Dals Långed

Renoverad familjevilla med sjöutsikt!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Mustadfors Bräckan 8, Dals Långed

Utgångpris
2 400 000 kr
Antal rum
5
Boarea
180 Kvm
Biarea
88 Kvm
Tomtarea
1400 Kvm

Välkommen till denna unika pärla belägen i ett naturskönt område med en oslagbar sjöutsikt från första parkett. Här erbjuds ett renoverat och hemtrevligt hus med fräscha ytskikt, tre möjliga sovrum, badrum på båda våningsplan och flera sällskapsrum. Varje dag kan ni vakna upp till en fantastisk vy över Långbrohöljen och njuta av naturens lugn utanför dörren. Denna bostad har allt du kan önska dig – ljusa och öppna ytor, stilfulla detaljer, en skyddad och solig tomt samt ett garage för bekväm parkering av fordonen. Det generösa vinterbonade uterummet agerar förlängning av bostaden och bjuder på en enastående panoramautsikt över Dalslands kanal. Här kan ni slå er ner och koppla av med morgonkaffet eller bjuda in vänner och familj för minnesvärda stunder. En fastighet som måste upplevas på plats, varmt välkomna på visning!

 • Fastigheten erbjuder

  • Fräscha renoverade ytskikt
  • Rymligt garage
  • Vidsträckt sjöutsikt
  • Lugn och skyddad tomt
  • Fantastiskt vinterbonat uterum
  • Njutbar kamin
 • Planlösning

  Hall – Stig in i denna inbjudande hall som väntar med sitt lena trägolv utrustat med vattenburen golvvärme, klassiska panelväggar och vackra tegeldetaljer. Här möts du av en känsla av hemtrevnad, perfekt för att komma hem till en fridfull plats efter en lång dag på språng. Tänd en brasa i kaminen och låt gästerna få ett varmt välkomnande!

  Hall – Entréhallen öppnar upp mot en intilliggande hall vilket leder vidare mot kök och vardagsrum. Rummet har gott om utrymme för möblemang och är stilfullt inrett med plankgolv, vit bröstpanel som kombineras med vackra gula tapeter och vitmålat trätak.

  Vardagsrum – Vidare nås bostadens vardagsrum vilket är sobert inrett med plankgolv och tapeter i beige nyans. Anslutande uterum släpper in en generös mängd naturligt ljus som fyller rummet med liv och energi. Här finns gott om plats för soffgruppen som bjuder in till avkoppling framför en spännande film.

  Uterum – Ett uterum utöver det vanliga! I detta fantastiska vinterbonade uterum kan den enastående utsikten över Långbrohöljen och Dalslands Kanal avnjutas året runt. Med stora panoramafönster som ramar in den natursköna omgivningen får du en känsla av att vara nära naturen samtidigt som du är bekvämt skyddad från väder och vind. Här kan du koppla av i en fridfull atmosfär och låta dig förtrollas av omgivningens skiftande skönhet i alla årstider. Uterummet är utrustat med vattenburen golvvärme under trägolvet, öppningsbara glaspartier längst hela väggarna och ett 40cm plasttak med härligt ljusinsläpp.

  Kök – Välkommen till detta imponerande kök som inte bara erbjuder generösa ytor utan även en enastående sjöutsikt som förgyller varje måltidsupplevelse. Med trägolv som ger en varm och inbjudande känsla, vacker liggande träpanel på väggarna och en stilfull grå köksinredning är detta köket drömmen för den matlagningsintresserade och den som älskar att umgås i en inspirerande miljö. Från köket leder en dörr ut till den underbara uteplatsen där du kan njuta av vidsträckt sjöutsikt medan du avnjuter en god måltid eller kopplar av med en kopp kaffe. Köket är utrustat med kylskåp bakom matchande köksfront, spishäll, svart köksfläkt, ugn från Husqvarna, svart diskmaskin och en luft-luftvärmepump.

  Rum – På entréplan hittas ett rum som med fördel kan nyttjas som sovrum, klädkammare eller kontor. Rummet är inrett med ljust laminatgolv, tapetserade väggar och vita skivor i tak. Utanför fönstret avspeglas den lugna sjöutsikten och bekläder väggen likt en tavla.

  Badrum – Sist ut på entréplan nås det rymliga badrummet inrett med mörkt klinkergolv försett med njutbar golvvärme, vitt kakel på väggarna som kombineras med panel i dovt grön nyans och ett vitmålat trätak. Badrummet är utrustat med toalettstol, handfat och dusch med vikbara duschväggar och lämnar utrymme för fristående förvaringsmöblemang.

