Billingsfors

Praktisk villa med ett centralt och soligt läge i Billingsfors!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Ringvägen 9, Billingsfors

Utgångpris
695 000 kr
Antal rum
3
Boarea
86 Kvm
Biarea
82 Kvm
Tomtarea
939 Kvm

Varmt välkomna till Ringvägen 9 i Billingsfors, nu är tillfället här att förvärva denna lagom stora villa som genomgått flera större renoveringar genom åren. Villan erbjuder bland annat ett stilrent kök från 2014 där matlagningen blir ett nöje, ett helkaklat badrum som renoverades under 2015 med behaglig elgolvvärme för frusna fötter samt två rymliga sovrum på entréplan. Under 2015 fick bostaden även nya 3-glasfönster och en ny altandörr vilken leder vidare till altanen i väst. Den plana tomten består av 939 kvadratmeter solig och lättskött trädgård med fruktträd där det avskärmande staketet skyddar vid barnlek och inhägnar lösspringande husdjur. Välkommen på visning!

  • Fastigheten erbjuder

    • 3-glasfönster
    • Stilfullt renoverat kök
    • Helkaklat badrum
    • Stor och plan trädgård
    • Trivsam altan i väst
  • Planlösning

    Entréplan

    Entréhall – Välkommen in i en mindre entréhall med gott om utrymme för hatthylla och skoställ. Golvet är praktiskt beklätt med klinkergolv som kombineras med en mörkgrå vävtapet och vitmålat tak. Vidare kan en större inre hall beträdas som leder vidare till entréplanets övriga utrymmen.

    Inre hall – Med vidare steg in i bostaden beträds den inre hallen som med fördel kan möbleras med förslagsvis avlastningsbord. Rummet är modernt inrett med laminatgolv, tapetserade väggar i grå och svart färgställning och vita skivor i tak.

    Vardagsrum – På vänster hand om hallen hittas ett rymligt vardagsrum med gott om utrymme för den större soffgruppen att ta plats. Med central belägenhet i rummet faller ögonen på den vackra kaminen som både bjuder på värme och agerar stämningshöjare under kyliga höstkvällar. Rummet är inrett med vacker stavparkett på golv, mörka tapeter med fondvägg föreställande vitt tegel samt vita skivor i tak. I vardagsrummet finns luft-luftvärmepump från 2023.

    Matsal – Med öppen planlösning mot anslutande kök nås en rymlig matsalsdel. Matplatsen har en hemtrevlig interiör med mörkt laminatgolv, bröstpanel och tapetserade väggar som kombineras med vitt trätak. Som avskiljare mellan matsal och intilliggande vardagsrum återfinns en luftig spaljé som skapar en naturlig avgränsning mellan rummen utan att begränsa det härliga dagsljuset. Från matsalen erbjuds utgång till altanen belägen på fastighetens västra sida som är en ypperlig plats för grillkväll i goda vänners lag.

    Kök – Ett mycket rymligt och luftigt kök med dekorativa materialval och hemtrevlig karaktär! Rummet innehar en vacker vit köksinredning med fasade luckor, stora beslag och kökslådor med dämpning, vidare återfinns vitrinskåp med belysning där finservisen kan framhävas, platsbyggt vinställ och öppen förvaring i form av hyllplan med krokar. Köket inrett med svart laminatgolv som kontrasterar harmoniskt med den vita köksinredningen, vitmålad bröstpanel med ljusa tapeter och vitmålat trätak. Köket är i övrigt utrustat med inbyggd ugn och mikro i matchande design, induktionshäll med rostfri fläktkåpa, diskmaskin med köksfront samt kylskåp i fullhöjd.

    Badrum – Beläget på inre hallens högra sida återfinns bostadens badrum, detta har stilenligt renoverats i samma färgsättning i svart och vitt som likväl övriga utrymmen i bostaden. Det helkaklade badrummet ska enligt uppgift ha renoverats 2015 av en tidigare ägare och inreddes då med stora vita plattor på väggarna som kombineras med dekorativt kontrasterade mosaikdetaljer samt stora svarta klinkerplattor på golv som även erbjuder behaglig elgolvvärme. Rummet är försett med vägghängd toalett, handfat, vikbara duschväggar samt vattenburen handdukstork och den moderna ljussättningen med infällda spotlights i tak sätter pricken över i!

    Sovrum – Välkommen in i bostadens första sovrum. Detta är rymligt och erbjuder god möblerbarhet med plats för såväl enkelsäng som skrivbord och eventuell sittplats. Golvet är beklätt med laminatgolv likt det som återfinns i intilliggande hall, tapeter i en behaglig gråbeige nyans som kombineras med en fondvägg med dekorativt blommönster och vitmålat tak. I rummet återfinns även en platsbyggd garderob för goda förvaringsmöjligheter utan att tumma på golvytan.

