Skåpafors

Unik familjevilla i mysiga Skåpafors!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Villavägen 2, Skåpafors

Utgångpris
1 250 000 kr
Antal rum
7
Boarea
144 Kvm
Biarea
13 Kvm
Tomtarea
1423 Kvm

Detta är villan för de som önskar det lilla extra och söker efter det ombonade och hemtrevliga hemmet redo att flytta rakt in i. Denna rymliga familjevilla erbjuder 3–4 sovrum, stora sällskapsytor och ett spatiöst renoverat kök utöver det vanliga. Gemensamt för samtliga rum är den enorma detaljrikedomen med väl utvalda material som alla tillför det lilla extra. Här har bostaden berikats med unika och handplockade återbruksdetaljer som både gör hemmet personligt och sparar på jordens resurser när de får leva vidare ett andra liv. Fastigheten uppvärms med bergvärme och har både ett vidbyggt garage och ett fristående dubbelgarage på tomten. Skåpafors är en lugn och familjevänlig del av Bengtsfors Kommun med en populär fristående förskola, vacker kommunal badplats och kort resväg på ca 5km till Bengtsfors centrums alla bekvämligheter. Vi ses på visningen!

  • Fastigheten erbjuder

    • Modern familjevilla i lugnt område
    • Unika återbruksdetaljer
    • Stilfullt renoverat kök
    • Genomgående ombonad interiör
    • Vidbyggt garage och fristående dubbelgarage
    • Uppvärmning med bergvärme
  • Planlösning

    Entréplan

    Hall – Redan när gästerna knackar på ytterdörren ges en försmak av vad detta unika hus har att erbjuda. Den vackert lindblomsgröna dörren med färgrikt blyinfattat sidofönster räddades från en 1900-talsvilla i Halmstad som skulle rivas för nybyggnation och fick istället leva sitt liv vidare här på Villavägen i Skåpafors. Bakom ytterdörren öppnar den rymliga hallen upp inredd med stilfullt ljust laminatgolv, tapetserade väggar och vita skivor i tak med infällda spotlights. Som en extra dekorativ detalj har ett par väggar beklätts med återbrukade brädor från lastpallar som fick ett vackrare syfte. Varje familjemedlem kan förvara sina ytterkläder bakom egen lucka i det gamla omklädningsskåpet från den lokala fabriken Lear som räddades efter nedläggning. Innanför hallen finns ett praktiskt förrådsutrymme.

    Korridor – Genom korridoren leder stegen vidare mot övriga utrymmen i bostaden. Korridoren är inredd med ljust laminatgolv som ramas in av golvlist tillverkad av brädor i rustik stil, tapetserade väggar i grå nyans och vita skivor i tak med infällda spotlights.

    Rum – Ett större rum som idag nyttjas som kombinerat kontor och hobbyrum men som likväl kan inredas som sovrum med utrymme för dubbelsäng. Utrymmet är inrett med plastmatta på golv, ljusa tapeter på väggarna och vitmålat tak. För goda förvaringsmöjligheter erbjuds tre garderober i rummet.

    WC – Belägen i korridoren med vidare ingång till anslutande tvättstuga nås entréplanets WC. Rummet är inrett med mosaikklinker på golv, halvkaklade väggar i ljusgrå nyans med vita tapeter och vitmålat tak. Utrymmet är utrustat med toalettstol och handfat.

    Tvätt/Bad – En kombinerad tvättstuga med badkar vilket ansluter till tidigare nämnd WC och intilliggande pannrum. Tvättstugan är inredd med ljust klinkergolv, halvkaklade väggar i ljusgrå nyans med kontrasterande rött kakel vid badkarshörnan, vita tapeter och vitmålat tak. Utrymmet är utrustat med tvättmaskin från Bosch och ett badkar.

    Pannrum – Ett mindre pannrum vilket är utrustat med bergvärmepump från Thermia Diplomat (2016).

    Kök – Välkommen in i husets hjärta – det gedigna köket som tar sin välförtjänta plats och bjuder in till ett utrymme man gärna inte vill lämna! Glöm blygsamt vita väggar och minimalistisk inredning, tänk istället spännande och gåtfullt, personligt och varmt! Här är köket för dig som älskar att göra långkok på söndagar, experimentera fram den bästa kryddblandningen till grillkvällen eller bara baka en vacker äpplepaj gjord med extra dos kärlek. Köket renoverades under 2022 med mustigt mörk inredning och mässingsfärgat stänkskygg, nya vitvaror från Gorenje bestående av gasspis, spisfläkt, kyl/frys, inbyggd micro och inbyggd ugn. Bakom matchande skåpfront sitter även en inbyggd diskmaskin från Ikea (2022). De dekorativt handgjorda lamporna medföljer i köpet.

    Sovrum – Innanför köket ligger entréplanets master bedroom vilket avskärmas med en ombonande gardinvägg mot intilliggande vardagsrum. På golvet vilar vackert trägolv under fötterna, väggarna är tapetserade i en varm beige nyans som går hand i hand med intilliggande kök och taket är vitmålat.

    Matsal – Tillbaka genom köket leder stegen vidare till den inbjudande matsalen där den stora matgruppen ryms. Blicken dras naturligt till de råa armeringsjärnen som besmyckar trappan till det övre våningsplanet, dessa togs tillvara från renovering av kraftstationen i Dals Långed för att istället ge extra karaktär och en ny nytta då de hade mycket mer att ge. I övrigt är rummet inrett med matchande ljust laminatgolv likt tidigare utrymmen, målad träpanel på väggar och ljust trätak.

