Ärtemark

Välutrustat fritidshus i naturskön omgivning!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Norra Backen 12, Bengtsfors

Utgångpris
850 000 kr
Antal rum
2
Tomtarea
3169 Kvm
Biarea
10 Kvm
Boarea
50 Kvm

I ljuvlig naturskön omgivning uppdagas ett fantastiskt rött litet torp som har massor att erbjuda! Rätt inpå knuten finns milsvid natur där man kan såväl skymta djur från första parkett, hitta gömda svampställen, fylla frysen med lingon och blåbär eller bara ta en avkopplande tur med en kaffetermos i ryggsäcken. Den gemytliga huvudbyggnaden stod klar 1982 och erbjuder en boarea om 50 kvadratmeter vilket disponeras på storstuga, kök, ett sovrum och renoverat badrum (ca 2012). Vid detta smultronställe avnjuts gärna hela semestern och när familj och vänner kommer på besök kan de ostört bosätta sig i både separat gäststuga med eget duschrum eller i det inredda gästrummet ovanpå det före detta sädesmagasinet. Vid Norra Backen 12 finns mycket önskvärda bekvämligheter för en bekväm tillvaro, så som vatten, avlopp, el samt välutrustat kök och badrum. Fastigheten säljs möblerad med inventarier och två styck gräsklippare ingår i köpet, här är det bara att flytta rakt in!

 • Fastigheten erbjuder

  • El, vatten och avlopp
  • Renoverat badrum ca 2012
  • Gäststuga och ytterligare separat gästrum
  • Naturskön omgivning
  • 11km till Bengtsfors, 25km till Ed
 • Planlösning

  Stuga

  Veranda – Vid fastighetens entré välkomnar en härlig möblerbar veranda med dekorativt räcke och snickarglädje. Här kan morgonkoppen med kaffe rofyllt smuttas på till toner av fågelsång och humlesurr. Verandan är utrustad med markis för att dämpa de varmaste solstrålarna.

  Storstuga – Vid beträdande av fastigheten slås man genast av den tilltagna takhöjden med de dekorativa takbjälkarna som sätter stilen, här är det nästan svårt att förstå att det är samma lilla oskyldiga torp som syns på utsidan. Innanför ytterdörren beträds den fantastiska storstugan, intill ytterdörren finns möjlighet till avhängning av ytterkläderna vid hatthylla och skoställ. Rummet är inrett med vackert trägolv, träpanel på väggar och vitmålat tak med kontrasterande mörka bjälkar. Med central belägenhet i rummet stoltserar en öppen spis vilket behöver kontrolleras av sotare innan den tas i bruk.

  Kök – Med öppen planlösning mot intilliggande storstuga förbereds måltiden med enkelhet. Köket är inrett likt intilliggande utrymme och är utrustat med en nyare kyl/frys från Elvita, diskmaskin från Cylinda, äldre spis från Atlas och en dekorativ vedspis. I köket hittas även en lucka vilket leder vidare till en liten matkällare under golvet.

  Sovrum – Vidare från storstugan beträds sovrummet vilket erbjuder utrymme för flera sovplatser. Rummet är klassiskt inrett med vackert trägolv, tapeter på väggarna och vitmålat tak. Sovrummet erbjuder förvaringsmöjlighet i större garderobslösning samt möjlighet till fristående förvaringsmöblemang.

  Badrum – Badrummet renoverades ca 2012 och är inrett med våtrumsmatta på väggar och golv. Badrummet är utrustat med toalettstol, handfat och dusch.

   

  Övriga byggnader

  Gäststuga – Fristående intill huvudbyggnaden hittas en rymlig gäststuga uppförd på plintar med träpanel och plåttak. Stugan är utrustad med el, vatten och varmvattenberedare. Innanför ytterdörren beträds ett luftigt rum med våningssäng vilket är inrett med träpanel på väggar, plastmatta på golv och vitlaserat trätak. Till vänster hand om ytterdörren beträds ett duschrum vilket är utrustat med handfat och ett utrymme förberett att nyttja som bastu, aggregat saknas.

  F.d. Sädesmagasin – I bortre delen av tomten ligger ett före detta sädesmagasin med trägolv och trappa upp till loft. I samma byggnad hittas även ett förrådsutrymme vilket inhyser ved och vidbyggt även ett utedass. På ovanvåningen har ett rymligt gästrum byggts med masonitgolv, tapeter och vita skivor i tak. Byggnaden är uppförd med träpanel och plåttak samt är utrustad med el.

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och Dolda fel-försäkring – Fastigheten har besiktigats och är försäkrad mot Dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Inventarier – Fastigheten säljs med möbler och inventarier, bland annat ingår även två gräsklippare.

  Vatten och avlopp – Fastigheten är utrustad med vatten från en borrad brunn belägen på grannfastigheten, servitut finns. Även en äldre 3-kammarbrunn finns på fastigheten.

  Eldstäder – Öppen spis och vedspis behöver kontrolleras av sotare innan de tas i bruk.

  Byggår – Enligt Skatteverkets uppgifter uppfördes bostaden år 1993 men enligt säljarens uppgifter samt ritningen byggdes huset 1982.

 • Gemensamhetsanläggningar

  Gemensamhetsanläggning BENGTSFORS NORRA BACKEN GA:1
  GA1

 • Servitut

  Avtalsservitut, Last
  1, 1992-09-29

  Avtalsservitut vatten, Last
  15-IM6-92/4993 – 1

  Avtalsservitut vatten, Förmån
  15-IM6-92/4992 – 1

  Officialservitut väg, Förmån
  15-ÄRT-789 – 1

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  374 000 kr
  Tomt
  159 000 kr
  Totalt
  533 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  0
 • Energi

  Energiprestanda
  190 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2022-07-27)
  Energiklass
  F
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  Fritidshus
  Grund
  Grundmur
  Plint
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Plåt
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Öppen spis
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Djupborrad brunn. Trekammarbrunn
  Uppvärmning
  Direktverkande el
 • Driftkostnad

  Huset använts som fritidshus och värms inte upp vintertid. Kostnad för VA avser slamsugning. Kostnad för sotning är schablonbelopp. Samfällighet avser vägavgiften. Renhållningsavgift avser den årliga kostnaden för fritidshus, 97 kr/tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3998 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  8 000 kr/år
  Vatten/Avlopp
  1 000 kr/år
  Sotning
  500 kr/år
  Samfällighet
  410 kr/år
  Renhållning
  661 kr/år
  Försäkring
  3 500 kr/år
  Total driftskostnad
  14 071 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Norra Backen 12, Bengtsfors

Intresseanmälan till Norra Backen 12, Bengtsfors

  500 tecken kvar

  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: stephanie@flink.se

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: sofia.k@flink.se