Centrum

Rymlig tvåplansvilla i lugnt område!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Granåsvägen 11, Bengtsfors

Utgångpris
950 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
920 Kvm
Biarea
72 Kvm
Boarea
134 Kvm

Välkommen till en vacker och omhändertagen villa uppförd 1949. Villan har ursprungligen innehållit två separata lägenheter men har nyttjats som en stor villa under många år. Nu finns en genomtänkt planlösning med tilltrivsamma sällskapsrum och sovrum belägna på entréplan samt möjlighet till ett flertal sovrum på övre plan. Bostaden erbjuder utöver detta även badrum/WC på båda plan samt en smakfullt inredd gillestuga där användningsområdena är många. Bostaden har renoverats med nytt kök och nytt ytskikt i ett flertal rum och renoveringsprojektet överlämnas till nästa ägare att slutföra enligt sina idéer och önskemål. Vidare erbjuds både lättskött och effektiv uppvärmning i form av bergvärme installerad under 2014 samt ett centralt läge med gångavstånd till skola, förskola, idrottsplats och ytterliga önskvärda bekvämligheter.

 • Fastigheter erbjuder

  • Nya 3-glas fönster år 2023
  • Härligt kök med gasspis
  • Bergvärme
  • Trädgård med avskilt och soligt läge i Centrala Bengtsfors
  • Fiber
 • Planlösning

  Entréplan

  Hall – Välkommen in i en ljus och luftig hall med en kombination av stilrent klinkergolv och nytt parkettgolv. Klinkergolvet är berikat med golvvärme (el). Väggarna är målade i stilrent vitt och är inramade av nya lister i ek.

  WC – En ljus och rymlig WC med mycket förvaring. Rummet är inrett med ljusblått våtrumsgolv och matchande våtrumstapeter i en vit och blå färgsättning. Rummet är försett med handfat och nyare toalettstol. Via ett mindre fönster i råglas tillförs bra ljusinsläpp utan insyn.

  Kök – Köket genomgick en renovering under 2014 och är försett med stilren inredning i grått som avger en vacker kontrast mot den svarta stenskivan och väggkakel i marockanskt stil. Utrymmet är mycket användarvänligt och blickfånget i rummet är den stora vackra gashällen från Falcon med tillhörande fläkt. Den exklusiva spisen innehar bland annat två ugnar, induktionsplatta samt grill och är en dröm för den matlagningsintresserade. Gasledningen är placerad under det vackra trägolvet och gasoltuben återfinns utomhus. Vidare återfinns en integrerad diskmaskin med köksfront (Ikea) och kyl/frys i rostfritt stål (Frigidaire).

  Vardagsrum – I anslutning till köket återfinns vardagsrummet, här kan man med fördel tända en brasa i den öppna spisen för att tillföra extra trivsel till omgivningen. Rummet är inrett med klassisk fiskbensparkett, vitmålade väggar inramade av nya eklister och nygipsat- och vitmålat tak.

  Rum – Med ingång från hall finns ett renoverat rum med nytt parkettgolv, vitmålade väggar med nya lister i ek samt nytt innetak. Ett stort fönster som vetter mot villans framsida ger extra ljusinsläpp till rummet.

   

  Övre plan

  Hall – Ett stort möblerbart utrymme med anslutning till samtliga rum på övre plan. Rummet är inrett med nytt parkettgolv, vitmålade väggar med nya lister i ek och nytt innetak.

  Badrum – Rummet är inrett med mörkgrönt våtrumsgolv samt våtrumstapeter i klassiskt beige. Duschblandare, handfat samt nyare toalettstol finns i utrymmet.

  F.d. kök – Vidare återfinns ett större rum som har tidigare varit lägenhetens kök. Köket är utrivit och projektet lämnas kvar till nästa ägare att köra vidare på. Fönstren är byta mot nya frostade 3-glas fönster då den tidigare ägaren hade planer på att inreda ett badrum i utrymmet.

  Vardagsrum – Den stora salongen på andra våningen är under renovering och projektet lämnas över till nästa ägare. Innetaket är nymålat och fönster är byta. Fiskbensparketten är delvis upplockad då den tidigare ägaren hade planer på att lägga ett nytt golv i rummet. Utgång till balkong i väster, balkongen är i sämre skick och behöver renoveras.

  Sovrum – Sovrummet har totalrenoverats inklusive nytt parkettgolv, vitmålade väggar och nytt innetak. Lik som i övriga rum finns nya lister i ek samt nytt 3-glas fönster i rummet. Fyra garderober.

   

  Källarplan

  Hall – Via källartrappan i entrén nås en hall med grönt betonggolv samt vita betongväggar och tak. Via hallen nås källarplanets alla rum med enkelhet.

  Matkällare – Placerat till vänster ligger två matkällare belägna.

  Tvättstuga – Med betonggolv, vitmålade betongväggar och tak erbjuds en rymlig och funktionell tvättstuga med två fönster. Rummet är försett med två tvättmaskiner, torktumlare, tvättbalja samt en arbetsbänk som lämnas kvar vid flytt.

  Pannrum – Angränsande till tvättstugan ligger bostadens pannrum beläget. Rummet är inrett med grönt betonggolv, vita betongväggar och betongtak. Utrymmet inhyser nytt element samt bergvärmepump från Thermia (2014).

  Rum –För att mjuka upp känslan, ge värme och ombonad har en grå heltäckningsmatta lagts in, detta kombineras med vit bröstpanel, väggar målade i smutsrosa nyans samt vitmålat betongtak. Utrymmet är försett med nya eluttag samt ny elledning till taklampa. Trots sin placering under jord upplevs rummet som ljust och luftigt med hjälp av de tre fönster som bjuder på mycket ljusinsläpp.

 • Övriga upplysningar

  Friskrivningsklausul – Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

  Eldstäder – Sotarprotokoll utförd 2018-03-15 på öppen spis, bottenvåning. Skorsten bristfällig. Fogar i omslutning över tak är delvis bristfälliga och behöver fogas om. Protokoll saknas för öppen spis, andra våning.

  Fönster – Nya 3-glas aluminiumfönster till källaren är inköpta men inte monterade. Fönstren ingår i köpet.

  Renoveringar – Sedan 2018 har bostaden renoverats med nya fönster samt nytt ytskikt i flera rum. Enligt den tidigare ägaren till bostaden har köket renoverats 2014, bergvärme installerats 2014 och entrén med klinkergolv och el golvvärme renoverats 2014. Rummet i källaren ska ha renoverats av tidigare ägaren 2018.

 • Övriga byggnader

  Fristående garagebyggnad

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  367 000 kr
  Tomt
  137 000 kr
  Totalt
  504 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  5
  Totalt pantvärde
  780 000 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  75 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2018-05-04)
  Energiklass
  E
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  Tvåplanshus
  Grund
  Grundmur
  Källare
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Puts
  Takbeklädnad
  Plåt
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Öppen spis
  Fönster
  3-glas aluminium
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp.
  Uppvärmning
  Bergvärme
 • Driftkostnad

  Elkostnad inklusive uppvärmning beräkand på 9.504 kWh/år. Avgift för sophämtning avser den årliga fasta avgiften, 98 kr per tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 3780 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  18 722 kr/år
  Vatten/Avlopp
  8 751 kr/år
  Renhållning
  1 271 kr/år
  Försäkring
  7 368 kr/år
  Total driftskostnad
  36 112 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Granåsvägen 11, Bengtsfors

Intresseanmälan till Granåsvägen 11, Bengtsfors

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: [email protected]