Centrum

Familjevänlig villa med hemtrevlig trädgård!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Gamla Bruksgatan 24, Bäckefors

Utgångpris
750 000 kr
Antal rum
6
Boarea
116 Kvm
Biarea
68 Kvm
Tomtarea
1001 Kvm

Belägen på en trivsam tomt med gott om utrymme för lek, avkoppling och odlingar hittas denna hemtrevliga enplansvilla med källare. Här erbjuds flera sällskapsrum, tre sovrum, två badrum och gott om utrymme för familjen att känna sig som hemma! Villan har under senare år genomgått flertalet renoveringar där bland annat inre ytskikt fräschats upp, badrum renoverats, braskamin installerats och taket bytts. Inom kort promenadavstånd nås den välutrustade Bäckeparken Aktivitetspark där barnen gärna leker av sig, lugna skogspartier och matvarubutik. Från Bäckefors finns goda anslutningar med buss vidare mot Mellerud, Uddevalla och Ed vilket erbjuder många anknytningspunkter mot såväl Göteborg som Vänersborg och Trollhättan. En utmärkt plats om man vill komma bort från storstadens stress men ändå vill bo inom pendlingsavstånd! Varmt välkomna!

  • Fastigheten erbjuder

    • Hemtrevlig trädgård med stor altan
    • Nyrenoverat badrum med bastu
    • Familjevänlig planlösning
    • Ljusa och trevliga materialval
    • Flera sällskapsrum
  • Planlösning

    Entréplan

    Hall – Välkommen in i en ljus och luftig hall med öppen planlösning mot intilliggande matsal. Här återfinns trappan ner till källarplan och ingång till badrum med dusch. Hallen är stilfullt inredd med ljust laminatgolv, gråbeigea tapeter och vita skivor i tak.

    Matsal – Här erbjuds utrymme för den större matgruppen med möjlighet att bjuda in till trevliga middagsbjudningar! Matsalen är inredd likt intilliggande hall med ljust laminatgolv, gråbeigea tapeter och vita skivor i tak.

    Badrum – Med praktisk belägenhet i hallen nås bostadens badrum vilket är utrustad med toalettstol, handfat och kaklad duschhörna. Rummet är inrett med målad våtrumsmatta på golv, målad våtrumstapet på väggarna och vitmålat tak. Från mindre fönster i norr sprids behagligt dagsljus in i utrymmet.

    Kök – Ett mysigt kök med plats för den mindre frukosthörnan som komplement till den stora matsalsgruppen. I köket finns större arbetsbänk och förvaring i skåp och lådor. Köksinredningen har fräschats upp med en trevlig mörkgrå nyans som kontrasterar väl mot de ljusare väggarna och den ljusgrå bänkskivan. Köket är utrustat med spis från Beko, spisfläkt från Electrolux, diskmaskin från UPO och en kombinerad kyl/frys från Electrolux. Köket är i övrigt inrett med laminatgolv, vitt kakel bakom arbetsytan och vita skivor i tak.

    Vardagsrum – Vidare beträds två vardagsrumsdelar där den första erbjuder gott om plats för soffgruppen och en trivsam plats att krypa upp i soffan framför en bra serie. Längst ena långväggen är en nyare kamin placerad som är ett uppskattat tillskott under kyliga kvällar med dess stämningsfulla brasor som knastrar! Vardagsrummet är inrett med laminatgolv, gråbeigea tapeter och vita skivor i tak.

    Vardagsrum 2 – Med några få steg nås det inre vardagsrummet som skulle kunna bli ett utmärkt bibliotek. Inred med fåtöljer och få en avskild och trivsam plats att dra sig undan vid! Från vardagsrummet nås den stora altanen i flera etage.

    Altan – Utanför dörren väntar en altan med tak där det även följer fönsterglas att montera om man önskar göra ett inglasat uterum. Med några steg ned för trappan beträds trädgården och den stora altanen i soligt söderläge. Här finns gott om utrymme för flera möblemang vilket bjuder in till såväl trivsamma grillkvällar som lugna stunder i solstolen och mysiga samtal i loungegruppen. Halva altanen kan avskärmas med en duk som hjälper till att skapa en vindskyddad plats och minska blåst. Från utsidan nås även vinden som har en egen liten altan vilket är inredd med trägolv och isolerad med sågspån.

    Korridor – Tillbaka in i bostaden och via hallen går stegen genom en korridor vilket inhyser gott om förvaring i platsbyggda garderober.

    Sovrum 1 – Först ut på vänster hand hittas ett mindre sovrum med utrymme för enkelsäng och övrigt önskvärt möblemang som förslagsvis skrivbord. Rummet är inrett med laminatgolv, väggar målade i gråbeige nyans och vita skivor i tak.

    Sovrum 2 – Ett stort sovrum som gott om utrymme för dubbelsängen och övrigt möblemang. Rummet är likt tidigare utrymmen inrett med laminatgolv, gråbeigea väggar och vita skivor i tak. Utanför fönstret vilar en stilla utsikt över trädgården i söder och den insynsskyddade baksidan.

    Sovrum 3 – Sist ut på entréplan hittas det tredje sovrummet vilket även detta erbjuder utrymme för dubbelsäng. I rummet återfinns flera garderober vilket bjuder på goda förvaringsmöjligheter till kläderna. Det ljusa rummet är inrett med laminatgolv, gråbeigea väggar och vita skivor i tak.

