Gustavsfors

Snart till Salu! Pittoresk gård på 7 hektar utanför Gustavsfors!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Bön Enerhögen, Gustavsfors

Utgångpris
1 650 000 kr
Antal rum
5
Boarea
100 Kvm
Biarea
100 Kvm
Åkermark
4 Ha
Betesmark
1 Ha
Övrig mark
2 Ha
Tomtarea
71144 Kvm

Med stolthet presenteras denna lagom stora gård med anor från tidigt 1900 talet och med belägenhet i utkanten av trivsamma Gustavsfors. Gården erbjuder ca 7 hektar mark inklusive ca 2,5 ha betesmark och ca 3 ha skogsmark. Boningshuset byggdes redan i början på 1900 talet och tillbyggdes senare. Här finns ett större kök med lantlig karaktär, flera sällskapsrum, fyra sovrum, badrum och uppvärmning med bergvärme. Vackra vyer på landbyggden väntar utanför fönstren och sjön Lelången kan skymmas i bakgrunden ca 800 meter bort i sydväst. Vidare på fastigheten finns en större ladugård med stall inklusive fyra boxar och möjlighet till mindre djurhållning. Denna vackra gård passar utmärkt till såväl permanent som fritidsboende. Varmt välkommen på visning!

 • Fastigheten erbjuder

  • Härligt lantligt läge med närhet till Gustavsfors
   Boningshus från tidig 1900 tal
   Stor ladugård med stall och boxar
   Betesmark och lagom stor skog

 • Planlösning

  ENTRÉPLAN

  Hall/vindfång – Välkommen in via den mera familjära ingången i norr, där en mindre hall agerar vindfång och köket väntar bakom dörren. 

  Kök – Det rymliga köket erbjuder en äldre inredning dock med god standard och en härlig lantlig känsla. Den höga takhöjden utnyttjas fullt ut med dubbla skåp på väggarna och den vacker spiskåpan höjer stämningen ytterligare. Vidare finns moderna vitvaror inklusive nyare kylskåp, frysskåp och spis, allt av märke Elvita (årtal ca 2020). Köket erbjuder gott om plats till såväl matlagning till köksbord med rogivande utsikt över landsbygden i norr.

  Vardagsrum – Vid bostadens östra gaveln vilar två rum i fil, vilka kan användas som ett större sälskapsutrymme eller möjligtvis splittras upp i två separata rum av nästa ägare. Idag får rummen väldigt mycket ljusinsläpp genom fönster i tre väderstreck och inredningen är sammanhängande med parkettgolv, ljuvliga tapeter och vitmålade träpaneler i tak. Närmaste köket vilar en öppen spis präglad av rött tegel vilket var ett populärt val på 1960-70 talet (eldstad ej godkänd pga. bristfällig rökkanal).

  Huvudingång/hall – Den mer formella ingången är belägen vid villans södra långsida med närhet till vardagsrummet samt trappan upp till övre plan. Här väntar en uppiggande färgsättning med plastmatta på golvet, grönmönstrade tapeter och träpaneler i tak.

  Pannrum – Utrymme som inhyser bergvärmepump (IVT från tidig 2000tal) och proppskåp.

  Korridor – Direkt till vänster om hallen finns en korridor vilken leder vidare till bostadens tillbyggda del med två sovrum och ett badrum.

  Badrummet – Badrummet är belägen i mitten på huset med ingång från både södra (nära huvudingången) och i norr (nära köket). Inredningen består av äldre våtrumsmatta och tapeter, toalett, badkar, handfat, dusch och tvättmaskin.

  Sovrum – Det första sovrummet är belägen i sydväst med fönster mot två väderstreck och tillfredsställande utsikt över gården. Inredningen består av plastmatta på golvet, mönstrade tapeter på väggarna och vitlaserade träpaneler i tak.

  Sovrum – Vägg i vägg med det förstämda sovrum finns ett rum vid den västra gaveln. Rummet är inrett med trägolv, tapeter på väggarna och vita skivor i tak.

