Centrum

Exklusiv villa med utsökt läge!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Årviksvägen 9, Bengtsfors

Utgångpris
2 100 000 kr
Antal rum
6
Boarea
101 Kvm
Biarea
101 Kvm
Tomtarea
1146 Kvm

Denna exklusive villa är belägen uppe på en liten platå med oslagbar utsikt över sjön Höljen, Ekaparken och båten M/S Storholmen, som har en speciell relation till fastigheten. Bostaden byggdes 1961 och är välkänd i området för sin genomgående kvalitet och även för boendets första invånare som ägde båten M/S Storholmen vilken trafikerar Dalslands kanal än idag. Trots modernisering, har bostaden lyckats behålla många vackra originaldetaljer, inklusive panoramafönstren inramade i teak, fiskbensparkett och inbyggda detaljer som förstärker bostadens koppling till Storholmen. Vidare har villan moderniserats med bl.a. nytt Tibrokök år 2006, kaklat badrum 2007 och flera soliga uteplatser som tar vara på den fantastiska utsikten över sjön.

 • Fastigheten erbjuder

  • Utsökt läge med sagolik utsikt
  • Högkvalitetskök med kylrum
  • Uterum och ett flertal uteplatser
  • Specialdetaljer med koppling till bygdens historia
 • Planlösning

  ENTRÉPLAN

  Hall/Tambur – Välkommen in genom en lagom stor hall vilken öppnar upp till en större tambur med anslutning till samtliga rum på våningsplanet. Utrymmet är inrett med laminatgolv i en ljus ton och tapeter på väggarna. Riklig med plats till utekläder finns i en större klädkammare, dolt bakom skjutdörrar och mindre hallmöbler kan placeras i utrymmet.

  Kök – Direkt till höger om entrén väntar det exklusive köket av märket Tibro. Köket kronas av ett vackert tak i teak –en detalj bevarad från 1960 talet. Utöver de inbyggda vitvarorna i form av häll med frihängd fläkt, ugn och micro, har detta kök Bengtsfors kanske ända inbyggda kylrum istället för sedvanligt kylskåp. Köket rymmer även plats till matgrupp och vidare leder pardörrar i glas ut till en härlig uteplats i sydväst.

  Vardagsrum – Det pampiga vardagsrummet imponerar med sin höga takhöjd som slutar ner mot de vackra panoramafönstren i öster. Den höga väggen mot köket i väster präglas av gråa marmorplattor och en öppen spis med nyare braskasett medan den östra väggen är bestående av tre enorma fönster som elegant inramar den sagolika utsikten över Höljen. Under fötterna vilar en vacker, nyslipad fiskbensparkett och en balkong gömmer sig bakom en alldeles speciell altandörr med glasetsning av båten M/S Storholmen.

  Rum – Intill vardagsrummet ligger ett mindre rum, med öppen planlösning mot vardagsrummet. Rummet har tidigare kunnat delas av med skjutdörrar. Dessa har nedmonterats men ligger uppe på vinden och följer huset.

  Badrum – Badrummet renoverades år 2007 av ett lokalt byggföretag och inrymmer dusch, vägghängd toalett med inbyggd tank och kommod med tillhörande skåp. De neutrala färgvalen av gråklinker och vita kakelväggar bidrar till en fräsch och tidlös känsla. Badrummet har elgolvvärme och paxfläkt.

  Sovrum 1 – Bostadens största sovrum är något utöver det vanliga. Det spatiösa rummet är inrett med fiskbensparkett, vittapetserade väggar och stora fönster i öster med utsökt utsikt. Utgång finns direkt ut till den soldränkta balkongen där morgonkaffe kan avnjutas tillsammans med soluppgången. Vidare finns gott om plats till klädförvaring bakom skjutdörrsgarderober.

  Sovrum 2 – Sovrum vid bostadens västra långsida. Sovrummet är ljust och behaglig med laminatgolv och väggpaneler i en ljus ton. Två stycken garderober finns i rummet.

   

  KÄLLARE/SUTERRÄNGPLAN

  Hall – Nedanför källartrappan väntar en praktisk hall eller svale, med ett flertal förråd/matkällare.

  Pannrum – Pannrummet inrymmer pelletspanna från år 2006 med pelletsbrännare från 2019. En elpanna finns som reserv och är inkopplad men används inte av nuvarande ägaren. Vidare finns pelletsförråd på 3 m3 med bulkpåfyllning.

  Garage – Garage med elstyrd port. Här finns även ett handfat och kompressorn till kylrummet.

