Centrum

Mysig villa på lummig tomt i centrala Bengtsfors!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Källebergsgatan 13, Bengtsfors

Utgångpris
750 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
1121 Kvm
Boarea
112 Kvm

Gömd på en höjd i centrala Bengtsfors med gångavstånd till skolar och service, ligger denna lummiga tomt med villa byggt 1946. Fastigheten har ett mycket trevligt läge med sol och härlig trädgård på hela 1.121 m2, samtidigt som den är undangömd från stora väggar och insyn. Villan erbjuder två sovrum, toaletter på både våningsplanen samt ett nyrenoverat badrum med hörnbadkar. Vidare finns luft-vattenvärmepump installerad 2020, nya avlopps- och vattenrör från husets till kommunens inkopplingspunkt och nybyggd altan i sydväst. Denna fastighet fungerar utmärkt som såväl fritidshus som för permanentboende. Perfekt för dig som vill ha känslan av ett enskilt läge men som vill ha gångavstånd till service, handel och badplats.

 • Fastigheten erbjuder

  • Lummig tomt med lite insyn
  • Gångavstånd till service, handel, badplats
  • Ny luft-vattenvärmepump
  • Nytt badrum och delvis ny inredning
  • Nybyggd altan i söder
 • Planlösning

  Entré– Välkommen in till en mindre hall som slussar vidare in till entréplan. Här finns även trappa upp till övre plan. Hallen är inredd med en iögonfallande plastmatta i sann 60-70tals stil, målade väggar och vitmålat tak.

  Hall – Några steg in i bostaden nås denna stora hall som knyter ihop kök, vardagsrum och WC. Rummet har genomgående plastmatta från entrén, tapetserade väggar och vitmålat tak. Vidare finns inbyggda garderober med gott om plats till förvaring av ytterkläder och skor samt dörr ner till källare.

  WC – Praktiskt wc utrustat med toalettstol och handfat. Inredningen består av målat golv, tapeter på väggarna med kakel ovanför handfatet och vitmålat tak.

  Kök – Det genomgående plastmatta visar väggen in till det praktiska köket som erbjuder gott om arbetsutrymme och en inredning med bland annat stora skafferiskåp och lätthanterliga lådor till grytor och annat kökstillbehör. Köksutrustningen består av kyl från Cylinda, liten diskmaskin samt spis och fläkt från Bosch.

  Vardagsrum – Vardagsrummet består av två rum i fil med en stor väggöppning som sammankopplar rummen. Både rummen är inredda med plastmatta, tapeter målade i en djärv blå färg och vita skivor i tak. Det första rummet har kompletterats med en nyinsatt altandörr som leder ut till den härliga altanen i söder medan det andra rummet kan delas av till exempelvis ett sovrum om så önskas.

   

  ÖVRE PLAN

  Hall – Först ut på övre plan finns denna nyrenoverade hall med nytt laminatgolv, nymålade väggar och vitmålat tak.

  WC – Utrymmet är utrustat med toalettstol och handfat samt inrett med plastmatta på golvet och målade väggar och tak.

  Sovrum – Sovrummet närmast trappan är inrett med plastmatta på golvet, väggar målade i en vacker blågrönkulör och vita skivor i tak. Den gamla vindsgarderober har byggts bort av tidigare ägare till huset vilket ger bättre plats till möbler och en inbyggd garderob ger plats till förvaring.

  Badrum – Badrummet helrenoverades år 2020 inklusive hörnbadkar, ny kommod i större modell med handfat, pax fläkt och handdukstork. Avlopp finns framdragen till dusch i det fallet nästa ägare föredrar det över badkar. Väggar och golv är inredda i nylagt våtrumsmatta/tapet som avger en ljus och modern framtoning.

  Sovrum – Bostadens andra sovrum är belägen vid den södra gaveln och är renoverat med nytt laminatgolv samt nya tapeter i en dovt lila färg. Längst ena väggen finns en blommig och romantisk fondvägg. Rummet erbjuder gott om förvaringsmöjligheter i form av två inbyggda vindsgarderober, även dessa inreda med laminatgolv och tapetserade väggar.

   

  KÄLLARE

  Sval/torkrum – Nedanför trappan finns ett stort utrymme som fungerar utmärkt till både förvaring och torkning av kläder. Vidare finns två stycken matkällare samt frysbox i utrymmet.

  Pannrum – Ny luft-vattenvärmepump och ny varmvattenberedare på 200 liter installerad 2020. Den äldre kombipannan finns kvar och kan användas för uppvärmning med ved, el eller olja.

  Tvättstuga – Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin från Bosch. Utöver den moderna tvättmaskinen finns en tvättmaskin av äldre modell som lämnas kvar men funktionen är osäker då den inte har testats av nuvarande ägaren. Ny vattenmätare.

 • Övriga byggnader

  Garage

 • Renoveringar

  Sedan 2019 har den nuvarande ägaren till fastigheten utfört följande renoveringar:

  2019 – Lagt nytt golv samt tapetserat och målat i flera rum.

  2020 – Renoverat badrummet, installerat luft-vattenvärmepump och varmvattenberedare samt installerat nytt element i källaren. Bytt ut vatten- och avloppsrör från husväggen till kommunens anslutning, utökat parkeringen, bytt termostater på alla element, byggd altan samt installerad altandörr.

  2021 – Lagt nytt golv samt målat hallen på övre plan, målat trappan och entréhallen samt lagt nytt golv och målat i båda toaletterna.

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Eldstäder – Brandskyddskontroll för värmepanna Olja, modell CTC 265 B / EM, källarvåning daterad 2018-12-05 är utförd. Inga avvikelser noterades.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  284 000 kr
  Tomt
  147 000 kr
  Totalt
  431 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  2
  Totalt pantvärde
  60 000 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  182 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2021-12-16)
  Energiklass
  F
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1½ planshus med källare
  Grund
  Grundmur
  Källare
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Betongpannor
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Fönster
  3-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp.
  Uppvärmning
  Luft-vatten värmpepump, kombipanna olja/ved/el
 • Driftkostnad

  I posten el ingår uppvärmning, beräknad förbrukning 5454 kWh/år. Renhållning avser årsavgiften, 97 kr tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3 233 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  28 561 kr/år
  Vatten/Avlopp
  6 945 kr/år
  Renhållning
  1 271 kr/år
  Försäkring
  4 446 kr/år
  Total driftskostnad
  41 223 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Källebergsgatan 13, Bengtsfors

Intresseanmälan till Källebergsgatan 13, Bengtsfors

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: [email protected]

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: [email protected]