Centrum

Hemtrevlig villa med underbar sjöutsikt!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Storgatan 51, Bengtsfors

Utgångpris
1 950 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
1079 Kvm
Biarea
16 Kvm
Boarea
109 Kvm

Varmt välkommen till denna centralt belägna villa där planlösningen är optimerad för en social samvaro på entréplan med tid för avkoppling vid avskilda sovrum på övre plan. Den hänförande utsikten över stillsamma Lelång, en del av Dalslands kanal, samt det isolerade uterummet gör detta till en vacker idyll att njuta av året om. Huset erbjuder en stilfull interiör med vida glaspartier på entréplan, vilket både bjuder in den fantastiska utsikten och behagligt dagsljus. Fastigheten uppvärms med luft-vattenvärmepump (2019) och är utrustad med treglasfönster. Vidare återfinns ett stort utbud av bekvämligheter inom gångavstånd i form av matbutiker, restauranger, kaféer och badplats. Missa inte chansen till detta drömställe!

 • Fastigheten erbjuder

  • Centralt läge med vidsträckt sjöutsikt
  • Fräscht och stilrent renoverat
  • Njutbart isolerat uterum
  • Luft-vattenvärmepump installerad 2019
  • 3-glas aluminiumfönster
 • Planlösning

  Entréplan

  Hall – Vid ingången väntas en fräsch och omvårdad hall där solljuset från vardagsrummets fönster leder blicken vidare mot intilliggande rum. Hallens väggar är beklädda med vitmålad bröstpanel vilket kombineras med grå tapeter, golvet är beklätt med grå klinkers med golvvärme samt vitmålat trätak. Genom hallen nås samtliga utrymmen på entréplanet, med köket till vänster, en WC till höger och vardagsrummet rakt fram. 

  WC – Till höger om hallen återfinns en mindre toalett utrustad med toalettstol och handfat. Rummet är inrett med rutig plastmatta i svartvitt marmormönster, sobert gråmålade väggar samt vitmålat tak.

  Vardagsrum – Vardagsrummet öppnar upp med sin luftighet och blicken faller genast på den unika spiraltrappan mot övre plan med en stilfull tegelvägg i bakgrunden. Detta spatiösa vardagsrum förenar samtliga ytor på entréplan där resultatet blir en modern och öppen planlösning som skapar stora sällskapsutrymmen för hela familjen. Vidare erbjuder vardagsrummet ett behagligt ljusinsläpp från flera väderstreck och vidsträckt utsikt över Lelångens glittrande vatten. Rummet är stilfullt inrett med ett gediget parkettgolv, vita tapeter med kontrasterade fondväggar samt vitmålat tak.

  Isolerat uterum – Genom gedigna helglasade skjutdörrar nås ett isolerat uterum där utsikten över Lelång bekläder rummet likt en tavla. Här kommer sommarkvällarna med trivsamt sällskap att sätta prägel på tillvaron och tillföra många nya minnen till minnesbanken. Vidare erbjuder detta isolerade uterum vackra skjutdörrar som leder vidare ut till en njutbar altan åt ena hållet och den egna trädgården åt det andra. Uterummet präglas av dess infällda spotlights och värmande element, vilket förlänger användningstiden av utrymmet över flera säsonger.

  Kök – Till vänster om entréhallen hittas ett fantastiskt kök med klassisk utformning som håller stilen i många år. Rummet är beklätt med en mörkare plastmatta på golv, vita tapeter i kombination med vitt kakel på väggarna samt vita skivor i tak. Kökets vitvaror består av två nya kombinerade kylskåp/frysar från Cylinda, ny diskmaskin från Cylinda samt spis och fläktkåpa i silverborstad färg som moderniserar utrymmet och knyter väl samman med kökets övriga material. I övrigt återfinns ett praktiskt mindre städskåp i direkt anslutning till köksutrymmet.