  ÖVRE PLAN

  Hall – Uppför den rustika trappan finns ett hallutrymme med utgång till balkong i söder samt inträde till två stora kattvindar.

  Sovrum – Stort sovrum med äldre inredning inklusive plastmatta på golvet, tapeter på väggarna och vitmålade träpaneler i tak.

  Sovrum – Trivsamt rum inrett med trägolv, blommiga tapeter och vitmålade träpaneler i tak.

 • Övriga byggnader

  Ladugårdsbyggnad – På fastigheten finns en stor ladugårdsbyggnad med delvis timmerstomme/delvis plank/trästomme samt plåttak (målat för ca 2 år sedan). Byggnaden är uppdelad i flera sektioner inklusive förvaringsutrymme, hölada, stall med 4 boxar och vedbod. El och vatten kopplade i stallet.

  Bod – Äldre byggnad byggt av trä med plåttak. Äldre el finns inkopplad. Byggnaden inhyser ett rum och är byggt ovanpå en jordkällare.

  Växthus

  Garage (äldre, enklare garage)

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Energideklaration – Bostaden används som fritidshus av nuvarande ägaren och är undantagen från boverkets krav om energideklaration.

  Förvärvstillstånd – Förvärvstillstånd krävs. (Du som sedan minst ett år är folkbokförd inom glesbygdsområde i Bengtsfors kommun behöver inte söka tillstånd.) Förvärvstillstånd söks hos Länsstyrelsen i samband med köp och kostar 4600 kr för privatpersoner.

  Skogsmark – På fastigheten finns ungefär 3 hektar skogsmark öster om väg 172. Skogen har avverkats och nyplanterades med gran för ca 5-10 år sedan.

  Jakträtt – Fastigheten tillhör Gustavsfors VVO som förvaltar både älgjakt och småviltsjakt. Fastighetsägaren får en plats i Gustavsfors Älgjaktslag men platsen för inte utarrenderas.

  Eldstäder – Enligt besiktningsprotokoll daterat 2019-04-09 är den öppna spisen på bottenvåningen inte godkänd med följande noteringar: Rökkanalen till den öppnaspisen är såpas bristfällig över tak att täthetsprovning ej kunde utföras. Takstegen är bristfälligt fastsatt och måste förankras på ett tillfredställande sätt. Glidskyddet är felmonterat och skall sättas fast på rätt sätt.

  Avlopp – Äldre avloppsanläggning. Inga uppgifter om avloppet finns hos Dalslands miljö- och energikontor.

  Boarea – Enligt taxeringsuppgifterna är boarean 81 m2. Enligt säljarens uppmätning är boarean ca 100 m2.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  592 000 kr
  Tomt
  342 000 kr
  Totalt
  934 000 kr
  Taxeringsår
  2023
  Taxeringskod
  120

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  0
 • Energi

  Status (energideklaration)
  Behövs ej
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1,5 planshus
  Grund
  Grundmur
  Torpargrund
  Stomme
  Timmer/trä
  Bjälklag
  Fasad
  Aluminiumplåt
  Takbeklädnad
  Betongpannor
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Öppen spis
  Fönster
  2-glas och 3-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Djupborrad brunn/Enskilt avlopp.
  Uppvärmning
  Bergvärme
 • Driftkostnad

  Värme ingår i el. Elkostnaden baserad på 8582 kWh/år och fritidsboende från april – oktober + ett par veckor på vintern. Uppvärmning till ca 10-15 grader under vintern (när tomt). Renhållning avser årsavgiften, 111 kr tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 5205 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  16 868 kr/år
  Renhållning
  1 495 kr/år
  Försäkring
  6 900 kr/år
  Total driftskostnad
  25 263 kr/år

Planlösning

Bilder

Karta

Bön Enerhögen, Gustavsfors

Intresseanmälan till Bön Enerhögen, Gustavsfors

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: [email protected]

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: [email protected]