Centrum

Vacker 30-talsvilla med två lägenheter!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Franserudsvägen 40A & 40B, Bengtsfors

Utgångpris
850 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
644 Kvm
Biarea
70 Kvm
Boarea
138 Kvm

I centrala Bengtsfors med gångavstånd till såväl skolor, förskolor, butiker och restauranger hittas detta vackra 30-talshus uppdelat i två lägenheter med möjlighet att slå samman till enbostadshus. Fastigheten uppvärms med bergvärme från Thermia och har många vackert bevarade detaljer så som lena trägolv, charmig köksinredning och stora fönster med mycket ljusinsläpp. Entréplanet inhyser en trerumslägenhet med två sovrum och trivsamt vardagsrum medan det övre våningsplanet inhyser en trerumslägenhet med ett sovrum, stort vardagsrum och stor matsal. Fastigheten har både en solig balkong i öst, en uteplats på baksidan i väst och en lättskött trädgårdstomt om 644 kvadratmeter. Varmt välkommen på visning!

 • Fastigheten erbjuder

  • Två ljusa och rymliga lägenheter
  • Vackert bevarade detaljer
  • Uppvärmning med bergvärme
  • Inkopplad fiber
  • Centralt läge i trivsamt område
 • Planlösning

  Övre plan – Lägenhet A

  Hall – Via ingången på byggnadens norra kortsida beträds entréhallen vilket erbjuder utrymme till förvaring av ytterkläder samt inhyser trappan upp till övre plan samt vidare ingång ner till källaren och ytterligare en ingång till lägenhet B. Följer man trappan upp hamnar man i en större hall på övre plan vilket med fördel kan inredas med ytterligare förvaringsmöblemang, kontorsplats eller med välkomnande sittplatser. Rummet är inrett med grå plastmatta på golv, vitmålade vävtapeter på väggar med vitmålad bröstpanel och vitmålat tak.

  Badrum – Beläget till höger hand i den övre hallen ligger lägenhetens badrum. Utrymmet är stort och luftigt med gott om plats för fristående förvaringsmöblemang, inrett med våtrumsmatta på golv och väggar som kombineras med vita skivor i tak. Badrummet är utrustat med toalettstol, handfat, dusch och frånluftsfläkt.

  Kök – Ytterligare ett par steg in i bostaden beträds det trivsamma köket med välbevarad köksinredning, goda förvaringsmöjligheter och en stilla utsikt över tomtens baksida. Rummet är inrett med beige plastmatta på golv, ljusa tapeter och vita skivor i tak samt utrustat med spis från Electro Helios, spisfläkt från Cylinda och kombinerad kyl/frys från Whirlpool.

  Sovrum – Innanför köket ligger sovrummet med fönster mot grannskapet i söder. Rummet erbjuder gott om plats för dubbelsäng och övrigt fristående förvaringsmöblemang som komplement till de två platsbyggda garderoberna. Sovrummet har en mörk plastmatta på golv, ljusa tapeter på väggar och vita skivor i tak.

  Matsal – Vidare genom köket nås den stora och luftiga matsalen där det behagliga ljusinsläppet bjuds in från tre väderstreck. Här finns gott om utrymme för den större matgruppen där trivsamma middagsbjudningar väntar. Med enkla steg nås den soliga balkongen i öst med långtgående utsikt över området och en härlig vy över taknockarna i grannskapet. Längst ytterväggen löper ett större förrådsutrymme där såväl julpynt som nästa säsongs ytterkläder kan vänta.

  Vardagsrum – I fil med tidigare nämnd matsal öppnar det trivsamma vardagsrummet upp, där finns gott om utrymme för soffgruppen och övrigt fristående möblemang, varför inte ställa en fåtölj i fönsternischen mot gatan och kryp upp med en kopp kaffe och en god bok i handen. Både matsal och vardagsrum är enhetligt inredda med trämönstrad plastmatta på golv, beigea tapeter och vita skivor i tak. Även i vardagsrummet finns ett praktiskt förrådsutrymme längst ytterväggen.

   

  Entréplan – Lägenhet B

  Hall – Med ingång från villans baksida i väst nås den mycket rymliga hallen med gott om utrymme för hatthylla och skoställ samt övrigt fristående förvaringsmöblemang. Hallen har ett lent trägolv som välkomnar under fötterna, vita tapeter med en dekorativt mönstrad fondvägg och vitmålat tak.

