Bengtsfors

Villa med stor potential belägen i populärt område i Bengtsfors!

Alla bilder   Planlösning   Intresseanmälan

Granhögsgatan 12, Bengtsfors

Utgångpris
590 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
1099 Kvm
Biarea
26 Kvm
Boarea
149 Kvm

I ett familjärt bostadsområde i Sidan Södra finner ni denna villa med stor potential att bli ert drömhus! Här kan ni låta er kreativitet flöda och många möjligheter finns. Bostadshuset är från 1976 och erbjuder gott om utrymmen. Villan är belägen på en rymlig tomt perfekt för barn att leka på eller för den trädgårdsintresserade att odla på, många olika sorters uppvuxna fruktträd finns redan planterade. Vidbyggt garage med plats för 1 bil. Nära till fina promenadstråk med vacker natur och badmöjligheter samt gång och cykelavstånd till Bengtsfors affärscentrum. Varmt välkomna till Granhögsgatan 12 i Bengtsfors!

 • Fastigheten erbjuder

  • Suterängvilla med potential
  • Stor tomt med fruktträd
  • Vidbyggt garage
  • Gott om utrymme
 • Planlösning

  Bostadshusets entré nås via infarten i väster, trappan leder oss fram till husets bruna ytterdörr.

  Övre plan

  Entré/hall – Vi välkomnas in i en ljus och rymlig möblerbar hall med klinkers på golvet, tapet på väggarna och panel i taket. Bra med ljusinsläpp via glaspartiet intill ytterdörren. Vi har en luft/luftvärmepump placerad ovanför dörren för att energieffektivisera huset. Till vänster har vi ett förvaringsutrymme med lucka upp till vinden.

  Vardagsrum – Vidare in i hallen så har vi vardagsrummet placerat till höger. Här har vi stora fönsterpartier mot öster och en härlig vy över området, då huset är högt placerat. På golvet har vi parkett, på väggarna tapet och i taket panel.

  Kök – Vägg i vägg med vardagsrummet finner ni köket placerat. Köket består av ett barkök med plats för köksbord och stolar. På golvet har vi plastmatta, på väggarna tapet och i taket träpanel. Utrustningen består av spis (Bosch), fläkt, diskmaskin, kyl och frys (skicket på vitvarorna är osäkert). Utgång till den längsgående balkongen belägen på husets östra fasadsida.

  Sovrum – Vidare så kommer vi till det första av bostadens två sovrum på övre plan. Sovrummet är beläget mot öster och har utgång till balkongen. På golvet har vi en plastmatta, på väggarna tapet och i taket träpanel. 3 styckena inbyggda garderober.

  Sovrum – Det andra sovrummet är placerat mot väster och även här har vi plastmatta på golvet, tapet på väggarna och träpanel i taket.

  Badrum – På övre plan har vi även ett badrum placerat. Vi har våtrumsmatta på golvet, våtrumstapet på väggarna och träpanel i taket. Utrustningen består av toalett, handfat och dusch.

  Nedre plan

  Via trappen i hallen på det övre planet tar vi oss ner till huset nedre plan. Vi kommer ner i en rymlig hall med utgång till trädgården.

  Inrett rum/sovrum – Rakt fram och till vänster har vi ett inrett rum som har används som gästrum/sovrum. Vi har ett uppreglat trägolv – där det är problem med fukt i det nordöstra hörnet. På väggarna har vi tapeter och i taket är det takskivor.

  Inrett rum/sovrum – Mittemot det första inredda rummet har vi ytterligare ett rum som kan användas som sovrum/kontor. Vi har ett trägolv, tapeter på väggarna och takskivor i taket.

  Wc – Vid utgången har vi en liten wc med toalett och handfat. På golvet har vi målad betong samt målade väggar och tak.

  Snickarverkstad/hobbyrum – När vi kommer ner från övre plan via trappan så har man direkt till vänster ett större utrymme som har används som hobbyrum/snickarverkstad. Gjutet golv, målade väggar och takskivor i taket.

  Badrum under renovering – Fortsätter ni till höger när ni kommer ner för trappen så kommer vi till ett påbörjat badrum. Klinkers på golvet, kakel på väggarna och målat betongtak. Utrustning badkar, varmvattenberedare och bastu (skicket osäkert).

  Gillestuga – Sista rummet som vi kommer till är en inredd gillestuga. Trägolv och panel på väggar och i tak. I rummet finns en kamin som ej är inkopplad (skicket är osäkert). 

 • Övriga byggnader

  Vidbyggt garage – Rymligt vidbyggt garage med plats för 1 bil. Förvaringsutrymme under.

  Lekstuga – i sämre skick.

 • Övriga upplysningar

  Friskrivningsklausul – Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

  Överlåtesebesiktning – Besiktningsprotokoll finns att tillgå hos mäklaren. Ej dolda fel-försäkring, då det är friskrivning.

  Eldstäder – Inga godkända eldstäder.

  Brandskada – En lite brandskada finns i hallen på källarplan, äldre skada.

  Fuktproblem – På källarplan finns det problem med fukt. Uppreglad golvkonstruktion och inklädda väggar. En avvikande lukt förekommer. Tidigare har det varit läckage på den lilla toaletten på nedre plan.

  Lösöre – När det gäller möbler och inventarier kan det diskuteras vid en försäljning. De saker som är kvar på tillträdesdagen i förrådet under garaget samt ev. ved, blir kvar utan extra kostnad.

  Vattenmätarbyte – Bengtsfors kommun har skickat ut information till samtliga fastighetsägare anslutna till det kommunala VA-nätet att befintliga vattenmätare kommer att bytas ut. Köparen åtar sig att ombesörja och bekosta de åtgärder som behövs för att få mätarplatsen godkänd för mätarbyte. Se mer information i bifogad fil. 

 • Ekonomi

  Taxeringsvärde

  Byggnad
  661 000 kr
  Tomt
  143 000 kr
  Totalt
  804 000 kr
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringskod
  220

  Pantbrev & inteckningar

  Antal pantbrev
  2
  Totalt pantvärde
  431 800 kr
 • Energi

  Status (energideklaration)
  Behövs ej
 • Byggnadssätt

  Byggnadstyp
  Suterränghus
  Grund
  Grundmur
  Källare
  Stomme
  Trä/betong
  Bjälklag
  Fasad
  Tegel/trä
  Takbeklädnad
  Betongpannor
  Utv. plåtarbeten
  Plåt
  Eldstad
  Kamin ej inkopplad
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
  Uppvärmning
  Luft/luftvärmepump. Eventuellt takvärme.
 • Driftkostnad

  Huset har ej varit bebott de senaste åren. Det har inte varit någon värme på i huset så kostnaden för el överensstämmer inte med om man skulle bo i huset. Renhållning avser årsavgiften, 109 kr tömning tillkommer. Den årliga fastighetsavgiften uppgår till 6 030 kr baserat på taxeringsvärdet och kommer förtryckt på inkomstdeklarationen.

  El
  5 369 kr/år
  Vatten/Avlopp
  6 942 kr/år
  Renhållning
  1 791 kr/år
  Försäkring
  3 331 kr/år
  Total driftskostnad
  17 433 kr/år

Planlösning

Bilder

Karta

Granhögsgatan 12, Bengtsfors

Intresseanmälan till Granhögsgatan 12, Bengtsfors

  500 tecken kvar


  Ansvarig Mäklare

  Sofia Karlsson

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 073-532 94 23

  E-post: [email protected]

  Biträdande Mäklare

  Stephanie Brodeur Flink

  Kontor: 0531-120 65

  Mobil: 076-349 25 28

  E-post: [email protected]