    Vardagsrum – Efter middagen är det enkelt att röra sig vidare mot intilliggande vardagsrum för avkoppling och nedvarvning efter en hektisk dag. Rummet ansluter mot intilliggande sovrum med stor gardindraperad öppning vilket möjliggör för flera möbleringsmöjligheter och funktioner i rummet. Öppna upp dörren till intilliggande uterum eller anslutande altan för att enkelt röra sig vidare utanför husets fyra väggar.

    Uterum – Vid villans södra gavel finns ett rymligt och njutbart uterum vidbyggt. Utrymmet upplevs otroligt mysigt och ombonat med sina mörkare kulörval, den rustika träpanelen på väggarna från de tidigare nämnda återbrukade lastpallarna och en värmande heltäckningsmatta på golv. Öppna upp skjutdörrarna mot den anslutande altanen och sudda ut gränserna mellan utomhus och inomhus. Uterummet är utrustat med äkta bandtäckningstak.

    Altan – Den rymliga altanen från 2017 kan beträdas från både matsal och uterum samt leder med en stor trappa vidare ner till trädgården. Vid altanens norra hörn ramar en vacker pergola in med grönskande växtlighet som avskärmar mot grannskapet. Även altanen har självklart fått sin egen genomarbetade charm med ett räcke tillverkat av likadana armeringsjärn som inomhus vilket skapar både en harmoni och helhetskänsla genomgående över alla utrymmen.

     

    Övre plan

    Hall – Trappan leder upp till en rymlig hall som med fördel kan inredas till både hemmakontor som allrum, dit barn och ungdomar kan dra sig undan för att själva få styra över tv-kontrollen. Utrymmet är inrett med plastmatta på golv, vitmålade panelväggar och tak som kombineras med tapeter. Hallen erbjuder ingång till intilliggande kattvind.

    Sovrum – Ett rymligt sovrum med god möblerbarhet och goda förvaringsmöjligheter med garderob som ansluter till kattvinden. Utrymmet är inrett med plastmatta på golv, tapetserade väggar i grå nyans och vitmålat trätak.

    Sovrum – I andra änden av övre plan hittas ytterligare ett sovrum vilket är inrett likt tidigare nämnt med plastmatta på golv, mörkgrå tapeter på väggarna och vitmålat trätak. I rummet finns en platsbyggd garderob.

  • Övriga utrymmen

    Vidbyggt garage – Vidbyggt till villan finns garage med plats till en bil. Garaget har betonggolv och är utrustat med belysning och 3-fas uttag. (Den monterade billaddaren ingår inte i försäljningen.)

    Fristående dubbelgarage – I tomtens sydvästra hörn ligger ett dubbelgarage placerat. Byggnaden är uppförd med betonggolv, träpanel och plåttak samt erbjuder ett loft ovanpå och en vidbyggd altan bakom.

    Växthus – Med möjlighet att fylla köket med både egenodlade tomater och gurkor från egna växhuset på tomten.

  • Övriga uppysningar

    Besiktning och dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

    Sjövatten – Fastigheten är utrustad med sjövatten, utmärkt till trädgårdsbevattning.

    Renoveringar – Fastigheten har genomgått stora renoveringar på senare år. 2016 – Installation av bergvärme. 2017 – Tvättat tak. 2019 – Byggnation av altan med pergola. Målat om fasaden. 2020 – Uterum. 2022 – Köksrenovering inkl. byte av vitvaror. Byggnation av liten altan vid entrén. Stor ombyggnation av hallen inkl. tilläggsisolering av denna. I övrigt har de inre ytskikten renoverats och vid sitt förvärv 2016 informerades säljarna av tidigare ägare att det byttes till elcentral med automatsäkringar strax innan.

    Fiber – Fiber finns i gatan men inte inkopplat till fastigheten.

  • Ekonomi

    Taxeringsvärde

    Byggnad
    555 000 kr
    Tomt
    138 000 kr
    Totalt
    693 000 kr
    Taxeringsår
    2024
    Taxeringskod
    220

    Pantbrev & inteckningar

    Antal pantbrev
    5
    Totalt pantvärde
    1 062 500 kr
  • Energi

    Energiprestanda
    128 kWh/kvm och år
    Status (energideklaration)
    Utförd (2016-07-19)
    Energiklass
    F
  • Byggnadssätt

    Byggnadstyp
    1,5 planshus
    Grund
    Stomme
    Trä
    Bjälklag
    Fasad
    Trä
    Takbeklädnad
    Betongpannor
    Utv. plåtarbeten
    Plåt
    Eldstad
    Fönster
    2-glas och 3-glas
    Ventilation
    Självdrag
    Vatten och avlopp
    Kommunalt vatten och avlopp
    Uppvärmning
    Bergvärme
  • Driftkostnad

    Uppvärmning ingår i kostnad för el. Elkostnaden är baserad på 12 000 kWh/år. Renhållning avser årsavgiften för sophämtning, 111 kr per tömning tillkommer. Samfällighet avser kostnaden för sjövatten. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 5 198 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

    El
    20 000 kr/år
    Vatten/Avlopp
    9 000 kr/år
    Samfällighet
    550 kr/år
    Renhållning
    1 495 kr/år
    Försäkring
    10 225 kr/år
    Total driftskostnad
    41 270 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Villavägen 2, Skåpafors

Intresseanmälan till Villavägen 2, Skåpafors

    500 tecken kvar


    Ansvarig Mäklare

    Stephanie Brodeur Flink

    Kontor: 0531-120 65

    Mobil: 076-349 25 28

    E-post: [email protected]

    Biträdande Mäklare

    Sofia Karlsson

    Kontor: 0531-120 65

    Mobil: 073-532 94 23

    E-post: [email protected]