Tisselskog

Tisselskogs församlingshem

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Tisselskogs stom 14, Dals Långed

Utgångpris
800 000 kr
Antal rum
Tomtarea
1900 Kvm
Boarea
213 Kvm

Nu finns den unika och spännande möjligheten att förvärva församlingshemmet i Tisselskog Stommen! Denna historiska byggnad byggdes som skolhus på 1880 talet med plats för såväl skolsal, avklädningsrum, två rum och kök till lärare, slöjdsal samt rum till en lärarinna. Skolan lades ner 1967 då det bara fanns 11 elever i skolan och fastigheten överlämnades av kommunen till församlingen som gåva. Kyrkan fattade beslut att bygga om skolan till församlingshem och efter en omfattade renovering inklusive bland annat installation av toaletter och elektrisk uppvärmning kunde församlingshemmet öppna sina dörrar redan till adventfirandet 1968. 57 år senare har kyrkan nu fattat beslut att låta fastigheten gå vidare till ny ägare. Varmt välkommen på visning av denna byggnad som har betytt mycket för socken under nästan 150 år.

 • Planlösning

  Entréplan

  Hall – Stor och välkommande entré och samlingshall utanför salarna. Utrymmet fungerar även som kapprum med gott om plats till ytterkläder. Härifrån nås även trappan till övre plan.

  WC – Wc i anslutning till hallen som inhyser toalettstol med stödhandtag och handfat.

  Samlingssal – En stor samlingssal finns med gott om plats till många sittplatser och är perfekt till stora sociala sammankomster. Det stora utrymmet kan delas upp i tre mindre rum med hjälp av vikbara skjutväggar. Luft-luftvärmepump finns i salen.

  Kök – Arbetskök med stora arbetsytor, diskbänk och mycket skåp. Köket är utrustat med kylskåp och kyl/frysskåp, båda från Bosch, samt spis med fläkt från Husqvarna. Kyrkan kommer att byta ut den industriella diskmaskinen mot en standarddiskmaskin innan överlämnandet.

  WC – Utanför köket finns en mindre WC med toalettstol och handfat.

   

  Övre plan

  Rum – Direkt uppför trappan vilar ett mindre sällskapsrum med godkänd vedkamin. Ingång finns till kattvindarna och till vinden. Härligt ljus kommer från ett takfönster, dock har kyrkan meddelat att det har läckt lite från fönstret.

  Rum – Vid den norra gaveln finns ett mindre rum inrett med plastmatta, tapeter och flera garderober. Från rummet nås även ett större vindsförråd som inhyser byggnadens varmvattenberedare.

  Sal – Uppför ytterligare några trappsteg mot den södra gaveln finns det en större sal vilken har används som vävstolssal på senare tid. Salen har trägolv, målade väggar och vitmålat tak.

 • Övriga byggnader

  Pumphus

  Förrådsbyggnad

 • Övriga upplysningar

  Besiktning – Fastigheten besiktigas inför försäljning. Besiktningsprotokoll finns att tillgå hos mäklaren.

  Areauppmätning – Boarean uppmätts till 213 m2. Mätning har utförts av företaget Enspecta enligt Svensk Standard SS 21054:2020.

  Vatten – Den grävda vattenbrunnen skötts i gemensamhetsanläggning tillsammans med 3 andra fastigheter. Gemensamhetsanläggningen består av vattentäkt, pumpanläggning med hydrofortank, eltillbehör samt vattenledning mellan vattentäkt och pumpanläggning. Brunnen är belägen på Tisselskogs Stom 1:26.

  Avlopp – Fastigheten har ett äldre enskilt avlopp. Ingen information om avloppet finns hos tillsynsmyndigheten Dalslands Miljö och Energiförbund.

  Eldstäder – Brandskyddskontroll utförd 2024-03-12 för braskaminen på andra våningen. Inga noteringar som föranleder vidare utredning.

  Inventarier – Möbler och inventarier, inklusive bl.a. pendellampor kommer att tas bort och ingår inte i försäljningen. Pianot kan lämnas kvar vid intresse.

  Renoveringar – Fönstren renoverades år 2016.

  Fiber till tomtgräns.

  Obligatorisk Ventilations Kontroll – OVK utförd och godkänd år 2020. Ny OVK ska göras under våren 2024.

  Friskrivningsklausul – Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

  Friprovningsrätt

  Fastighetstaxering och användning – Fastigheten är taxerad som ”Specialenhet, ecklesiastikbyggnad (827)” eftersom den ägs av Svenska Kyrkan och används som församlingshem. Fastigheten saknar taxeringsvärde. Fastigheten kommer förmodligen att få en ny taxeringskod och taxeringsvärde av Skatteverket efter försäljningen. Bygglov krävs för ändrad användning av fastigheten, frågor hänvisas till Samhällsbyggnadsenheten, Bengtsfors kommun.

  Driftskostnader – Elkostnaden inklusive uppvärmning är baserad på 23000 kWh med året runt verksamhet. Renhållning avser årsavgiften, 111 kr tömning tillkommer. Försäkring är en schablonkostnad eftersom byggnaden inte är försäkrad för sig. Fastigheten är försäkrad tillsammans med församlingens samtliga byggnader idag.

 • Referenser

  Information om byggnadens historia kommer från boken, Tisselskogs Socken av Tisselskogs Hembygdsförening. Munk-Reklam AB, Munkedal 1990.

 • Gemensamhetsanläggningar

  Gemensamhetsanläggning BENGTSFORS TISSELSKOGS STOM GA:1
  GA1

 • Servitut

  Officialservitut vattenledning., Last
  1460-2022/17 – 3, 2022-11-07

  Officialservitut vattenledning., Förmån
  1460-2022/17 – 2, 2022-11-07

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Taxeringsår
  2023
  Taxeringskod
  827

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  0
 • Energi

  Status (energideklaration)
  Behövs ej
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1,5 planshus
  Grund
  Grundmur
  Torpargrund
  Stomme
  Timmer/trä
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Galvat takplåt
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Kamin
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag, OVK godkänd år 2020
  Vatten och avlopp
  Grävd brunn (gemensam), äldre enskilt avlopp
  Uppvärmning
  Oljefyllda elelement, luft-luftvärmepump
 • Driftkostnad

  Elkostnaden inklusive uppvärmning är baserad på 23000 kWh med året runt verksamhet. Renhållning avser årsavgiften, 111 kr tömning tillkommer. Försäkring är en schablonkostnad eftersom byggnaden inte är försäkrad för sig. Fastigheten är försäkrad tillsammans med församlingens samtliga byggnader idag.

  El
  40 000 kr/år
  Vatten/Avlopp
  1 000 kr/år
  Sotning
  500 kr/år
  Samfällighet
  1 000 kr/år
  Renhållning
  1 495 kr/år
  Försäkring
  8 000 kr/år
  Total driftskostnad
  51 995 kr/år

Planlösning

Bilder

Karta

Tisselskogs stom 14, Dals Långed

Intresseanmälan till Tisselskogs stom 14, Dals Långed

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: [email protected]