Mo

Dalslandsstuga i vackert öppet landskap

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Lerbyn 510, Åmål

Utgångpris
595 000 kr
Antal rum
3
Boarea
78 Kvm
Tomtarea
1633 Kvm

Välkommen till en fantastisk möjlighet att förvärva denna traditionella röda dalslandsstuga, belägen i ett hemtrevligt och fridfullt öppet landskap. Här kan man njuta av landsbygdens lugn och skönhet, med ett bekvämt avstånd på 13 kilometer från Åmåls stadskärna och dess breda utbud. Här finns potentialen att skapa en otrolig idyll där såväl semestrar som högtider kan spenderas, barndomsminnen skapas och husdjuren leka fritt. Huset erbjuder en boyta om 78 kvadratmeter med sociala ytor på entréplan och sovrum med ett angränsande vardagsrum på övre plan. På fastigheten står även ett magasin och en gammal lada med timmerstomme, perfekt för den som önskar mer förvaringsutrymme, egen verkstad eller mindre djurhållning av tillexempel höns. Missa inte chansen till att leva landsbygdsdrömmen, den väntar på er!

  • Fastigheten erbjuder

    • Magasin och äldre lada
    • Idylliskt läge i öppet landskap
    • Vedspis och två kaminer
    • Stora ljusa rum
  • Planlösning

    Entréplan

    Hall – Innanför ytterdörren öppnar en rymlig hall upp som besmyckas med vacker spegeldörr in mot köket och inhyser trappan upp till övre plan. I hallen finns en praktisk garderob och utrymme för hatthylla samt övrigt fristående möblemang. Golvet är beklätt med en mönstrad plastmatta, väggarna med tapeter och taket med vita takskivor.

    Kök – Stig in i det rymliga lantköket som bjuder in till långbordsdukning och minnesvärda stunder tillsammans! Här finns gott om plats för att förbereda såväl sommarens bakverk till 11-kaffet som till rensning av bär och svamp plockad i intilliggande skogsområden. Köket är utrustat med vedspis, spis och en charmig 30-tals köksinredning.

    Liten hall – En mindre hall som leder vidare till anslutande rum med utrymme till förvaringsmöblemang, plats för skrivbord eller att inreda en mysig läshörna.

    Vardagsrum – Ett trivsamt vardagsrum som även kan inredas som sovrum vid behov. Rummet är spatiöst och bjuder på stora möbleringsmöjligheter, det upplevs ljust och trivsamt med gott om ljusinsläpp från två fönster i öst. I rummet står en gjutjärnskamin (måste besiktigas innan den tas i bruk) och det finns en praktisk klädkammare i anslutning till utrymmet.

    Uterum – Vidbyggt till den södra gaveln återfinns ett uterum med rogivande utsikt över intilliggande åkermarker.

     

    Övre plan

    Hall – Stig upp för trappan och beträd en luftig hall som leder vidare mot sovrum och vardagsrum. Hallen är inredd med plastmatta på golv, tapetserade väggar och vitmålat tak.

    Sovrum – I detta pittoreska sovrum vaknar man gärna upp och startar dagen med att blicka ut över åkermarken och bort mot skogsbrynet, där en älg kanske strosar förbi i sakta lunk. Rummet erbjuder plats för dubbelsäng alternativt två enkelsängar och är inrett med plastmatta på golv, grönt blommönstrade tapeter och vitmålat tak.

    Vardagsrum – Sist ut nås det stora vardagsrummet med gott om utrymme för att skapa en härlig oas för avkoppling. En fridfull plats att spendera regniga sommardagar, vila upp sig efter långa dagar ute i naturen eller bara få en stund för sig själv. Möjligheterna är många när det är dags att inreda detta salsliknande rum! Ta vara på det uppiggande ljusinsläppet från fönster i tre väderstreck och skapa ett ljust och härligt utrymme för återhämtning och umgänge. Golvet är beklätt med mönstrad plastmatta, väggarna med medaljongtapeter och taket är vitmålat med dekorlister.

  • Övriga byggnader

    Magasin – Ett äldre magasin uppfört med träpanel och gammalt lertegeltak, golv saknas.

    Lada – En äldre lada med utedass uppfört med timmerstomme och plåttak.

  • Gemensamhetsanläggningar

    Gemensamhetsanläggning ÅMÅL VASSBOTTEN GA:1
    GA1

  • Övriga upplysningar

    Friskrivningsklausul – Fastighetens säljs med friskrivningsklausul. Fastigheten säljs av dödsbo som inte har kännedom om fastigheten.

    Energideklaration – Fastigheten har använts mindre än 25% av året och är därmed undantaget från kravet om att utföra om energideklaration.

    Uppvärmning och användning – Huset har stått tomt sedan 2018 och har inte varit uppvärmt. Tidigare använts huset som fritidshus sommartid. Aktuella kostnader för uppvärmning saknas. Den angivna kostnaden för el avser årskostnaden för elabonnemanget.

    Eldstäder – Eldstäderna har inte kontrollerats under senare år och måste besiktigas av sotare innan de tas i bruk.

    Vatten/Avlopp – Grävd brunn (trasig pump), avlopp saknas.

    Vägförening – Fastigheten har andel i Åmål Vassbotten GA:1 vilket förvaltas av Kroken Slottholmen och Lerbyns Vägsamfällighet. Storleken på vägavgiften bestäms av årsmötet, ofta för 3 årsperioder. Den nuvarande avgiften för fastigheten är 375 kr vilket kan ändras efter årsmötet maj 2025.

  • Ekonomi

    Taxeringsvärde

    Byggnad
    125 000 kr
    Tomt
    98 000 kr
    Totalt
    223 000 kr
    Taxeringsår
    2021
    Taxeringskod
    220

    Pantbrev & inteckningar

    Antal pantbrev
    3
    Totalt pantvärde
    3 500 kr
  • Energi

    Status (energideklaration)
    Behövs ej
  • Byggnadssätt

    Byggnadstyp
    Tvåplanshus
    Grund
    Grundmur
    Torpargrund
    Stomme
    Timmer
    Bjälklag
    Fasad
    Trä
    Takbeklädnad
    Plåt
    Utv. plåtarbeten
    Plåt
    Eldstad
    Vedspis, gjutjärnskamin, vedkamin (ej kontrollerade)
    Fönster
    1 glas + 1 glas
    Ventilation
    Självdrag
    Vatten och avlopp
    Grävd brunn/Avlopp saknas.
  • Driftkostnad

    Huset har stått tomt sedan ca 2018 och har inte varit uppvärmt. Innan 2018 används det som fritidshus. Aktuella kostnader för uppvärmning saknas. Den angiven kostnaden för el avser årskostnaden för abonnemanget. Den årliga fastighetsavgiften är 1 673 kr och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

    El
    3 512 kr/år
    Sotning
    1 000 kr/år
    Samfällighet
    375 kr/år
    Renhållning
    1 868 kr/år
    Försäkring
    3 700 kr/år
    Total driftskostnad
    10 455 kr/år

Planlösning

Bilder

Karta

Lerbyn 510, Åmål

Intresseanmälan till Lerbyn 510, Åmål

    500 tecken kvar


    Ansvarig Mäklare

    Stephanie Brodeur Flink

    Kontor: 0531-120 65

    Mobil: 076-349 25 28

    E-post: [email protected]