Centrum

Hemtrevlig och renoverad villa i centrala Bengtsfors!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Lilla Tvärgatan 4, Bengtsfors

Utgångpris
825 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
479 Kvm
Biarea
72 Kvm
Boarea
115 Kvm

På Lilla Tvärgatan 4 försäljs nu denna hemtrevliga villa som löpande renoverats genom åren. Njut av dess stilrena materialval, trivsamma karaktär och sociala planlösning. Fastigheten erbjuder en boarea om 115 kvadratmeter där entréplanet bjuder in till sociala sammanhang medan sovrummen ostört placerats på övre plan. På källarplan hittas ett rymligt garage och goda förvaringsmöjligheter. Låt den fantastiska kaminen bjuda på trivsamma brasor under ruggiga dagar, njut av solens värmande strålar på den stora nybyggda altanen och promenera enkelt ner till centrum som enbart ligger 600m bort! Fastigheten uppvärms med luft-vattenvärmepump, har nytt betongtegeltak från 2020 och fräscha inre ytskikt. Missa inte chansen till detta bekväma boende!

 • Fastigheten erbjuder

  • Njutbar vedkamin
  • Nytt betongtegeltak 2020
  • Uppvärmning med luft-vattenvärmepump
  • Öppen planlösning med stora sociala ytor
  • Stor altan från 2021
 • Planlösning

  Entréplan

  Hall – Välkommen in i en ljus och fräsch hall i sober färgsättning och gott om ljusinsläpp från söder. Här återfinns en praktisk garderob/städskrubb och vidare erbjuds även gott om utrymme för hatthylla och skoställ i anslutning till ytterdörren. Rummet är inrett med stilren plastmatta i klinkerstil, ljusgrå tapeter och vita skivor i tak.

  Korridor – Vidare från hallen nås en längre, möblerbar korridor varifrån vardagsrum, kök och WC ansluter. Utrymmet är inrett med ljusgrå tapeter, laminatgolv och vita skivor i tak. Här finns även ett teknikskåp med nätverkskablar kopplade till datauttag i huset.

  WC – Med belägenhet i tidigare nämnd korridor återfinns entréplanets WC som är utrustad med litet fönster, toalettstol och handfat. Utrymmet upplevs ljust och fräscht där ytskikten består av rutig plastmatta i svart och vit färgställning, ljusgrå tapeter och vitmålat tak.

  Kök – På höger hand om korridoren beträds det trivsamma köket. Här erbjuds både goda förvaringsmöjligheter, stora arbetsytor och en social och öppen planlösning mot intilliggande matsal. Köket är utrustat med ugn (Ikea 2016), induktionshäll (Ikea Whirlpool 2006), köksfläkt i rostfritt stål (Gorenje) samt kombinerad kyl/frys (Whirlpool 2007). Med praktisk belägenhet under trappan till övre plan hittas ett rymligt skafferi som omsluts av en vacker dörr av äldre stil och intill denna är dörren till källarplan placerad.

  Matsal – Med öppen planlösning till intilliggande kök återfinns en mycket rymlig matsal med stora helglasade dubbeldörrar som släpper in trädgårdens grönska till rummet. Ytskikten består likt intilliggande kök av laminatgolv, svartvita tapeter med dekorativt mönster och vitmålat trätak. I rummet finns mycket god plats för större matgrupp samt utrymme för möjliga sittplatser vid köksbänken, där gästerna kan göra kocken sällskap inför middagsbjudningen.

  Vardagsrum – Med en stor öppning mellan matsal och vardagsrum sammankopplas de två utrymmena. Vid norra kortsidan av rummet kan den härliga vedkaminen beskådas och låta sprida njutbar värme under kyliga dagar. Från vardagsrummet beträds den rymliga altanen i väst där solens strålar kan avnjutas under eftermiddag och kväll. Vardagsrummet renoverades under 2022 med ny gips, nya tapeter och nytt tak med infällda spotlights samt dekorativt infällda spotlights i fönstren.

   

  Övre plan

  Allrum – Via entréhallen nås trappan vilket leder vidare upp på övre plan där ett större allrum med anslutande balkong i eftertraktat söderläge beträds. Rummet är inrett med klickgolv, randiga tapeter och träpanel i tak, där snedtaket sätter härlig karaktär till rummet. Från allrummet nås även en garderobsdörr som leder in till krypvinden, badrum samt två intilliggande sovrum.

  Badrum – Ett välplanerat och rymligt badrum med stilren våtrumsmatta i mörkgrå nyans, kaklad våtrumsdel och i övrigt vitmålade väggar samt nytt innertak med infällda spotlights. I badrummet har varje yta tagits tillvara och med hjälp av infällda hyllplan erbjuds förvaringsutrymme till såväl hygienartiklar som toapapper och handdukar. Vidare är utrymmet utrustat med toalett, större handfatskommod med fristående förvaringsmöbel och stort duschutrymme med plats för badkar.