    Sovrum – Vidare beträds bostadens största sovrum vilket innehar en modern och lyxig färgsättning med en kombination av mörkgrå nyanser. Rummet innehar ett laminatgolv av rustik stil i en mörkgrå nyans, väggarna är beklädda med grå tapet och matchande mönstrad fondvägg samt vitmålat tak. I rummet återfinns fyra platsbyggda garderober samt klädkammare som tillsammans bringar goda förvaringsmöjligheter.

    Källarplan

    Rum – Med enkla steg ner för trappan nås ett spatiöst utrymme inrett med ljust klinkergolv, beigemålad vävtapet och vitmålat trätak samt PVC 3-glasfönster. Rummet har många möjligheter och kan med fördel nyttjas som kontor, gym eller förråd. Från rummet kan vidare källarutrymmen nås i form av matkällare, rum, tvättstuga, pannrum och garage.

    Rum – Stort oinrett utrymme med betonggolv, målade betongväggar och betongtak.

    Tvättstuga – Större tvättstuga med utrymme för torkning av kläder. Golv, väggar och tak består av betong och rummet är försett med ett mindre PVC 3-glasfönster som sprider behagligt dagsljus att arbeta i.

    Pannrum – Ett rymligt pannrum utrustat med elpanna och varmvattenberedare (båda ca 2022). Golv, väggar och tak består av betong och vidare återfinns även här ett PVC 3-glasfönster. 

    Garage – Garage med plats till en bil samt förvaring av exempelvis trädgårdstillbehör och verktyg. I garaget återfinns vattenkran och elskåp med automatsäkringar. Golv, väggar och tak består likt tidigare nämnda utrymmen av betong.

  • Övriga upplysningar

    Renoveringar – Ca 2022 – Installation av elpanna och varmvattenberedare. 2023 – Installation av luft-luftvärmepump. Övrigt – Kopplat in fiber, planterat fruktträd, tagit kamin i bruk, dragit om vatten i tvättstuga/pannrum. Vid sitt förvärv fick säljarna informationen att följande renoveringar utförts av tidigare ägare till fastigheten: 2014 – Renovering av kök. 2015 – Renovering av badrum. Installation av 3-glas fönster och ny altandörr. 2014 – 2016 – Löpande renovering av ytskikt (golv, tapetsering, målning). 2017 – Byggnation av altan.

    Fiber – Fiber finns inkopplat till fastigheten.

    Sjövatten – Möjlighet till sjövatten finns.

    Sotarprotokoll – Brandskyddskontroll daterad 2022-01-20 på braskamin Dovre i vardagsrummet  finns utan noteringar som föranleder vidare utredning.

  • Ekonomi

    Taxeringsvärde

    Byggnad
    248 000 kr
    Tomt
    88 000 kr
    Totalt
    336 000 kr
    Taxeringsår
    2024
    Taxeringskod
    220

    Pantbrev & inteckningar

    Antal pantbrev
    3
    Totalt pantvärde
    502 500 kr
  • Energi

    Energiprestanda
    89 kWh/kvm och år
    Status (energideklaration)
    Utförd (2018-10-02)
    Energiklass
    E
  • Byggnadssätt

    Byggnadstyp
    Enplanshus med källare
    Grund
    Grundmur
    Källare
    Stomme
    Trä
    Bjälklag
    Fasad
    Tegel
    Takbeklädnad
    Betongpannor
    Utv. plåtarbeten
    Plåt
    Eldstad
    Kamin
    Fönster
    3-glas
    Ventilation
    Självdrag
    Vatten och avlopp
    Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
    Uppvärmning
    Vattenburen el, luft/luftvärmepump samt kamin
  • Driftkostnad

    Beräknad årsförbrukning för el ca 14 674 kWh/år. Renhållning avser årsavgiften, 111 kr tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 2 123 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

    El
    25 000 kr/år
    Vatten/Avlopp
    6 615 kr/år
    Sotning
    519 kr/år
    Renhållning
    1 495 kr/år
    Försäkring
    4 612 kr/år
    Total driftskostnad
    38 241 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Ringvägen 9, Billingsfors

Intresseanmälan till Ringvägen 9, Billingsfors

    500 tecken kvar


    Ansvarig Mäklare

    Sofia Karlsson

    Kontor: 0531-120 65

    Mobil: 073-532 94 23

    E-post: [email protected]

    Biträdande Mäklare

    Stephanie Brodeur Flink

    Kontor: 0531-120 65

    Mobil: 076-349 25 28

    E-post: [email protected]