  Badrum – Klassiskt 60tals badrum med mosaik klinker på golvet och kakel på väggarna. Nyare porslin. Badrummet inhyser toalett, handfat och duschnisch.

  Tvättstuga – Utrymmet som inhyser äldre tvättmaskin (ca 20 år) och torktumlare (ca 2009), både av märkte Miele samt tvättho och pump till sjövatten.

  Rum – Rum belägen förbi tvättstugan, vid bostadens sydöstra hörn. Rummet har ett mindre fönster mot sjön och är inrett med laminatgolv och vitpanel samt vävtapeter.

  Bastu – Den fungerade bastun nås ifrån ovannämnd rum i källarplan.

  Rum med kokvrå – Ett större rum som kan nyttjas som exempelvis sovrum, gillestuga eller lyxig gäststuga. Rummet vetter mot sjön och bjuder på en vacker sjöutsikt samt direkt utgång till uteplats. Här finns även kökvrå utrustat med äldre inredning, spis, fläkt och kyl/frys.

   

  VIND

  Vind som nås via trappa och som erbjuder mycket plats till kallförvaring.

 • Uteplatser

  Stenlagd uteplats utanför köket i sydväst. Stenläggningen inkorporerar en bassäng på 3 m3 och fontän. Platsen ligger intill uterummet. Praktisk grillplats med närhet till köket.

  Uterum – Stort uterum med öppen spis och stora fönster mot sjön i öster samt skjutdörrar som öppnar upp till den stenlagda uteplats/grillplats i väster.

  Altan – Väl tilltagna altan utanför uterummet med glasräcke och sagolik utsikt över sjön.

  Balkong – Balkong utanför sovrummet på övre plan.

  Uteplats – Stenlagd uteplats som går över till gräsmatta utanför det stora rummet på bottenplan.

 • Renoveringar

  2006 – Renovering köket, installation av pelletspanna, renovering av ena sovrummet med nya garderober och ommålning.

  2007 – Bytte av de flesta fönster och altandörrarna till 3-glas isoler. Renovering badrum på entréplan, byte av garageporten.

  2008 – Lagt marksten runt huset.

  2011 – Bytte av elskåpet till ett automatsäkringsskåp.

  2012 – Bytte av takfönstret.

  2013 – Installation av skjutdörrsfönstret vid balkongen.

  2016 – Slipat golvet i vardagsrummet.

  2019 – Bytte av brännaren på pelletspannan.

  Ca 2020 – Renovering av balkongen och byte av skadade träpaneler på fasaden.

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och dolda fel försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Eldstäder – Tjänsteanteckning brandskyddskontroll daterad 2024-01-16. Kontroll av pelletspanna Janfire, källarvåning. Brandskyddskontrollen är utförd utan noteringar som föranleder vidare utredning. Tjänsteanteckning brandskyddskontroll daterad 2021-05-25. Kontroll av braskasett, Keddy, vardagsrum. Brandskyddskontrollen är utförd utan noteringar som föranleder vidare utredning.

  Sjövatten – Fastigheten har sjövatten som kan nyttjas till trädgårdsbevattning.

  Area – Köpeobjekt består av två samtaxerade fastigheter. Bengtsfors MAJBLOMMAN har en taxerad area på 1067 m2. BENGTSFORS 3:54 har en taxerad area om 79 m2. Den totala arean är 1146 m2.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  497 000 kr
  Tomt
  290 000 kr
  Totalt
  787 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  4
  Totalt pantvärde
  1 300 000 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  140 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2024-04-03)
  Energiklass
  E
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  suterränghus
  Grund
  Grundmur
  Källare
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Tegel/trä
  Takbeklädnad
  Betongtegel
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Öppenspis med kassett
  Fönster
  3-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp.
  Uppvärmning
  Pelletspanna
 • Driftkostnad

  Elkostnaden baserad på 9618 kWh/år. Nuvarande ägaren värmer upp hela huset till 24 grader året runt. Renhållning avser årsavgiften, 111 kr tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 5903 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  Värme
  35 000 kr/år
  El
  13 124 kr/år
  Vatten/Avlopp
  7 000 kr/år
  Sotning
  500 kr/år
  Renhållning
  1 495 kr/år
  Försäkring
  6 000 kr/år
  Total driftskostnad
  63 119 kr/år

Planlösning

Bilder

Karta

Årviksvägen 9, Bengtsfors

Intresseanmälan till Årviksvägen 9, Bengtsfors

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: [email protected]

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: [email protected]