   

   

   

  Övre plan

  Hall – Med eleganta rörelser upp för den vridna spiraltrappan nås övre plan där en gedigen hall, två sovrum och badrum möter upp. Först ut är en stor möblerbar hall med goda förvaringsmöjligheter som idag nyttjas som sovrum, här erbjuds tillgång till en härlig balkong där morgonkaffet kan åtnjutas med soluppgången som sällskap. Vidare pryds utrymmet av ett nytt laminatgolv, ljusa tapeter och vitmålat tak. I utrymmet finns en vindsgarderob och skjutdörrsgarderob att tillgå.

  Badrum – Från hallen nås ett stilfullt renoverat badrum (2016) med sobra toner på samtliga ytor. Det ljusa kaklet på väggarna kontrasterar väl med den mörkare våtrumsmattan, vilket ger utrymmet dynamik och en fräsch framtoning. Badrummet är utrustat med stor handfatskommod, toalett, duschhörna med vikbara duchväggar från Niche samt en mindre toppmatad tvättmaskin.

  Sovrum – Välkommen in till ett stilrent utformat sovrum med rogivande sjöutsikt väntande utanför fönstret. Detta sovrum är vackert inrett med ett nytt ljust laminatgolv, ljusa tapeter och vitmålat tak.

  Sovrum – Sist ut på övre plan beträds det tredje sovrummet. Rummet andas ett lugn utöver det vanliga med en stillsam utsikt mot trädgården och karaktärsfulla snedtak och inbyggda garderober. Rummet är harmoniskt inrett med nytt ljust laminatgolv, grå väggar och vitmålat tak. Öppna dörren mot vindsgarderoben och ta del av det stora förvaringsutrymme som väntar bakom.

   

  Källarplan

  Källare – I källarutrymmet återfinns mindre förrådsutrymmen samt ett pannrum, vilket inhyser luft-vattenvärmepumpen från Nibe.

 • Övriga byggnader

  Gäststuga – På tomten återfinns en mindre ombonad gäststuga med vacker bröstpanel i kombination med vävtapeter i beige ton på väggarna, laminatgolv samt vita skivor i tak.  El finns inkopplad.

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och dolda fel försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Larm – Fastigheten är utrustad med larm samt vattenläckagelarm.

  Fiber – Fiber finns i gatan men ej inkopplat till fastigheten.

  Eldstäder – Inga eldstäder finns i bostaden. En elektrisk dekorationskamin är synlig i bilderna.

  Renoveringar – Säljarna har sedan sitt förvärv målat och lagt nytt golv i flera rum, optimerat planlösning på övre plan samt bytt ut vissa vitvaror.

   Vid säljarnas förvärv fick de information att föregående ägare genomfört följande renoveringar:

  1989 – Tilläggsisolering av fasaden med 10 cm

  1993 – Tilläggsisolering av vinden med 10 cm samt nytt tak

  2007 – Bytt samtliga fönster i bostaden till 3-glas aluminium (ej källare), byggt inglasat uterum, totalrenoverat entréplan inklusive ny el dragningar

  2012 – Köksrenovering inklusive nya köksluckor

  2016 – Renovering av badrum på övre plan

  2018 – Ommålning av fasaden

  2019 – Installation av luft-vattenvärmepump

  2020 – Ommålning av grundmuren, ny diskmaskin och dubbelugn

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  317 000 kr
  Tomt
  142 000 kr
  Totalt
  459 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  4
  Totalt pantvärde
  1 572 500 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  80 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2021-04-21)
  Energiklass
  C
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1½ planshus med källare
  Grund
  Grundmur
  Torpargrund
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Betongpannor
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Fönster
  3-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp
  Uppvärmning
  Luft-vatten värmepump
 • Driftkostnad

  Renhållning avser årsavgiften, 97 kr tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3443 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  16 000 kr/år
  Vatten/Avlopp
  7 730 kr/år
  Renhållning
  1 164 kr/år
  Försäkring
  4 500 kr/år
  Total driftskostnad
  29 394 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Storgatan 51, Bengtsfors

Intresseanmälan till Storgatan 51, Bengtsfors

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: [email protected]

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: [email protected]