller kontor. Här har rummet inretts med laminatgolv, randiga tapeter i sober färgställning och vita skivor i tak.

  Sovrum – Genom köket nås det stora sovrummet vilket erbjuder plats för dubbelsängen. Rummet är nyrenoverat med grått laminatgolv, vitmålade vävtapeter på väggarna och vitmålat trätak.

  Groventré – Från sovrummet och husets nordvästra gavel nås groventrén vilket även agerar teknikrum. Här har ny plastmatta på golv lagts in, väggarna är nymålade i en harmonisk grågrön nyans och trätaket är vitmålat. I rummet hittas varmvattenberedaren.

  Förråd – Via altanen nås ett rymligt utomhusförråd.

  Altan – Längst byggnadens sjösida löper en lång altan som avslutas med ett inglasat uterum. En plats där man gärna spenderar sin lediga tid blickandes ut över Lelångs glittrande vatten, på så nära håll att man kan höra vågornas kluckande i bakgrunden.

 • Övriga byggnader

  Dubbelgarage – Ett större dubbelgarage uppförd med betonggolv, träpanel och plåttak. I garaget finns en smörjgrop och vidbyggt på baksidan ett förrådsutrymme.

  Uthus på separat tomt (skifte 1).

  Vedbod

  Vedskjul

  Jordkällare

 • Övriga upplysningar

  Friskrivningsklausul – På grund av generationsskifte säljs fastigheten med friskrivningsklausul.

  Eldstäder – Sotarprotokoll daterad 2021-05-27 för braskamin, fabrikat Dovre, i vardagsrum på Norra Grean 2 är godkänd. Vid inspektion antecknades det att glidskyddet har en bristfällig infästning. Vedkamin i kök på Norra Grean 1 är inte besiktigad.

  Energideklaration – Fastigheten har inte varit bebott sedan 2021 och är undantaget från kravet att utföra energideklaration vid försäljning.

  Skifte – Fastigheten består av 3 skiften, därav skifte nr 2 på ca 5500 m2 med bostadshusen och skifte nr 1 med uthus och skifte nr 3 på ca 5500 m2 sammanlagt. Säljarna kan tänka sig att dela på fastigheten och sälja skiften var och för sig vid intresse (beroende på bud).

  Vägförening – Fastigheten har del i vägförening.

  Brygga – Den U-formade flytbryggan som flyter utanför fastigheten tillhör inte försäljningsobjektet.

 • Gemensamhetsanläggningar

  Gemensamhetsanläggning BENGTSFORS GREAN GA:5
  GA1

 • Servitut

  Ledningsrätt vatten, Last
  1460-711 – 2, 2012-10-25

  Ledningsrätt starkström, Last
  1460-350 – 1, 2007-01-22

  Ledningsrätt vatten, Last
  1460-711 – 4, 2012-10-25

  Avtalsservitut se beskrivning, Last
  D201900219224:1 – 1, 2019-05-09

  Avtalsservitut, Last
  4, 2019-05-09

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  708 000 kr
  Tomt
  920 000 kr
  Totalt
  1 628 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  3
  Totalt pantvärde
  292 500 kr
 • Energi

  Status (energideklaration)
  Behövs ej
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1½ planshus med källare
  Grund
  Grundmur
  Källare
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Betongpannor
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Grävd brunn. Trekammarbrunn.
  Uppvärmning
  el, luft-luftvärmepump
 • Driftkostnad

  Kostnaden för el/värme beräknad på 12 000 kWh /år och vedeldning med ca 15 m3 ved/år. Renhållning avser årsavgiften, 111 kr/tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 9 525 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  Värme
  12 000 kr/år
  El
  24 000 kr/år
  Vatten/Avlopp
  1 000 kr/år
  Sotning
  500 kr/år
  Renhållning
  1 465 kr/år
  Försäkring
  4 500 kr/år
  Total driftskostnad
  43 465 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Norra Grean 1 och 2, Bengtsfors

Intresseanmälan till Norra Grean 1 och 2, Bengtsfors

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: [email protected]