Skåpafors

Vackert belägen suterrängvilla med utsikt mot Laxsjön!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Ekbacksvägen 12, Skåpafors

Utgångpris
950 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
2875 Kvm
Biarea
58 Kvm
Boarea
172 Kvm

Varmt välkomna till Ekbacksvägen 12 som ligger naturskönt beläget i Skåpafors. Bostadshuset består av en rymlig suterrängvilla från mitten av 1960-talet. En öppen och härlig planlösning där köket har byggts om och renoverats 2011-12, vilket ger en öppen och härlig atmosfär. Köket ligger i anslutning till ett stort och ljust vardagsrum, mycket ljusinsläpp från fönstren i sydväst. I vardagsrummet hittar vi en öppenspis med kassett centralt placerad – här är det perfekt att koppla av och njuta av den vackra utsikten. Källarplan med mycket utrymme. Två tomter på sammanlagt 2 875 kvm. Bergvärme installerad ca 2013. Varmt välkomna på visning!

 • Fastigheten erbjuder

  • Vackert läge med utsikt mot Laxsjön
  • Bergvärme
  • Balkong samt stort trädäck i sydväst
  • Öppen planlösning
  • Fiber
 • Planlösning

  Entré/hall – En gång leder oss fram till husets bruna ytterdörr, där vi kommer in i husets entré/hall. Till höger ha vi plats för ytterkläder och skor. På golvet har vi en praktisk plastmatta, ljusa väggar och ett vitmålat tak.

  Wc – Till vänster har vi en toalett med klinkers på golvet, tapet på väggarna och ett vitmålat tak. Utrustning: Toalett och handfat.

  Köket – Vidare in i huset kommer vi till ett stilfullt inrett kök, som byggdes om/renoverades under 2011-2012. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet ger en fantastisk rymd. I mitten finner vi en köksö, där spishällen är placerad. Gott om avlastningsytor och förvaring. Utrustning: Spishäll (Bosch), inbyggd ugn (Bosch), inbyggd micro (Electrolux), kyl (Samsung), frys (Samsung) samt fläkt. På golvet har vi ett grått laminatgolv, på väggarna en ljus tapet och i taket ljusa takskivor.

  Vardagsrum – Från köket tar vi oss vidare till vardagsrummet som erbjuder en härlig utsikt över naturen ner mot Laxsjön. På golvet har vi ett gediget parkettgolv, på väggarna en tapet och taket är vitmålat. En murad öppen spis med kassett finns centralt placerad i rummet och avger en skön och behaglig värme kalla vinterkvällar. Utgång till balkongen i sydväst.

  Sovrum/kontor – Praktiskt rum som kan användas som kontor/sovrum. På golvet har vi ett trägolv, på väggarna tapet och taket består av ett vitmålat trätak.

  Badrum – Charmigt badrum med klinkers/mosaik på golvet, kaklade/målade väggar och vitmålat tak. Utrustning: Toalett, handfat och badkar.

  Sovrum – I det sydvästra hörnet har vi ett sovrum placerat. Laminat på golvet, tapeter på väggarna och vitmålade takskivor i taket. Garderober.

  Sovrum – huset tredje sovrum har som det förra laminat på golvet, taåeter på väggarna och vita takskivor i taket. Garderober.

   

  Nedre plan

  En trappa leder oss ner till husets nedre plan, där gott om utrymmen finns.

  Gillestuga – Vi kommer ner i en rymlig hall som även har utgång till trädäcket/trädgården. Vidare har vi en gedigen gillestuga med ett vackert trägolv, tapeter på väggarna och vita takskivor. I en hörnen finns en kamin (används inte – ej kontrollerad).

  Tvättstuga – Husets tvättstuga har ett målat betonggolv samt målade väggar och tak. Utrustning: tvättmaskin (Ariston 2012), torktumlare (Ariston 2012) och tvättho.

  Wc – Matta på golvet, målade väggar/kakel ovan handfat samt målat tak.

  Övriga utrymmen på källarplan är pannrum, förråd, matkällare, omklädningsrum, duschrum, bastu samt garage.

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och Dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Eldstäder – Sotarprotokoll för braskasett fabrikat Energikasetten daterat 2021-12-07 finns utan noteringar som föranleder vidare utredning. Kaminen i källaren är ej kontrollerad.

  Vattenmätarbyte – Bengtsfors kommun har skickat ut information till samtliga fastighetsägare anslutna till det kommunala VA-nätet att befintliga vattenmätare kommer att bytas ut. Köparen åtar sig att ombesörja och bekosta de åtgärder som behövs för att få mätarplatsen godkänd för mätarbyte. Se mer information i bifogad fil. 

  Sjöbevattning – Finns.

  Radon – Radon finns i bostaden. Mätning utförd 2021-11-15 till 2022-01-20 och visar ett årsmedelvärde på 530 Bq/m3. Gillestuga/spelrum 650 +/- 90 (vån 1) och vardagsrum 410 +/- 60 (vån 2). Under större delen av denna perioden stod huset tomt, så luftcirkulationen/ventilation som när någon bor permanent i huset förekom inte. Protokoll finns.

  Mätning gjordes även 2016 med något lägre mätresultat. Vardagsrum 370 +/- 50 Bq/m3, sovrum 350 +/- 50 Bg/m3 och gillestuga 530 +/- 70 Bq/m3.

  Fönster gillestugan – Säljarna har noterat att det finns två små hål i fönster i gillestugan. 

 • Renoveringar

  Under 2011-2012 gjordes en omfattande renovering/ombyggnation av köket. Byte av vitvaror. 2012/2013 installerades bergvärme. Installation av fiber. Renovering av wc på nedre plan. Löpande renoveringar såsom tapetsering/målning.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  709 000 kr
  Tomt
  206 000 kr
  Totalt
  915 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  5
  Totalt pantvärde
  375 000 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  74 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2022-05-06)
  Energiklass
  C
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  Suterräng
  Grund
  Grundmur
  Källare
  Stomme
  Betong/blåbetong
  Bjälklag
  Fasad
  Puts
  Takbeklädnad
  Betongtegel
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Öppen spis med kassett. Kamin på källarplan (ej eldat i – bör kontrolleras innan användning)
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
  Uppvärmning
  Bergvärme
 • Driftkostnad

  Under posten el ingår uppvärmning, beräknad årsförbrukning 14 500 kWh/år. Renhållningsavgiften avser årsavgiften, 97kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 6 863 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen. Kostnad för sjöbevattning kan tillkomma.

  El
  21 120 kr/år
  Vatten/Avlopp
  5 990 kr/år
  Sotning
  463 kr/år
  Renhållning
  1 176 kr/år
  Försäkring
  4 970 kr/år
  Total driftskostnad
  33 719 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Ekbacksvägen 12, Skåpafors

Intresseanmälan till Ekbacksvägen 12, Skåpafors

  500 tecken kvar

  Ansvarig Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: sofia.k@flink.se

  Biträdande Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: stephanie@flink.se