Bäckefors

Unik 1920 tals villa med bevarade detaljer!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Hasselbacken Kjellgården, Bäckefors

Utgångpris
1 700 000 kr
Antal rum
5
Boarea
125 Kvm
Biarea
35 Kvm
Tomtarea
7261 Kvm

På en lummig lätt sluttande tomt omringad av grönska ligger denna originella arkitektritade villa uppförd 1922 med unika detaljer, både exteriört och interiört. Den rustika mörka fasaden varvas av träpanel, liggande timmerstockar och dekorativ fjällpanel som tillsammans med vita spröjsade fönster beklädda med blå fönsterluckor skapar ett karaktäristiskt och alpinspirerat utseende. Invändigt varvas snickarglädje med robusta exponerade takbjälkar, dekormålade inredningsdetaljer och estetiskt tilltalande spegeldörrar. I vardagsrummet sprider den öppna spisen en härlig värme och de spröjsade pardörrarna mot altanen ger ett härligt ljusinsläpp från söder. En unik fastighet som måste upplevas på plats.

 • Fastigheten erbjuder

  • Arkitektriktad villa med unik karaktär
  • Lillstuga med vedeldad bastu
  • Påkostad slaktbod
  • Lummig, grönskande trädgård
  • Stor härlig altan i söderläge
 • Planlösning

  ENTRÉPLAN

  Hall– Ett par dekorativa pardörrar öppnar upp till en inbjudande rymlig hall med öppna möblerbara ytor med plats för avhängning av ytterkläder och hallmöbler. Väggarna är beklädda med liggande vitmålad träpanel och till höger återfinns en praktisk och tilltalande hatthylla samt en garderob som matchar pardörrarna vid entrén. Strax innanför entrén återfinns även den dekorativa trappan med ett prydfullt räcke med handmålad dekoration som utgör en snygg inredningsdetalj. På golvet ligger en mönstrad plastmatta och i taket sitter vitmålad träpanel.

  Vardagsrum – Direkt till höger om hallen ligger ett rymligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp från de spröjsade pardörrarna som leder ut till en soldränkt altan i söderläge. I vänstra hörnet återfinns en murad öppen spis med nyinstallerad kassett som utgör en vacker inredningsdetalj likväl som den sprider både värme och mysfaktor. Väggarna är beklädda med liggande målad träpanel i grå kulör som matchar de randiga tapeterna ovan. Taket är vitmålat med framträdande takbjälkar och på golvet ligger ett välvårdat trägolv.

  Matsal – I direkt anslutning till vardagsrummet ligger en originell matsal där inredningen går i samma stil de arkitektritade möblerna som ritande i samband med att fastigheten byggdes 1922. Möblerna ingår i fastigheten och inkluderar matsalsbord, stolar samt 2 stycken skåp. Inredningen består av ett gediget trägolv, väggar beklädda med liggande träpanel och tapeter samt trätak med framträdande bjälkar. Rummets interiör utmärker sig av färgmatchande inredningsdetaljer i blå kulör som är återkommande i likväl byggnadsmaterial som i de arkitektritande möblerna. Även detta rum är försedd med en anrik öppen spis som pryder ena hörnet.

  Groventré/Hall – Mindre hallutrymme som nås från en entré vid fastighetens nordöstra gavel. Entrén leder direkt in till en hall invid köket.  

  Kök – Rymligt och nyrenoverat kök med generösa arbetsytor och mycket plats till förvaring. Köket renoverades år 2022 med ny köksinredning, vackra stenskivor från den lokala stenhuggaren Thorns och en påkostad gasspis från det exklusive märke Ilve. Vidare är köket utrustat med nya vitvaror inklusive extrabrett kylskåp från Cylinda, diskmaskin från Bosch och härlig köksvedspis. Utrymmet präglas av ett vackert ekparkettgolv under fötterna och vitt kakel på väggarna.

  Wc – Till vänster i hallen vid huvudentrén strax innan köket finns ett mindre wc utrustad med toalettstol och handfat. Inredningen består av plastmatta, vita skivor i tak samt väggar beklädda med vitmålad träpanel och mönstrade tapeter.

   

  ÖVREPLAN

  Den dekorativa trappan från entréhallen är ett rent konstverk med ett dekormålat räcke med vackra trädetaljer, trappsteg beklädda av ljus behaglig heltäckningsmatta samt en trappräckslina med dekorativa hänganordningar som ger repet ett snyggt fall. Övre plan öppnas upp av en tilltalande ljus hall med ekparkettgolv samt vitmålad träpanel på väggar och i tak där breda exklusiva lister avskiljer golv och tak från de prydliga väggarna.

  WC– I första dörren till vänster återfinns ett mindre wc. Väggar och tak är beklädda med vitmålad träpanel och på golvet ligger ett golv av träplank. Utrymmet är försett med toalettstol samt ett handfat där väggen bakom beklätts med turkost kakel.

  Sovrum – Direkt till höger i hallen ligger ett gemytligt sovrum som är smakfullt inrett med trägolv, ljusgråa tapeter samt vitmålade paneler i tak.

  Sovrum– Tilltalande sovrum med det lilla extra. Här står dubbelsängen placerad mot en iögonfallande vitmålad timmervägg och direkt till höger om dörren står en vacker välbevarad kakelugn. Det vitmålade trätaket avskiljs från de vita väggarna med en smäcker vit trälist och på golvet ligger ett vackert trägolv. Rummet är även försedd med garderober som återfinns direkt till höger om dörren och ingång finns till badrummet ensuite.

