Torrskog

Charmig 40-tals villa i Torrskog!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Torrskogs stom 30, Bengtsfors

Utgångpris
795 000 kr
Antal rum
4
Boarea
79 Kvm
Biarea
50 Kvm
Tomtarea
1440 Kvm

Med kort promenadavstånd till sjön Lelångs glittrande vatten väntar denna mysiga bostad på ny ägare i Torrskog. Fastigheten är högt belägen vid infarten till Torrskog, bara 300 meter från vackra Torrskogs kyrka och bjuder på 1 440 m2 tomt med villa byggd 1940. Här finns 4 rum och kök disponerad över 79 m2 samt källare och stort vindsutrymme. Denna bostad har haft samma ägare sedan 1966 och har använts som fritidshus under tiden. Huset är dock vinterbonat och fungerar även utmärkt för permanentboende. Torrskog är ett mindre samhälle belägen vid sjön Lelång med närhet till stora vackra skogar och möjlighet till vandring, bad, fiske och andra naturupplevelse. Området ligger ca 2 mil från Bengtsfors, 5 mil från Årjäng och 2 mil från norska gränsen vid Nössemark. Varmt välkommen!

  • Fastigheten erbjuder

    • Mysig bostad med trevligt läge
    • Gångavstånd till sandstrand
    • Vedkamin
    • Nya 3-glas fönster 2018
    • Nytt automatsäkringskåp 2024
  • Planlösning

    Hall – Direkt upp för en mindre trappa väntar denna lagom stora hall med ingång till kök, badrum och trappa ner till källaren. Hallen får ljusinsläpp genom fönster i väst och erbjuder plats till förvaring av ytterkläder och skor. Här finns ett nyare trägolv samt träpanel på väggarna och i tak.

    Badrum – Badrummet ligger vid bostadens nordvästra hörn med ingång från hallen. Här finns en äldre inredning bestående av våtrumsmatta på golvet och tapeter på väggarna. Tvättställ, dusch och ny toalettstol.

    Kök – Det hemtrevliga köket bjuder på 40tals charm inklusive praktiskt skafferi, mysig vedspis (måste besiktigas innan användning) och stor arbetsbänk. Vidare finns en varm och behaglig köksinredning i traditionell furu med vitt kakel bakom bänken. Köket är utrustat med kyl/frys, fläkt och spis. Fönster i väster mot baksidan av huset.

    Sovrum – Bostadens första sovrum är belägen i det sydvästra hörnet mellan köket och vardagsrummet. Här finns rikligt med ljusinsläpp genom fönster i två väderstreck. Rummet fungerar utmärkt som sovrum men kan även möbleras som exempelvis matsal eller tv-rum. Klädkammare finns i rummet.

    Vardagsrum – Vidare mot villans framsida ligger två rum i fil. Utrymmet passar utmärkt som större vardagsrum med matsal. Här finns en härlig braskamin vilket kan bidra till lägre energikostnader och förhöjd mysfaktor. Rummet vetter mot framsidan av huset med utsikt över trädgården och sjöglimt mellan träden. Inredningen är gemensamt för rummen med gediget trägolv under fötterna, ljusa tapeter på väggarna och vitmålat tak.

    Sovrum – Sist ut väntar detta sovrum med närhet till vardagsrum och kök. Likt vardagsrummet har rummet fönster i öster med utsikt över trädgården och Lelång bakom träden. Inredningen består av trägolv, ljusa tapeter på väggarna och vitmålat tak. Här finns såväl klädkammare som linneskåp.

     

    KÄLLARE

    Tvättstuga – Rakt fram från trappen ligger utrymme till tvättstugan. Här finns tvättho samt inkommande vatten.

    Pannrum – Pannrum utrustat med elpanna (ur funktion, kommer inte upp i värme.) Nytt expansionskärl och cirkulationspump. Oljetank finns kvar i rummet men är inte i bruk. Separat varmvattenberedaren finns monterade men är ur funktion.

    I övrigt finns flera förrådsutrymmen och matkällare.

     

    VIND

    Uppför trappan finns en stor vindsvåning med trägolv. Vinden är inte inrett i dagsläget men stor potential finns. På vinden finns även ny elcentral med automatsäkringar.

     

  • Övriga upplysningar

    Besiktning och dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

    Energideklaration – Bostaden används som fritidshus av nuvarande ägaren och är undantagen från boverkets krav om energideklaration.

    Avlopp – Fastigheten har äldre enskilt avlopp. Dalslands Miljö och energiförbund har inga uppgifter om avloppet i sitt system.

    Vatten – Vattnet kommer från en kallkälla i skogen belägen på annan fastighet.

    Eldstäder – Enligt tjänsteanteckning för brandskyddskontroll daterad 2021-06-21 för braskasett, Keddy, vardagsrum, är brandskyddskontroll utförd utan notering som föranleder vidare utredning. Vedspisen i köket har stått obrukad sen 2015. Enligt sotaren saknas protokoll på vedspisen och det är därmed nyttjandeförbud. 

    Användning – Bostaden har använts som fritidshus sedan 1966. Huset har inte varit uppvärmd vintertid. De angivna driftskostnaderna avser användning som fritidshus. Kostnaderna uppskattas vara högra vid användning som permanentboende.

     

  • Ekonomi

    Taxeringsvärde

    Byggnad
    321 000 kr
    Tomt
    124 000 kr
    Totalt
    445 000 kr
    Taxeringsår
    2021
    Taxeringskod
    220

    Pantbrev & inteckningar

    Antal pantbrev
    0
  • Energi

    Status (energideklaration)
    Behövs ej
  • Byggnadssätt

    Byggnadstyp
    Enplanshus med källare
    Grund
    Grundmur
    Källare
    Stomme
    Trä
    Bjälklag
    Fasad
    Trä
    Takbeklädnad
    Betongpannor
    Utv. plåtarbeten
    Plåt
    Eldstad
    Vedspis, vedkamin
    Fönster
    3-glas
    Ventilation
    Självdrag
    Vatten och avlopp
    Kallkälla, äldre enskilt avlopp
    Uppvärmning
    Elpanna (ur funktion)
  • Driftkostnad

    Kostnaden för el är baserad på 1000 Kwh/år. Byggnaden har inte varit uppvärmd vintertid. Kostnaden för renhållning avser årskostnaden för fritidshus. 111 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3 338 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

    El
    3 600 kr/år
    Sotning
    500 kr/år
    Renhållning
    730 kr/år
    Försäkring
    2 300 kr/år
    Total driftskostnad
    7 130 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Torrskogs stom 30, Bengtsfors

Intresseanmälan till Torrskogs stom 30, Bengtsfors

    500 tecken kvar


    Ansvarig Mäklare

    Stephanie Brodeur Flink

    Kontor: 0531-120 65

    Mobil: 076-349 25 28

    E-post: [email protected]

    Biträdande Mäklare

    Sofia Karlsson

    Kontor: 0531-120 65

    Mobil: 073-532 94 23

    E-post: [email protected]