Höglund

Mysigt hus med lantligt läge!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Höglund 12, Bengtsfors

Utgångpris
1 400 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
3889 Kvm
Biarea
98 Kvm
Boarea
98 Kvm

Med enskilt läge i området Högslund i norra Dalslands, väntar denna mysig 50tals villa på ny ägare. Villan har renoverats löpande sedan 2005 inklusive nytt ytskikt, nytt tak och nya fönster, dränering med isödrän, ny el med automatsäkringsskåp och inkoppling av fiber. Härliga altaner finns runt om villan där omgivningen kan avnjutas ifrån ett soligt läge. På fastigheten finns även en gammal förrådsbyggnad som tidigare tillhört den intilliggande gamla skolan. Området är idylliskt, omringad av skog med vandringsmöjligheter i närområdet. Bostaden ligger inom gångavstånd till både Bärsjö och Östra Silensjö samt inom kort bilavstånd till Svärdlång, Västra Silensjö och Lelång. Fastigheten är belägen 18km från Bengtsfors och 18km från Gustavsfors.

 • Fastigheten erbjuder

  • Renoverat invändigt
  • Bytt fönster och tak
  • Dränerat med isodrän
  • Stor härlig altan
  • Fiber inkopplad
 • Planlösning

  Hall – Varmt välkommen in i bostaden genom den mysiga hallen inredd med laminatgolv, ljusa tapeter och vita skivor i tak. Direkt till höger om hallen väntar köket medan sovrum och badrum ligger till vänster. Ingång till vardagsrummet finns rakt fram.

  Kök – Det hemtrevliga köket är belägen direkt till höger om entrén och har kvar sin originalinredning från 1956. Här finns mysiga lådor och skåp ommålade i en ljusgrå kulör och som är utrustade med nyare handtag i gammal stil. Väggen bakom spisen är dekorerad med vacker mosaikkakel i neutrala färger som matcher köksinredningen och golvet. Köket är utrustat med diskmaskin från Bosch, spis och fläkt från Electrolux och kyl/frys från LG. Utrymme finns till ett mindre köksbord och matsalen väntar precis utanför köket.

  Matsal – Matsalen är belägen i väster och sammankopplar vardagsrummet med köket. Salen matchar inredningen i vardagsrummet med parkettgolv, vita tapeter och nytt innetak. En mysig öppen spis finns på hörnet mellan rummen.

  Vardagsrum – Det trevliga sällskapsrummet ligger vid baksidan av huset och är L-formad med sammankoppling till matsalen. Rummet är smakfullt inrett med gammal fiskbensparkett, ljusa tapeter och nytt innetak från 2016. Utanför vardagsrummet finns en stor och härlig altan i söder men rofylld utsikt över närområdet.

  Korridor – Från vardagsrummet kommer man runt och tillbaka till korridoren vid entrén. Här finns klädkammare, garderober, källarnedgång och ingång till sovrum samt badrum.

  Rum – Det första sovrummet är belägen bredvid vardagsrummet och nyttjas som tv-rum av bostadens nuvarande ägarna. Rummet är inrett med laminatgolv, ljusa tapeter och vitmålat tak.

  Sovrum – Vid bostadens sydöstra hörn finns ett mysigt sovrum, även denna inrett med laminatgolv, nyare tapeter med ett ljuvligt mönster och vitmålat tak. Tre stycken garderober finns i rummet.

  Sovrum – Bostadens tredje sovrum har använts som gästrum där såväl våningssäng som dubbelsäng får plats. Rummet är inrett med laminatgolv, mönstrade tapeter och vitmålat tak.

  Badrum – Fräscht badrum med våtrumsgolv och tapeter i neutrala färger. Badrummet är inrett med duschkabin, kommod och toalettstol.

  Källarplan

  Garage/hobbyrum med betonggolv, vitmålade väggar och betongvalv.

  Pannrum – Rum som inhyser kombipannan och varmvattenberedare.

  Bastu

  Förråd

  Skafferi/matkällare

  Wc – Fräscht wc med plastmatta på golvet, målade väggar, toalettstol och handfat.

  Rum – Här finns ett inrett rum med laminatgolv, målade väggar och vitmålat betong i tak.

  Tvättstuga – Traditionell tvättstuga med tvättmaskin av märket Candy och tvättho. Duschkabin finns i utrymmet.

 • Övriga byggnader

  Förrådsbyggnad – På fastigheten finns en äldre förrådsbyggnad uppdelad i flera sektioner, delvis med trägolv, jordgolv och betonggolv. Tre stycken gamla dass finns vid gaveln av förrådsbyggnaden. Byggnaden har fasad av träpanel och lertegel på taket.

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och Dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot Dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Eldstäder – tjänsteanteckning brandskyddskontroll utförd 2021-12-08 för öppen spis – bottenvåning, vardagsrum och värmepanna fastbränsle CTC 265B/EM – källarvåning. Kontrollen är utförd utan noteringar som föranleder vidare utredning. Notering: Tjärsotsbeläggning i del av rökkanalen. I toppen av rökkanal.

  Renoveringar – 2006 – Dränering, 2009 – Elpatron i pannan, 2010 – Tog bort oljetanken, 2007, 2018, 2021 – Byggd altaner, 2014 – installation av bastu, 2015 – Byggt farstu, byte av termostater, expansionskärl installerad i pannrummet, varmvattenberedare, nytt tak och skorsten, 2017 – Byte av flera fönster till 3-glas + altandörr, 2018 – installation av fiber, 2020 drogs om el + byte till automatsäkringsskåp, 2021 – bytt av vattenventilen, toastol, handfat och duschkabin, 2023 – byte av överhettningsskydd till pannan. Löpande renovering av bostadens inredning och ytskikt sedan 2005.

   

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  525 000 kr
  Tomt
  173 000 kr
  Totalt
  698 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  6
  Totalt pantvärde
  501 500 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  143 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2023-11-24)
  Energiklass
  E
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  Enplanshus med källare
  Grund
  Grundmur
  Källare
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Tegel
  Takbeklädnad
  Betongpannor
  Eldstad
  Öppen spis
  Fönster
  3-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Djupborrad brunn. Äldre trekammarbrunn.
  Uppvärmning
  Kombinationspanna el/ved
 • Driftkostnad

  Uppvärmning ingår i kostnaden för el och är beräknad till 14.792kwh/år. Renhållning avser årsavgiften, 97 kr/tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 5.235 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  44 400 kr/år
  Vatten/Avlopp
  1 100 kr/år
  Sotning
  980 kr/år
  Renhållning
  1 465 kr/år
  Försäkring
  3 800 kr/år
  Total driftskostnad
  51 745 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Höglund 12, Bengtsfors

Intresseanmälan till Höglund 12, Bengtsfors

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: [email protected]

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: [email protected]