Bäckefors

Fastighet med stallbyggnad i underbar omgivning!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Björtveten Högen 2, Bäckefors

Utgångpris
695 000 kr
Antal rum
4
Boarea
60 Kvm
Biarea
20 Kvm
Tomtarea
2646 Kvm

Välkommen till Björtveten Högen 2, en charmig byggnad uppförd 1850 som under 80-talet fick ett stort sällskapsrum tillbyggt som ett härligt tillskott. Den historiska boningen vilar med ett högt läge och en naturskön utsikt över området, blicka ut över ängar med stillsamt betande kor i horisonten. Till fastigheten följer en stor stallbyggnad uppdelad i två stall, med garage och stort förrådsutrymme. Ett härligt loft med stora möjligheter väntar ovanpå! Fastigheten har inkopplad fiber som möjliggör för en modern vardag i en byggnad med mycket historia i väggarna. Välkommen på besök och planera inför framtiden på denna svårslagna plats!

 • Fastigheten erbjuder

  • Stallbyggnad med stora ytor
  • Underbart naturskönt läge
  • Äldre 1800-talsbyggnad med tillbygge
  • Fiber
  • Betongtegeltak från ca 2015
 • Planritning

  Entréplan

  Hall – Via entrén i öst beträds den stora hallen som löper längst bostadens bakre sida med gott om ljusinsläpp från två fönster i norr. Golvet är beklätt med grön heltäckningsmatta, väggarna har vita tapeter och taket är vitmålat. Här hittas trappan till övre plan samt vidare ingång till kök och sällskapsrum.

  Kök – Ett rymligt lantkök med gott om plats för större möblemang där man gärna samlas för härliga samtal och en god bit mat. Rummet har ett vackert vitmålat gammalt trätak, vita väggar och ett ljust laminatgolv. Den gamla köksinredningen sätter härlig karaktär till rummet och erbjuder förvaringsmöjligheter runt om i rummet.

  Hall – Vidare från köket ansluter en möblerbar hall i ljus färgsättning med ljust laminatgolv, tapetserade väggar och vitmålat tak. I rummet finns skåp med förvaringsmöjligheter.

  Matsal – Välkommen till husets hjärta och det vidsträckta sällskapsrummet som separeras i två etage. Först ut är den luftiga matsalen med gott om utrymme för den större matgruppen att ta plats. Golvet är beklätt med parkett, väggarna med vita tapeter och ett vitmålat tak. Efter middagen är det bara att ta ett steg ner till nästa etage där vardagsrummet breder ut sig.

  Vardagsrum – Här slår man gärna sig ner och blickar ut genom de stora fönsterpartierna och naturen utanför! Strax intill finns en öppen spis som är en trevlig detalj till rummet. Golvet är beklätt med parkett och väggarna med ljusa medaljongtapeter, taket är vitmålat. Utrymmet byggdes till under 80-talet och är ett väldigt tacksamt tillägg till planlösningen.

  Balkong – Utanför vardagsrummet kan man slå sig ner på balkongen i söder och blicka ut över vyerna runt om. En harmonisk och stillsam plats dit man gärna förflyttas med kaffekoppen i hand.

   

  Övre plan

  Hall – Ovanför trappan från entréhallen beträds en större övre hall med snedtak. Rummet är inrett med heltäckningsmatta, vitmålade väggar och vitmålat tak.

  Sovrum – Ett trivsamt sovrum där trädtopparna vajar stillsamt utanför fönstret. Rummet är inrett med heltäckningsmatta, mönstrade tapeter och vitmålat tak.

  Förråd – Ett större förvaringsutrymme med plats för både upphängning och placering på platsbyggda hyllplan. Rummet är inrett med plastmatta på golv, vitmålade väggar och tak.

  WC – På övre plan hittas en WC utrustad med toalettstol och handfat. Golvet är beklätt med plastmatta, väggarna tapetserade och taket vitmålat.

  Sovrum – Sist ut på övre plan nås ett större sovrum med plats för dubbelsängen och övrigt önskvärt möblemang. Rummet är inrett med heltäckningsmatta, vita tapeter och vitmålat tak.

   

  Källarplan

  Pannrum – Vidare ner på källarplan hittas ett större pannrum vilket inhyser kombipanna med elpatron, oljan är urkopplad. Oljecylindern är rengjord men används ej. Från pannrummet finns ytterdörr vilket leder vidare ut i trädgården.

  Förråd – Ett praktiskt förrådsutrymme.

  Tvättstuga – Inne i tvättstugan återfinns ett badkar samt wc med toalettstol och handfat.

 • Övriga byggnader

  Stallbyggnad – På fastigheten hittas en större stallbyggnad uppdelad i garage, stort förrådsutrymme med plankgolv och ett stall i två delar. Byggnaden är utrustad med ström, lertegeltak och målades ca 2018. Båda stall är försedda med betonggolv där ena delen är nyare. På loftet erbjuds stora ytor – varför inte fixa en härlig festplats att bjuda in till kräftskiva? Endast fantasin sätter gränser för utrymmen som dessa!

  Uthus – Äldre byggnad bestående av ett rum. Möjlighet att renovera till gäststuga.

  Uthus – Äldre byggnad uppdelad i förråd och vedbod.

 • Övriga upplysningar

  Renoveringar – Sällskapsrummet byggdes till under 80-talet, taket byttes till ett betongtegeltak ca 2015 och avloppet 2005. Stallet målades ca 2018.

  Fiber – Fiber finns kopplat till fastigheten.

  Eldstäder – Enligt sotaren finns inga godkända eldstäder i huset, dessa behöver kontrolleras innan de kan tas i bruk.

  Vatten/Avlopp – Fastigheten har en kallkälla med pumprum i stallet. Avloppet byttes ca 2005 och inspekterades med godkänt resultat 2018. Vid inspektion noterades det att ett luftningsrör behöver förlängas och huvar behöver monteras på rören.

  Energideklaration – Bostadens har inte använts som permanentboende och är därmed undantagit från Boverkets krav om energideklaration.

  Samfällighet – Vägen är samfälld men vägförening saknas.

 • Gemensamhetsanläggningar

  Gemensamhetsanläggning BENGTSFORS BJÖRTVETEN GA:2
  GA1

 • Samfälligheter

  Samfällighet BENGTSFORS BJÖRTVETEN S:1
  samfallighet_1

 • Servitut

  Officialservitut avlopp, Förmån
  1438-2021/21 – 2, 2022-06-13

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  101 000 kr
  Tomt
  100 000 kr
  Totalt
  201 000 kr
  Taxeringsår
  2023
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  0
 • Energi

  Status (energideklaration)
  Behövs ej
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1,5 planshus
  Grund
  Grundmur
  Torpargrund/källare
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Betongpannor
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  öppen spis (ej kollad)
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Enskilt vatten kallkälla, Enskilt avlopp.
  Uppvärmning
  Kombipanna med elpatron
 • Driftkostnad

  Kostnaden för el är en schablonbelopp, nuvarande ägaren har inte haft huset uppvärmt. Renhållning avser årsavgiften, 111 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 1508 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  20 000 kr/år
  Vatten/Avlopp
  1 000 kr/år
  Renhållning
  1 495 kr/år
  Försäkring
  5 000 kr/år
  Total driftskostnad
  27 495 kr/år

Planlösning

Bilder

Karta

Björtveten Högen 2, Bäckefors

Intresseanmälan till Björtveten Högen 2, Bäckefors

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: [email protected]

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: [email protected]