Centrum

Välvårdad familjevilla intill vattnet!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Kanalvägen 4, Bengtsfors

Utgångpris
1 500 000 kr
Antal rum
5
Boarea
99 Kvm
Biarea
99 Kvm
Tomtarea
863 Kvm

På första parkett invid Bengtsbrohöljen är nu denna välvårdade villa till salu! Löpande genom åren har stora renoveringar genomförts och idag erbjuder villan både uppvärmning med bergvärme, nytt betongtegeltak, inkopplad fiber, renoverat kök och en bekväm robotgräsklippare som ger er tid över till annat! Den härliga hörntomten bjuder inte bara på stilla sjöutsikt utan även på många soltimmar, en stenlagd uteplats och en mysig altan under tak. Här finns gott om utrymme för familjen att känna sig som hemma, samlas för kreativa projekt i det rymliga källarplanet, härliga middagsbjudningar i den stora sällskapsdelen eller mysiga grillkvällar ute i den trivsamma trädgården. Inom kort promenadavstånd nås både skolor, centrala bekvämligheter och lugna promenadstråk invid vattnet längst ”gamla järnvägen” mot Billingsfors. Packa ryggsäcken och vandra till det närliggande Höljerudsfjället och bege er mot populära Höljerudsstugan för en fikapaus vid grillplatsen där ni kan blicka ut över Dalslands Kanal. Hjärtligt välkomna!

 • Fastigheten erbjuder

  • Sjöutsikt över Bengtsbrohöljen
  • Uppvärmning med bergvärme
  • Robotgräsklippare följer i köpet
  • Nytt betongtegeltak 2018
  • Inkopplad fiber
  • Välplanerad planlösning
 • Planlösning

  Entréplan

  Hall – En luftig och ljus hall med goda avhängningsytor. Genom ytterdörrens sidofönster sprids gott om dagsljus från öst in i rummet och utanför skymtas även det glittrande vattnet från Bengtsbrohöljen.

  Sovrum – På vänster hand om hallen nås bostadens första sovrum vilket kan möbleras med dubbelsäng eller enkelsäng med övrigt önskvärt möblemang. Bakom skjutdörrarna hittas en välutrustad garderob där kläderna med enkelhet kan sorteras upp. Under fötterna vilar en ljus heltäckningsmatta, väggarna har vitmålade vävtapeter och vita skivor i tak. Utanför fönstret avspeglas en vacker sjöutsikt bakom det vackert blommande äppleträdet i förgrunden.

  Rum – Ett stort rum som idag nyttjas som sällskapsrum men som även kan inredas som större sovrum vid behov. Rummet har en egen utgång till trädgårdens trivsamma baksida i väst och två stora fönster som bjuder in gott om dagsljus. Rummet är inrett med parkettgolv, vitmålade vävtapeter och vita skivor i tak.

  Sovrum – Bredvid tidigare nämnt rum hittas ytterligare ett sovrum som kan möbleras med enkelsäng och förslagsvis ett skrivbord. På golvet ligger ett vackert parkettgolv, väggarna är klädda i vitmålad vävtapet och taket med vita skivor.

  Badrum – På höger hand om den korridor som leder vidare mot kök och vardagsrum hittas bostadens badrum. Utrymmet är helkaklat i ljusa nyanser med beige klinker på golv, kaklade väggar med stenfärgad mönstring och vitmålat trätak. Badrummet är utrustat med badkar, handfat och toalettstol samt får gott om behagligt dagsljus via större fönster i öst.

  Kök – Välkommen in i den trivsamma sällskapsdelen där kök och vardagsrum sammanflätas och skapar en social och trivsam miljö att vistas i! Här kan samtalet enkelt föras under förberedelserna vid köksön medan gästerna sitter till bords, eller snacksskålen fyllas på utan att behöva pausa filmen! Köket har en klassisk vit inredning med rostfria beslag och en mörk bänkskiva i trä som matchar det vackra mahognygolvet som bekläder rummet. Köket är utrustat med ugn, spishäll, fläkt, inbyggd micro, kombinerad kyl/frys från Bosch och diskmaskin från Husqvarna. Här kan disken tas om hand framför fönstret där den vackra utsikten över Bengtsbrohöljen vilar, denna kan även beskådas genom fönstret vid matbordet.

  Vardagsrum – Med få steg kliver man vidare in i vardagsrummet vilket erbjuder gott om utrymme för flera möblemang. En lugn hörna i den inre vrån och en luftig yta mot köket. Likt köket är golvet beklätt med vacker mahognyparkett, väggarna med vitmålade vävtapeter och vita skivor i tak. Utanför altandörren väntar en altan med tak där kvällssolen gästar.