     

    Källarplan

    Korridor – Nedanför trappan möter en korridor som löper längst våningsplanet och leder vidare till övriga utrymmen. Golvet är beklätt med klinkers och inhyser automatsäkringsskåpet. Under trappan återfinns ett praktiskt förvaringsutrymme.

    Gillestuga – Med vidare steg genom korridoren öppnar gillestugan upp vilket erbjuder plats för soffgruppen. Rummet är inrett med klinkers på golv, tapetserade väggar och vitmålat tak.

    Badrum – Innanför gillestugan beträds det stora och fräscha badrummet vilket renoverades ca 2020/2021. Utrymmet är helkaklat med grått klinkergolv, vitt kakel på väggarna och ett gråmålat trätak. Badrummet är utrustat med badkar, handfat med gott om förvaringsmöjlighet, toalettstol och fläkt. Under kyliga kvällar värmer elgolvvärmen skönt under fötterna innan man hoppar i det varma badet eller går vidare in i den lilla bastun för två.

    Bastu – En mindre bastu för två personer.

    Tvättstuga – En extra rymlig tvättstuga med gott om förvaringsutrymme. Golvet är beklätt med klinkers, väggarna är halvkaklade med målad övre del och vita skivor i tak. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin från Whirlpool, tvättho samt en extra frys och extra kyl.

    Verkstad/Pannrum – Ett rum för den händige! Den större verkstaden erbjuder en lång arbetsbänk för projekten att ta plats, gott om förvaringsutrymme till verktygen och en praktisk plats att dra sig undan till när något behöver lagas. Rummet inhyser även kombipannan vilket går på el (oljetank borttagen) samt en ackumulatortank. Här hittas även inspektionslucka till krypgrunden.

    Trädgårdsbod – Utanför ytterdörren i korridoren beträds en praktisk trädgårdsbod vilket byggdes under 2023 och erbjuder plats för vedförvaring, gräsklippare, trädgårdsredskap och vinterförvaring av utemöbler.

  • Övriga upplysningar

    Besiktning och Dolda fel-försäkring – Fastigheten skall besiktigas och försäkras mot Dolda fel. Besiktningsprotokollet kommer att finnas att tillgå hos mäklaren.

    Energideklaration – Fastigheten har använts som fritidshus och är undantagit från kravet om energideklaration. Säljaren har dock fått energirådgivning genom Dalslands Miljö och Energiförbund,se bifogad dokument.

    Trädgård – Den stora baksidan avskiljs mot grannhuset med ett lugnt skogsparti vilket även hjälper till att rama in tomten. Här finns gott om plats för springande barnfötter, prunkade odlingar i pallkragarna och lekfulla kubbspel under grillkvällarna. En härlig plats där man gärna spenderar sin lediga tid! Här erbjuds inte bara många vackra blommor utan både blåbär, rabarber och björnbär som kan förgylla vilken hembakt paj som helst!

    Eldstäder – Installationsbesiktning daterad 2019-05-02 avseende braskamin, modell Asgård 2, i vardagsrum har godkänts utan anmärkningar.

    Renoveringar – Ca 2018 fick fastigheten nytt betongtegeltak och skorsten över tak. 2019 installerades braskamin i vardagsrum. Ca 2020/2021 renoverades badrummet i källarplan. Ca 2023 byggdes trädgårdsbod och majoriteten av huset målades utvändigt. I övrigt har mycket målning utförts invändigt, nytt golv har lagts i entrén, planlösning till sovrummen har ändrats samt altaner och vindstrappa har byggts.

    Park slide – Har funnits på tomten och har varit under uppsikt under 10 år. Ägaren har inte märkt att det har spridit sig.

  • Ekonomi

    Taxeringsvärde

    Byggnad
    406 000 kr
    Tomt
    78 000 kr
    Totalt
    484 000 kr
    Taxeringsår
    2021
    Taxeringskod
    220

    Pantbrev & inteckningar

    Antal pantbrev
    2
    Totalt pantvärde
    340 000 kr
  • Energi

    Status (energideklaration)
    Behövs ej
  • Byggnadssätt

    Byggnadstyp
    Enplanshus med källare
    Grund
    Grundmur
    Källare/krypgrund
    Stomme
    Trä
    Bjälklag
    Fasad
    Trä
    Takbeklädnad
    Betongpannor
    Utv. plåtarbeten
    Plåt
    Eldstad
    Vedkamin
    Fönster
    2-glas
    Ventilation
    Självdrag (paxfläkt badrum)
    Vatten och avlopp
    Kommunalt vatten och avlopp
    Uppvärmning
    Kombinationspanna (elpatron)
  • Driftkostnad

    El inklusive uppvärmning baserad på 20 000 kWh/år. Renhållning avser årsavgiften, 97 kr/tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3 630 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

    El
    35 000 kr/år
    Vatten/Avlopp
    6 061 kr/år
    Sotning
    555 kr/år
    Renhållning
    1 465 kr/år
    Försäkring
    4 719 kr/år
    Total driftskostnad
    47 800 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Gamla Bruksgatan 24, Bäckefors

Intresseanmälan till Gamla Bruksgatan 24, Bäckefors

    500 tecken kvar


    Ansvarig Mäklare

    Stephanie Brodeur Flink

    Kontor: 0531-120 65

    Mobil: 076-349 25 28

    E-post: [email protected]

    Biträdande Mäklare

    Sofia Karlsson

    Kontor: 0531-120 65

    Mobil: 073-532 94 23

    E-post: [email protected]