Järbo

En unik pärla vårdad med öm hand!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Skällsäter 28, Högsäter

Utgångpris
1 200 000 kr
Antal rum
4
Boarea
92 Kvm
Biarea
30 Kvm
Tomtarea
877 Kvm

Välkommen till Skällsäter 28 – ett unikt hem renoverat med kärlek, som sömlöst förenar funktionella, privata och sociala utrymmen med fingertoppskänsla. Huset har under senare år noggrant renoverats med stor respekt och uppmärksamhet till detaljer, utan att tumma på byggnadens tidigare historia. Vandra över lena trägolv, låt de flera eldstäderna värma frusen kropp och låt husets själ tända den kreativa andan. Entréplanet är som gjort för minnesvärda middagsbjudningar, inlevelsefulla samtal och fartfyllda spelkvällar. På det övre våningsplanet drar man sig stillsamt undan för att sträckläsa den nya romanen, jobba undan lite arbete inne på kontoret eller bara vakna upp från en god natts sömn i det fridfulla sovrummet. Fastigheten är utrustad med fiber, har ett nytt betongtegeltak från 2017 och en gedigen lista med övriga utförda renoveringar. Det levande närområdet i Järbo erbjuder inte bara populär barnomsorg utan även bygdegård och hembygdsförening som årligen anordnar såväl marknader som sommarteater, AW, musikquiz och sommarcafé. Goda förbindelser finns till intilliggande städer med bra butiksutbud, bussturer och tågstationer, om man skulle behöva lämna kära Skällsäter för en stund. Hjärtligt välkomna!

  • Fastigheten erbjuder

    • Varsamt renoverad villa
    • Välbevarade detaljer
    • Rymligt fristående förråd
    • Stillsam utsikt över åkermark
    • Inkopplad fiber
    • Flera kaminer och kakelugnar
  • Planlösning

    Entréplan

    Glasveranda – Denna hemtrevliga villa med mycket historia välkomnar med en förtjusande glasveranda som inramas av de dekorativt spröjsade fönstren. Fönstren blir en vacker detalj i förgrunden när man blickar ut mot trädgårdens grönska och få tavlor kan vara vackrare. Här kan man möblera med sittplatser för att få en mysig plats att slå sig ner och känna in omgivningen.

    Hall – Vidare genom ljuvliga pardörrar går stegen in mot hallen där dess lena trägolv vilar under fötterna. Här finns gott om utrymme för gästerna att kliva på och slippa trängas på dörrmattan. Häng av jackan invid trappan till övre plan och stig på!

    Vardagsrum – Välkommen in i bostadens varma och ombonade vardagsrum. Här slår man sig gärna ner framför vedkaminen som man med lätthet vilar ögonen på och tar in dess välarbetade detaljer. Låt denna värma under kyliga höstdagar efter en uppfriskande promenad i området. Genom två stora fönster i öst bjuds dagsljuset in och låter rummet bada i förmiddagens strålar. Rummet är beklätt med vackert trägolv som bär på många minnen från sin livstid, vita tapeter på väggarna och vitmålat tak.

    Matsal – Med belägenhet mellan vardagsrum och kök hittas den trivsamma matsalen idealisk för både festliga tillfällen och vardagliga måltider. Likt ett konstverk för sig stoltserar den dekorativa kakelugnen som kan bjuda på knastrande brasor som bakgrundsmusik under middagarna. Matsalen är likt vardagsrummet inrett med trägolv, vita tapeter och vitmålat tak samt besmyckas av vackra spegeldörrar in mot de anslutande rummen. Matsalen är utrustad med luft-luftvärmepump från Panasonic (2015).

    Kök – Här möts gammalt och nytt i harmoni! Kökets bevarade inredning har kompletterats med nya delar som tillsammans skapar ett användarvänligt och stilfullt utrymme. Trägolvet har målats i en ljus nyans, väggarna är beklädda med en kombination av grå kulör, kaklade ytor och en bevarad timmervägg som värmer upp känslan i utrymmet ytterligare. Här finns plats för frukosthörnan framför fönstret där man gärna slår sig ner och blickar ut över ängarna på villans ostörda baksida. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys (2022), spis (2022) och en charmig vedkamin från Jøtul i anslutning till diskbänken.

    Badrum – Golvets mönstrade kakel i stillsam men färgglad färgställning kontrasterar klädsamt mot de vitkaklade väggarna och det vitmålade taket. Rummet har trots sin mindre yta utrustats med önskvärda bekvämligheter så som en toppmatad tvättmaskin, dusch, toalettstol och handfat. Badrummet renoverades 2016, våtrumsintyg finns.

    Förråd – Sist ut på entréplan, med egen utgång till trädgården i söder, finns ett större förråd som även kan nyttjas som grovkök tack vare sin placering i anslutning till köket. Låt skafferivaror och hushållsapparater flytta in och lämna bänkytorna i köket fria. Ta enkelt med er frukostbrickan ut och slå er ner i solen.

     

    Övre plan

    Rum – Innanför trappavsatsen väntar ett större möblerbart rum som leder vidare in mot sovrum och klädkammare. Inred med ett par inbjudande fåtöljer och kryp upp med en god bok i hand. Golvet är beklätt med mörkare trägolv, vita väggar och vitmålat tak.

    Sovrum – Ett trivsamt sovrum med vackert bevarade detaljer som en dekorativ kakelugn (igensatt), lent trägolv och ett stort och pampigt spröjsat fönster i väst. Här finns utrymme för dubbelsängen att ta plats tillsammans med övrigt önskvärt möblemang.