   

  Övre plan

  Hall – I entréhallen hittas den vackra trätrappan vilket leder vidare upp till övre plan. Där beträds en hall som öppnar upp mot intilliggande allrum och erbjuder vidare ingång till övre planets första sovrum. Hallen är inredd med trägolv, ljusa tapeter och vitmålat trätak.

  Sovrum – Ett lagom stort sovrum för enkelsäng, skrivbord och övrigt önskvärt möblemang. Rummet är inrett med trägolv, väggarna har svarta tapeter och vitmålat trätak.

  Allrum – Detta charmiga allrum på övre plan välkomnar med vackra trägolv, fräscha ytskikt och en generös yta som erbjuder gott om plats för en bekväm soffgrupp. Ljuset bjuds in genom fönstret i sydväst och skapar en inbjudande atmosfär dit man gärna drar sig undan för lite lugn och ro.

  Sovrum – Anslutande till allrummet hittas det rymliga master bedroom med egen balkong och badrum en suite. Här finns gott om plats för dubbelsängen och utrymme för fristående förvaringsmöblemang. Kliv ut på balkongen i sydöst och njut av förmiddagssolen, ta en varm kopp 11-kaffe och blicka ut över den ostörda utsikten över trädgård och anslutande skogsområde. Sovrummet är inrett med trägolv, ljusgrå tapeter och vitmålat trätak.

  Badrum – Med ingång från tidigare nämnt sovrum väntar bostadens andra badrum. Badrummet är inrett med våtrumsmatta på golv och vitmålat trätak samt utrustat med badkar, toalettstol och handfat.

   

  Källarplan

  Hall – Nedanför trappan väntar en mindre hall som öppnar upp mot en större hall intill. Från den mindre hallen hittas ingång till pannrum och förrådsutrymmen.

  Pannrum – I pannrummet hittas en äldre kombipanna, ackumulatortank om 500L och solpaneler till varmvatten.

  Hall – Längre in på källarplan öppnar en större hall upp vilket är försett med två mindre förrådsutrymmen. Utrymmet är inrett med betong på golv, väggar och tak.

  Tvättstuga – Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare samt med egen utgång belägen under uterummet i nordöst.

  Förråd – Ett stort förrådsutrymme beläget innanför tvättstugan. Rummet från ljusinsläpp från två väderstreck och kan med fördel nyttjas som förslagsvis hobbyrum.

 • Övriga byggnader

  Garage – Vid infarten i tomtens västra del hittas ett stort garage med rum uppepå. Garaget är uppfört med betonggolv och plåttak, är isolerat och utrustat med både elport, vatten/avlopp och el.

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och Dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Sjövatten – Till fastigheten finns sjövatten draget, perfekt för trädgårdsbevattningen!

  Vatten/avlopp – Fastigheten är ansluten till en gemensam vattenbrunn. Avloppet är från 1994 och består av en trekammarbrunn med infiltration.

  Eldstäder – Vid brandskyddskontroll daterad 2020-01-24 för braskamin, Contura, antecknades det att glidskydd saknas. Brandskyddskontroll daterad 2023-05-10 för värmepanna, Albin, är utförd utan noteringar som föranleder vidare utredning. Vid besöket antecknades det att glidskydd saknas och otät anslutning förbindelsekanal.

  Markreglering – Garaget ligger delvis på grannfastighet Lästevik 1:23. Fastighetsägarna har ansökt om en markreglering på ca 340 m2 enligt bifogat karta med ärende nummer O241520. Enligt Lantmäteriet planeras mätningen till slutet på augusti/början på september 2024. De exakta gränserna och storlek bestäms av Lantmäteriet och kan avvika från bifogad karta.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  702 000 kr
  Tomt
  287 000 kr
  Totalt
  989 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  9
  Totalt pantvärde
  1 700 000 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  104 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2024-07-26)
  Energiklass
  D
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1½ planshus med källare
  Grund
  Grundmur
  Källare
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Plåt
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Vedkamin
  Fönster
  3-glas
  Ventilation
  Mekanisk till och frånluft
  Vatten och avlopp
  Grävd brunn, delad / Trekammarbrunn med infiltration
  Uppvärmning
  Luft-luftvärmepump, vedpanna, solvärme
 • Driftkostnad

  El kostnad baserad på 11 000 kWh/år. Värme avser kostnad för ved. Renhållning avser årsavgiften, 111 kr/tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 7 418 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  Värme
  20 000 kr/år
  El
  18 500 kr/år
  Vatten/Avlopp
  1 400 kr/år
  Sotning
  1 500 kr/år
  Samfällighet
  1 000 kr/år
  Renhållning
  1 465 kr/år
  Försäkring
  4 500 kr/år
  Total driftskostnad
  48 365 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Mustadfors Bräckan 8, Dals Långed

Intresseanmälan till Mustadfors Bräckan 8, Dals Långed

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: [email protected]

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: [email protected]