Gårdsjö

Lantligt boende nära Östra Silen!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Gårdsjö 3, Bengtsfors

Utgångpris
950 000 kr
Antal rum
3
Boarea
70 Kvm
Biarea
70 Kvm
Tomtarea
1489 Kvm

Varmt välkomna till detta gemytliga boende belägen mitt i den vackra dalsländska naturen, omringad av såväl skog som ängar och inom kort promenadavstånd till sandstrand i sjön Östra Silen. Villan byggdes 1955 och bjuder på en del 50tals charm inklusive det ursprungliga köket och altan med murad räcke. Boendets 70 kvadratmeter boyta uppdelas i hall med klädkammare, kök, vardagsrum, två sovrum och badrum. Våningsplanet har uppdaterats löpande med nya golv och tapeter i flera rum samt fräscht helkaklat badrum. I tillägg finns källare på 70 m2 som erbjuder mycket förvaringsutrymme, tvättstuga och garage. Yttertaket är bytt och boendet är utrustat med djupborrad brunn, jordvärme och inkopplad fiber. Möjlighet till sjöbevattning och båtplats i Östra Silen.

 • Fastigheten erbjuder

  • Ca 500 meter till badplats
  • Jordvärme
  • Djupborrad brunn
  • Fiber
  • Nyare tak och löpande renoveringar
 • Planlösning

  Entréplan

  Hall – Entrén öppnar upp till en större hall med klädkammare och plats till avhängning av kläder och skor. Hallen har renoverats med laminatgolv, ljusa tapeter och vitmålat tak.

  Badrum – Direkt från hallen återfinns boendets badrum. Badrummet är helkaklat och utrustat med toalett, handfat och dusch.

  Kök – Det hemtrevliga köket är en guldgruva för den som uppskattar 50 talets charm. Köket präglas av högs, platsbyggda skåp som har målats om i en ljusblå färg. En praktisk vedspis stor i hörnet mot murstocken och i övrigt finns spis från Electrolux, kylskåp från Whirlpool och en bänkdiskmaskin som följer köpet. Köket har laminatgolv, ljusa tapeter och vita skivor i tak. Plats till köksbord och utsikt över landsbygden i nord och öster.

  Rum – Mellan köket och vardagsrummet återfinns detta rum i villans nordvästra hörn. Rummet fungerar utmärkt som sovrum eller kontor/tv-rum. Även detta rum är inrett med laminatgolv, tapeter på väggarna och vitmålat tak.

  Vardagsrum – Luftigt vardagsrum med fönster i söder och väster samt utgång till en härlig altan i väster. Vardagsrummet har renoverats med laminatgolv samt ljusa tapeter och erbjuder gott om plats till såväl soffgrupp som matgrupp.

  Sovrum – Sovrummet är belägen vid villans sydöstra hörn och har ingång direkt från hallen. Här finns plats till dubbelsäng och klädförvaring. Garderob finns i rummet. Sovrummet är inrett med laminatgolv, ljusa tapeter och vitmålat tak.

   

  Källarplan

  Pannrum – Rummet är utrustat med Jordvärmepump från Thermia vilket uppskattas vara installerad år 2007. Frysbox från Cylinda följer köpet.

  Tvättstuga – Utrymmet med arbetsbänk och flera praktiska skåp. Vidare finns tvättmaskin av märke Samsung och tvättho. Hydrofor samt vattenpump.

  Matkällare

  Förråd – Stort förrådsutrymme som även har använts som verkstad.

  Garage – Garage med ingång genom garageporten (ej direkt ingång inifrån huset.)

 • Övriga byggnader

  Garage och jordvärme på ofrigrund – Ett enkelt fristående garaget/vedbod och jordvärmeslingor som tillhör försäljningsobjektet är belägna på grannfastighet GÅRDSJÖ 1:55 enligt muntlig överenskommelse mellan fastighetsägarna.

 • Övriga upplysningar

  Friskrivningsklausul – Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

  Överförmyndarens godkännande – Fastighetsförsäljningen måste godkännas av Överförmyndaren.

  Energideklaration – Bostadshuset har använts som fritidshus och är undantagit från boverkets krav om energideklaration.

  Pantbrev – De skriftliga pantbreven på totalt 34 600 SEK är bortkomna. Fastighetsägaren har ansökt om dödning 2024-06-04. Om ingen anmälan kommer in kan inteckningarna komma att dödas. Sista datum för anmälan 2024-12-18.

  Vatten/Avlopp – Vattnet kommer från djupborrad brunn. Oklart om det även finns en gammal grävd brunn på fastigheten. Avloppet är enskilt och av äldre standard. Dalslands Miljö och Energiförbund har ingen information om avloppet i sitt arkiv.

  Fiber – Fiber finns inkopplad. Fastigheten är medlem i Laxarby Fiberförening.

  Eldstäder – Enligt Tjänsteanteckning brandskyddskontroll daterat 2022-06-14 för vedspis Tirolia är kontrollen utförd utan noteringar som föranleder vidare utredning.

  Båtplats – Enligt uppgift från grannen ska båtplats kunna ordnas vid bryggan i Östra Sjön till en kostnad om 200 kr/år (och att man hjälper till på arbetsdagar.)

  Sjövatten – Enligt uppgift från grannen kan sjöbevattning kunna ordnas till en kostnad av 200 kr/år.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  294 000 kr
  Tomt
  125 000 kr
  Totalt
  419 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  3
  Totalt pantvärde
  34 600 kr
 • Energi

  Status (energideklaration)
  Behövs ej
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  Enplanshus med källare
  Grund
  Grundmur
  Källare
  Bjälklag
  Fasad
  Eternitskivor
  Takbeklädnad
  Plåttak
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Borrad brunn. Äldre enskilt avlopp.
  Uppvärmning
  Jordvärme
 • Driftkostnad

  El kostnad (inklusive värme) baserad på 11 000 kWh/år (sommarbostad). Renhållning avser årsavgiften, 111 kr/tömning tillkommer. Övrigt avser kostnaden för fiber. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3 143 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  18 000 kr/år
  Vatten/Avlopp
  1 000 kr/år
  Sotning
  500 kr/år
  Renhållning
  1 475 kr/år
  Försäkring
  4 581 kr/år
  Övrigt
  387 kr/år
  Total driftskostnad
  25 943 kr/år

Planlösning

Bilder

Karta

Gårdsjö 3, Bengtsfors

Intresseanmälan till Gårdsjö 3, Bengtsfors

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: [email protected]

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: [email protected]