    Klädkammare – I anslutning till sovrummet finns en klädkammare i inredd kattvind med fönster i väst.

    Kontor – Det stora L-formade kontorsrummet kan med fördel även nyttjas som sovrum alternativt sällskapsrum då ytan inte begränsar. Genom det stora fönstret i öst sprids behagligt dagsljus in i rummet som ger massor av härlig energi till att genomföra dagens spännande projekt! Rummet är inrett med trägolv, en kombination av bröstpanel och vitmålade vävtapeter på väggarna och ett ljust laserat trätak.

    Klädkammare – Likt tidigare nämnt rum har även detta utrymme en tillhörande klädkammare i den inredda kattvinden. Fönstret i väst bjuder in önskvärt dagsljus som underlättar valet av dagens outfit!

  • Övriga byggnader

    Fristående förråd – En stor fristående förrådsbyggnad uppdelad i tre sektioner vilket inhyser vedförråd, utrymme till vinterförvaring av trädgårdsmöbler samt ett utedass. Byggnaden är uppförd med träpanel och plåttak.

  • Övriga upplysningar

    Historia – Skällsäter 28 var troligtvis byggt av paret Anders och Elisabeth Andersson som ägde handelsboden intill. Byggåret är något osäker då Skatteverket har uppgift om 1888 men andra uppgifter pekar på ett byggår på ca 1910. Bostaden stannade i familjen till och med början på 1990 talet.

    Handelsboden intill har varit stängd sedan 1987 men inredningen ska finnas kvar. Dalslands mest berömda godisautomater står utanför och fungerande tills enkronorna försvann för några år sedan. Butiken var med i filmen ”Hundraåringen som hoppade ut genom fönstret och försvann”.

    Trädgård – Slå er ner vid dukat fikabord i skuggan från de vajande trätopparna intill. Blicka ut över långa ostörda åkrar och njut av den stillsamma tillvaron. Här finns plats för odlingsbäddar och flera uteplatser så man kan följa solens strålar eller svalkande skuggplatser.

    Renoveringar – Villan har med varsam hand och stilfull anda renoverats genom senare år utan att ge avkall på all historia huset sedan tidigare bär. Sedan säljarnas förvärv 2013 har följande gedigna renoveringar utförts: 2013 – Inköp och installation av kaminer samt utförda skorstensarbeten. 2014 – Tilläggsisolering av vind och vindstrappa. 2015 – Installation av luft-luftvärmepump, vattenrening samt varmvattenberedare. Renovering av kakelugn samt köksrenovering (inkl. el och V/A). 2016 – Renovering av badrum samt brunnsborrning. 2017 – Nytt betongtageltak och inkoppling av fiber. 2019 – Målning av hus (panel + fönster) samt brädbyte. 2021 – Elarbeten, utomhusbelysning och installation av 7 element. 2022 – Ny kyl/frys, tvättmaskin, spis och köksinredning. I övrigt har löpande målning invändigt utförts mellan 2014–2018.

    Besiktning och dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

    Eldstäder – Sotarprotokoll daterad 2021-11-22 för braskamin i vardagsrum, bottenvåning. Inga avvikelser noterades. Sotarprotokoll daterad 2021-11-22 för kakelugn i matsal. Inga avvikelser noterades. Sotarprotokoll daterad 2021-11-22 för braskamin i kök. Inga avvikelser noterades. Kakelugn på övre våningsplanet är igensatt och ej brukbar för eldning.

    Fiber – Finns inkopplat till fastigheten.

  • Ekonomi

    Taxeringsvärde

    Byggnad
    431 000 kr
    Tomt
    126 000 kr
    Totalt
    557 000 kr
    Taxeringsår
    2021
    Taxeringskod
    220

    Pantbrev & inteckningar

    Antal pantbrev
    5
    Totalt pantvärde
    590 000 kr
  • Energi

    Energiprestanda
    364 kWh/kvm och år
    Status (energideklaration)
    Utförd (2024-05-02)
    Energiklass
    G
  • Byggnadssätt

    Byggnadstyp
    1,5 planshus
    Grund
    Grundmur
    Torpargrund/källare
    Stomme
    Timmer
    Bjälklag
    Fasad
    Trä
    Takbeklädnad
    Betongpannor
    Utv. plåtarbeten
    Plåt
    Eldstad
    Kakelugn, Vedkaminer
    Fönster
    2-glas
    Ventilation
    Självdrag
    Vatten och avlopp
    Djupborrad brunn/Kommunalt avlopp.
    Uppvärmning
    Direktverkande el
  • Driftkostnad

    Elkostnad inklusive uppvärmning beräkand på 16 500 kWh/år. Nuvarande ägaren har även eldat med ca 6-7 m3 ved per år. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 4 178 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

    El
    30 000 kr/år
    Vatten/Avlopp
    2 370 kr/år
    Sotning
    1 000 kr/år
    Renhållning
    1 734 kr/år
    Försäkring
    9 094 kr/år
    Total driftskostnad
    44 198 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Skällsäter 28, Högsäter

Intresseanmälan till Skällsäter 28, Högsäter

    500 tecken kvar


    Ansvarig Mäklare

    Stephanie Brodeur Flink

    Kontor: 0531-120 65

    Mobil: 076-349 25 28

    E-post: [email protected]