  Sovrum – Beläget i bostadens norra del återfinns två sovrum. Det första är stilrent inrett med laminatgolv, nygipsade väggar med ljusgrå tapeter och nytt gipstak med infällda spotlights. Här erbjuds platsbyggd förvaring i väggen vilket frigör mer golvyta till övrigt möblemang.

  Sovrum – Spegelvänt mot tidigare nämnt rum hittas bostadens andra sovrum. Rummet är inrett med laminatgolv, vitrandiga tapeter och vita skivor i tak samt erbjuder förvaringsutrymme i kattvind.

   

  Källarplan

  Rum – Via källartrappan belägen i köket beträds ett mycket stort utrymme med gott om plats för förvaring. Rummet är inrett med praktisk klinkers på golv, vitmålad träpanel på väggar och vitmålat tak. I utrymmet finns även ytterdörr som leder vidare ut till trädgården. Beläget under trappan hittas ett förvaringsutrymme och i övrigt nås samtliga rum belägna i källarplan, här hittas även proppskåp och vattenmätare.

  Tvättstuga – Beläget i inre delen av tidigare nämnt rum återfinns en rymlig tvättstuga med god plats för upphängning av tvätt. Rummet är inrett med ljusgrå klinkers, vitmålad vägg och träpanel i tak. I tvättstugan återfinns flertalet vägghängda hyllor för god förvaring, tvättho med intilliggande arbetsbänk, tvättmaskin (Elektro Helios), torktumlare (Bosch) samt ny fläkt.

  Pannrum – Centralt beläget på källarplan hittas det före detta pannrummet. Rummet inhyser den gamla pannan som numera är bortkopplad.

  Garage – Vidare nås ett större garage med god plats för bil samt trädgårdstillbehör. Utrymmet är utrustat med ny arbetsbänk samt inhyser luft/vattenvärmepump från CTC (2007) och nytt expansionskärl.

  Badrum – Sist ut på källarplan hittas ett mindre badrum som inhyser toalett (ur funktion) handfat och dusch. Rummet är inrett med äldre våtrumsmatta i brun nyans, träpanel på vägg som kompletteras med vit våtrumstapet i duschutrymmet och vitmålat tak.

 • Övriga byggnader

  Lekstuga – Beläget i den norra delen av trädgården återfinns en renoverad lekstuga med panoramafönster. Lekstugan består av ett rum och är inredd med laminatgolv, randiga tapeter i lekfulla nyanser och vitt tak. Här kan barnen glatt spendera sin tid med kaffebjudningar, pyssel och lek med vänner.

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och Dolda Fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Fiber – Fiber finns draget till tomtgräns men ej inkopplat till fastigheten.

  Eldstäder – Brandskyddskontroll för braskamin, modell Termatech, daterad 2021-11-10 är utförd utan noteringar som föranleder vidare utredning. Vid brandskyddskontrollen framkom information om att skorstenen är för kort och takstege felplacerad.

 • Renoveringar

  Säljaren har sedan sitt förvärv utfört följande renoveringar:

  2020 – Nytt betongtegeltak inkl. ny papp, läkt och vindskivor. Flyttat skorstenen. Tagit bort takfönster i badrum och renoverat övre plan.

  2021 – Byggnation av altan.

  2022 – Renovering av vardagsrum och sovrummen, byggt teknikskåp på nedre plan med nätverkskablar och datauttag i flera rum, installerat jordade vägguttag i de renoverade rummen.

  Övrigt – Bytt expansionskärl och dragit in jord till nya jordade uttag i vardagsrum, allrum och sovrum.

  Säljaren fick vid sitt förvärv information att föregående ägare renoverat badrum 2005-2006, renoverat kök 2006-2007 och dränerat byggnadens källardel (ej garagedelen) under ca 2007-2008 med platonmatta och dräneringsrör. Luft-vattenvärmepump installerades 2007.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  303 000 kr
  Tomt
  122 000 kr
  Totalt
  425 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  9
  Totalt pantvärde
  747 000 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  133 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2018-10-13)
  Energiklass
  G
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1½ planshus med källare
  Grund
  Grundmur
  Källare
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Betongpannor
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Vedkamin
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp.
  Uppvärmning
  Luft-vatten värmepump
 • Driftkostnad

  Värme ingår i kostnaden för el. Renhållning avser årsavgiften, 97 kr tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3188 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  28 232 kr/år
  Vatten/Avlopp
  6 750 kr/år
  Sotning
  500 kr/år
  Renhållning
  1 791 kr/år
  Försäkring
  6 354 kr/år
  Total driftskostnad
  43 627 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Lilla Tvärgatan 4, Bengtsfors

Intresseanmälan till Lilla Tvärgatan 4, Bengtsfors

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: [email protected]

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: [email protected]