  Altan med tak – Kliv ut med ostbrickan efter maten och servera denna i kvällssolens värmande strålar. Här sitter man bekvämt och ombonat under tak och kan enkelt ta stegen vidare ner till den stenlagda uteplatsen. Här är det soligt och trivsamt under många timmar!

   

  Källarplan

  Gillestuga – Via trappan i entréhallen beträds enkelt den fräscha gillestugan dit man kan dra sig undan för lite lugn och ro. Utrymmet är inrett med ljust laminatgolv, vitmålad träpanel på väggar och vitmålat trätak. Det rymliga utrymmet bjuder på stora möjligheter till möblering och går enkelt att inreda efter behov.

  WC – Under trappan hittas en ljus och fräsch WC utrustad med toalettstol och handfat. Utrymmet är inrett med plastmatta på golv, vävtapeter på väggarna och vita skivor i tak.

  Hobbyrum – En större del av källaren upptas av detta rymliga hobbyrum. Här kan kreativa projekt ta plats, det finns utrymme för både symaskin, pysselbord och arbetsbänk! Rummet är inrett med mönstrad plastmatta på golv, vitmålade vävtapeter på väggar och vitmålat tak.

  Vinkällare – Låt vinsamlingen med väl utvalda flaskor ta plats och organisera upp i dessa stora, praktiska vinhyllor!

  Tvättstuga – Vidare från hobbyrummet beträds den rymliga tvättstugan med dusch där det finns gott om utrymme för sortering och upphängning av tvätt. Tvättstugan är utrustad med en kombinerad tvättmaskin och torktumlare från Husqvarna samt en duschhörna. Rummet är inrett med våtrumsmatta på golv, vitmålade väggar och vitmålat tak.

  Matkällare – Via tvättstugan nås en fräsch matkällare som är inredd med våtrumsmatta, vitmålad träpanel på väggar och vitmålat trätak.

  Pannrum – I pannrummet hittas bergvärmepumpen från Themia och gott om utrymme till förvaring eller arbetsytor. Rummet är inrett med målat betonggolv, vitmålade betongväggar och vitmålat tak.

  Förråd – Tillbaka via hobbyrummet och vidare ut passeras ett stort förrådsrum där såväl julsaker som sommarklänningar kan förvaras inför kommande säsong.

  Garage – Sist ut på källarplan nås utgången vilket leder vidare upp i garaget som är vidbyggt husets södra gavel. Här erbjuds gott om plats för bilen och förvaring av trädgårdstillbehören. Garaget är utrustat med elport.

 • Övriga upplysningar

  Besiktning och dolda fel-försäkring – Fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos mäklaren.

  Renoveringar – Följande renoveringar har utförts sedan säljarnas förvärv. 2007 – Bergvärme installerades, fönster på entréplan byttes till 3-glasfönster och nya element sattes in. 2018 byttes betongtegeltaket. Ca 2022 – Ny ytterdörr. I övrigt har planlösningen öppnats upp och nytt kök satts in. Nya golv, nya innertak och nya innerdörrar. Elport i garaget har installerats.

  Robotgräsklippare – Robotgräsklipparen kommer att kvarlämnas och följer med i köpet.

  Fiber – Fiber finns inkopplat i fastigheten.

  Sjövatten – Fastigheten har tidigare varit ansluten till sjövattnet men är inte påkopplad i dagsläget.

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  602 000 kr
  Tomt
  270 000 kr
  Totalt
  872 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  5
  Totalt pantvärde
  607 500 kr
 • Energi

  Energiprestanda
  69 kWh/kvm och år
  Status (energideklaration)
  Utförd (2024-05-01)
  Energiklass
  C
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  Enplanshus med källare
  Grund
  Grundmur
  Källare
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Fasad
  Tegel och träpanel
  Takbeklädnad
  Betongpannor
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Fönster
  3-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp
  Uppvärmning
  Bergvärme
 • Driftkostnad

  El inklusive uppvärmning baserad på 11 125 kWh/år. Renhållning avser årsavgiften, 97 kr/tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 6 540 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  19 250 kr/år
  Vatten/Avlopp
  8 000 kr/år
  Renhållning
  1 465 kr/år
  Försäkring
  5 000 kr/år
  Total driftskostnad
  33 715 kr/år

Dokument

Planlösning

Bilder

Karta

Kanalvägen 4, Bengtsfors

Intresseanmälan till Kanalvägen 4, Bengtsfors

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: [email protected]