  Kök – Till vänster om hallen nås det rymliga köket med gott om utrymme för matgruppen att ta plats framför det stora fönstret. Den vackert bevarade köksinredningen är vit med köksbänkar i trä och kvadratiskt vitt kakel bakom arbetsytorna. Köket är utrustat med spis från Husqvarna, spisfläkt från Cylinda, kombinerad kyl/frys från Whirlpool och liten diskmaskin (ur funktion). Från köket finns även dörr till den hall som lägenhet A använder som entré, vilket möjliggör en enkel hopslagning om man önskar göra om byggnaden från lägenhetshus till enbostadshus.

  Sovrum – Tillbaka ut i entréhallen och vidare åt höger nås lägenhetens första sovrum, ett inbjudande rum inrett med vackert trägolv, vita tapeter på väggar och vitmålat tak. Rummet är utrustat med en platsbyggd garderob och erbjuder utrymme för enkelsäng och övrigt önskvärt möblemang.

  Vardagsrum – Rakt fram från entréhallen hittas det stora och trivsamma vardagsrummet med underbart ljusinsläpp genom de stora fönstren i både öst och syd. Golvet är beklätt med ett lent och vackert trägolv, väggarna har vita tapeter och taket är vitmålat. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöbel och goda förutsättningar till att skapa ett trivsamt möblerat utrymme.

  Sovrum – Vidare från vardagsrummet beträds lägenhetens andra sovrum vilket erbjuder plats för dubbelsängen. Likt övriga rum ligger ett härligt trägolv som kombineras med vita tapeter och en stilfull blommönstrad fondvägg samt vita skivor i tak. Rummet har hela sex platsbyggda garderober och vidare ingång mot kök och badrum.

  Badrum – Ett större helkaklat badrum med behagligt ljusinsläpp från fönster i norr. Badrummet är inrett med terrakottafärgat klinkergolv, vita helkaklade väggar och vitmålat tak samt utrustat med toalettstol, dusch och handfat.

   

  Källarplan

  Tvättstuga – Nere på källarplan väntar en rymlig tvättstuga inredd med målad betong på golv, väggar och tak. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin från Bosch, torktumlare från Electro Helios och får behagligt ljusinsläpp från mindre källarfönster.

  Förråd x2 – Två praktiska förrådsutrymmen där det ena inhyser vattenmätaren. Platsen är förberedd för det planerade vattenmätarbytet men vattenmätaren har ännu ej bytts ut.

  Pannrum – I pannrummet hittas bergvärmepumpen från Thermia (2012) samt fiberanslutning. Rummet är inrett med betong på golv, väggar och tak.

  Korridor – I korridoren hittas proppskåp.

  Förråd x2 – Ytterligare två förrådsutrymmen med goda förvaringsmöjligheter.

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och Dolda Fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot Dolda Fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Renoveringar – Ca 2000 renoverades badrummet på övreplan. 2005 byttes ytterdörrarna. 2008 lades taket om. 2008 byttes glasdörren till balkongen på övreplan. 2012 installerades bergvärme från Thermia. 2013 drogs fiber in. Ca 2013 byttes spisen i köket på övreplan.

  Fiber – Fastigheten har två fiberanslutningar.

  Elmätare – Fastigheten har en elmätare för hela huset.

  Hyra – Nuvarande ägaren har hyrt ut lägenheterna för 5600 kr/mån  per lägenhet inklusive värme, el och vatten. Lägenheterna är vakanta vid försäljning.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  376 000 kr
  Tomt
  127 000 kr
  Totalt
  503 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  11
  Totalt pantvärde
  674 000 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  142 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2023-04-12)
  Energiklass
  E
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Grund
  Grundmur
  Källare
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Betongpannor
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp.
  Uppvärmning
  Bergvärme
 • Driftkostnad

  Värme ingår i el. Elkostnaden baserad på 14000 kWh/år. Renhållning avser årsavgiften, 97 kr tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3 773 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  26 200 kr/år
  Vatten/Avlopp
  9 000 kr/år
  Renhållning
  1 271 kr/år
  Försäkring
  5 211 kr/år
  Total driftskostnad
  41 682 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Franserudsvägen 40A & 40B, Bengtsfors

Intresseanmälan till Franserudsvägen 40A & 40B, Bengtsfors

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: stephanie@flink.se

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: sofia.k@flink.se