Ärtemark

Mycket trevlig fastighet belägen vid sjön Ärtingen!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Årbol 3 och 5, Bengtsfors

Utgångpris
2 400 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
6720 Kvm
Biarea
4 Kvm
Boarea
65 Kvm

Varmt välkomna till fastigheten som erbjuder något utöver det vanliga! Här har ni chansen att inte bara förvärva ett strandnära hus utan två. Fastigheten består av en tomtarea på 6 720 kvm med ett hus på ca 65 kvm samt ett mindre fritidshus vid strandkanten på uppskattningsvis 25 kvm. Genom att förvärva denna fastighet öppnas många möjligheter! Här kan ni skapa fantastiska minnen och familjära upplevelser under hela året. Ni kan välja att bo permanent i det större av husen eller ha två fritidshus vilket är perfekt om man får gäster. Fastigheten är belägen endast 5 km från Bengtsfors affärscentrum. Detta är en idyll som kan ha otroliga utvecklingsmöjligheter – Missa inte detta tillfälle! Välkomna att uppleva denna fastighet i verkligheten!

 • Fastigheten erbjuder

  • Mängder av möjligheter
  • Två strandnära hus
  • Strand med härliga badmöjligheter i Ärtingen
  • Hela 6 720 kvm tomt
 • Planlösning

  Bostadshuset

  Entré/hall – Via den vita verandan tar vi oss in i huset entré som ligger i direkt anslutning till husets kombinerade vardagsrum/kök. På golvet har vi en praktisk plastmatta och på väggar samt i taket har vi panel.

  Kombinerat kök/vardagsrum – Från entrén öppnar rummet upp sig och vi har ett kombinerat vardagsrum/kök. Rummet är trivsamt utformat med plats för god matlagning och trevligt sällskap. På golvet har vi plastmatta, på väggarna trä/paneler och i taket träpanel. Utrustningen består av spis, fläkt, kombinerad kyl/frys samt bra med skåp och förvaring. En gedigen murad spis med insats värmer nästintill hela huset om så önskas. Tänk er att koppla av framför brasan med en kopp varm choklad efter en dag full av vinteraktivitet, så som pulkaåkning och skridskoåkning. Från rummet nås även en uteplats under tak i västlig riktning – en rofylld plats att koppla av på.

  Allrum/Sovrum – Vidare rakt fram så kommer vi till en del av huset som är tillbyggd 1981. Rummet är rymligt och kan användas som allrum eller ett större sovrum. På golvet har vi en plastmatta, på väggarna en mönstrad tapet och i taket träpanel. Garderob.

  WC/tvätt – Ett mindre utrymme med toalett, handfat, dusch och tvättmaskin finns centralt placerat i huset. På golvet at vi en våtrumsmatta, på väggarna våtrumstapet och i taket träpanel.

  Sovrum – Nästa rum som vi kommer till är ett mindre sovrum med plastmatta på golvet, tapet på väggarna och träpanel i taket.

  Sovrum – Vidare tillbaka till entrén så har vi ytterligare ett sovrum placerat. Med plastmatta på golvet, vitmålad panel på väggarna och träpanel i taket.

  Lillstugan

  Med ett promenadavstånd på ca 100 m tar vi oss ner till den lilla stugan nere vid sjön Ärtingen. Denna lilla idyll är en riktig pärla i den dalsländska naturen, närheten till vattnet och möjligheten att tas sig vidare till sjön Lelång som ingår i Dalslands kanalsystem är eftertraktad. Stugan har stor potential och kan bli ert drömställe.

  Allrum/pentry – Via verandan mot sydväst tar vi oss fram till stugans ytterdörr. Vi kommer in i ett ljust rum med plastmatta på golvet, tapet på väggarna och vitmålat trätak. Stora fönsterpartier med utsikt mot sjön. Till vänster har vi ett pentry med diverse skåp och lådor. Skicket på utrustningen är osäker.

  Rum – Vidare kommer vi till ett rum som exempelvis kan användas som sovrum. Plastmatta på golvet, tapeter på väggarna och vitmålade takskivor i taket (skicket på taket är osäkert, då det finns spår av läckage). Murad öppen spis (ej i bruk).

 • Övriga byggnader

  Garage – I anslutning till bostadshuset finns ett fristående garage med indragen el. Ingen gjuten platta utan grus.

  Förrådsbyggnad – Fristående förrådsbyggnad med indragen el. Här finns vattenpumpen placerad.

  Lekstuga

 • Övriga upplysningar

  Friskrivningsklausul – Fastigheten köpes i befintligt skick.

  Överlåtesebesiktning – Besiktningsprotokoll finns att tillgå hos mäklaren. Ej dolda fel-försäkring, då det är friskrivning.

  Överförmyndarens godkännande – Fastighetsförsäljningen måste godkännas av Överförmyndaren.

  Tillträde –  Kan ske efter att bouppteckning har registrerats hos Skatteverket. Troligtvis september. 

  Eldstäd – Brandskyddskontroll daterad 2020-09-08 för braskasett, Keddy är utförd utan noteringar som föranleder vidare utredning.

  Energideklaration – Behövs ej, då det inte har bebotts permanent de senaste åren.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  321 000 kr
  Tomt
  331 000 kr
  Totalt
  652 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  0
 • Energi

  Status (energideklaration)
  Behövs ej
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  Enplanshus
  Grund
  Grundmur
  Plintar + Sockel
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Liggande träpanel
  Takbeklädnad
  Plåt
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Murad öppen spis med insats
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Enskilt vatten året om – djupborrad brun/Enskilt avlopp – trekammarbrunn + infiltrationsbädd.
  Uppvärmning
  Direktverkande el + eldstad
 • Driftkostnad

  Elkostnaden är uppskattad då ingen har bott i huset det senaste året, värmen har varit på. Renhållning avser årsavgiften, 97 kr/tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 4 890 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  25 000 kr/år
  Vatten/Avlopp
  1 000 kr/år
  Sotning
  1 000 kr/år
  Renhållning
  1 465 kr/år
  Försäkring
  3 700 kr/år
  Total driftskostnad
  32 165 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Årbol 3 och 5, Bengtsfors

Intresseanmälan till Årbol 3 och 5, Bengtsfors

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: [email protected]

  Biträdande Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: [email protected]