  Bad – Badrum utrustat med dusch, handfat med underskåp, bidé samt en tvättmaskin av märke Siemens från 2017. Väggarna är beklädda med våtrumstapeter, golvet med plastmatta och taket består av träpanel. Ovanför handfatet sitter ett badrumsskåp med spegel samt infällda spotlights och väggen mellan handfat och överskåp är beklädd med kakelplattor i beige ton.

  Sovrum– Sovrum beläget längst bort till höger i hallen där väggarna är beklädda med en rofylld grå tapet samt en utmärkande fondvägg som ger en snygg kontrast. På golvet ligger en ljus plastmatta och i taket sitter vitmålad träpanel.

  Klädkammare – Praktisk klädkammare med beständigt trägolv samt målade väggar och tak.

   

  KÄLLARPLAN

  Förråd/matkällare– Praktisk svalt utrymme som kan nyttjas som matförråd likväl som övrig förvaring. Utrymmet består av golv, väggar och tak i betong.

  Pannrum– Utrymme med betonggolv samt brandsäkra skivor försett med Nibe ved/pelletspanna med el patron från 2008 samt ackumulatortank på 500 liter (kopplad även till solpaneler för uppvärmning). Här återfinns även dörren till torpargrunden. 

 • Övriga byggnader

  Lillstuga- Pittoreskt timmerhus som matchar huvudbyggnaden med dess mörka timmerfasad, blåa dörrar och vita spröjsade fönster. Stugan är uppförd på plintar med plåttak samt 2-glasfönster. Stugan är uppdelad i tre sektioner varav ett större rum med diskbänk och vedspis (ej kontrollerad), en sektion med vedeldad bastu samt en sektion till förvaring av ved.

  Butik/slaktbod – År 2021 byggdes ut en äldre byggnad till butik med slaktbod/kötthantering vilket godkändas av Livsmedelsverket för den dåvarande verksamhet.  Byggnaden är uppdelad i rum (butiksdel), kylrum (kylanläggning följer inte med men kan köpas till), toalett, styckrum, flårrum och rökrum.

  Uthus/stall- Äldre byggnad uppförd på plintar och cementblock, träpanel och plåttak som är uppdelad i två sektioner varav den ena sektionen är ett förrådsutrymme försedd med isolerat sadelrum och den andra sektionen är utrustad med boxutrymme samt indragen ström och belysning.

 • Renoveringar

  2022 – Renoverat kök, byggd altan och gjutit till utekök.

  2010-2013

  Nya pardörrar till altan i söder

  Målning och tapetsering av vardagsrum

  Målning av hall på entréplan samt övre plan

  Nytt hallgolv på övre plan (ekparkett)

  Slipat trägolv, återställt takhöjd, målat samt tagit fram timmervägg i det stora sovrummet

  Nytt golv, samt målning av väggar och tak i WC övre plan

  Målning av fasad och snickeriarbeten

  Gjutning av betongplatta till altan

  Påbörjat uppbyggnad av ute kök vid altan

  Ny dränering under altan vid fasaden södra sida

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Köpeobjekt – Köpeobjektet består av två fastigheter, VÄTTUNGEN 1:398 och VÄTTUNGEN 1:339. Den totala tomtarean är 7261 m2 inklusive 6461 m2 på VÄTTUNGEN 1:398 och 800 m2 på VÄTTUNGEN 1:339 enligt fastighetsregistret.

  Eldstäder – Värmepanna fastbränsle Nibe Alpha kombi pannrum, kakelugn sovrum, vedspis Husqvarna kök, öppen spis bottenvåning matsal, öppen spis bottenvåning vardagsrum brandskyddskontroll utfört 2020-12-17. Brandskyddskontroller är utförd utan noteringar som föranleder vidare utredning. Glidskydd bristfälligt.

  Fiber – Fiber inkopplad. Medlem i Ödskölts fiberförening.

  Helikopterplatta – Fastigheten är belägen nära Dalslands sjukhus som har en aktiv helikopterplatta. Förbud finns mot flaggstång, höga träd eller annat flyghinder. https://www.vastfastigheter.se/fastigheter-och-projekt/helikopterflygplatser/anmalan-om-flyghinder-och-annan-storande-verksamhet-pa-helikopterflygplats/?vgrform=1

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  256 000 kr
  Tomt
  122 000 kr
  Totalt
  378 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  12
  Totalt pantvärde
  1 400 000 kr
 • Energi

  Status (energideklaration)
  Utförd (2017-06-11)
  Energiklass
  G
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  1,5 planshus
  Grund
  Grundmur
  Torpargrund/källargrund
  Stomme
  Timmer/trä
  Bjälklag
  Fasad
  Trä
  Takbeklädnad
  Plåt
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  2 st. öppna spis, vedspis, kakelugn
  Fönster
  2-glas (3-glas i ett rum)
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp.
  Uppvärmning
  Kombipenna Nibe (pellets, ved, el, solvärme)
 • Driftkostnad

  Elkostnaden baserad på 12 500 kWh/år inklusive hushållsel och underhållsuppvärmning i slaktbod. Uppvärmning med ved uppges i kalkylen. Alternativt kan pellets användas som bränsle, kostnad ca 18 000 kr/år. Renhållning avser årsavgiften, 111 kr tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 2 785 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  Värme
  8 000 kr/år
  El
  14 800 kr/år
  Vatten/Avlopp
  8 500 kr/år
  Sotning
  2 000 kr/år
  Renhållning
  1 495 kr/år
  Försäkring
  5 200 kr/år
  Total driftskostnad
  39 995 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Hasselbacken Kjellgården, Bäckefors

Intresseanmälan till Hasselbacken Kjellgården, Bäckefors

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: [email protected]

  Biträdande Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: [email protected]